Hotel i Celle sul Rigo i Toscana

Palazzo Palesa

 
Palazzo Palesa er ikke tilgængelig i øjeblikket
Palazzo Palesa er ikke en del af programmet hos In-Italia i øjeblikket. Men frygt ej, der er masser af andet godt at kigge på.

Vi har derfor fundet disse ferieboliger i samme område til dig:

>> Se flere udvalgte alternativer og priser her

>> Læs mere om ferie til Toscana og se priser samt aktuelle tilbud på alle ferieboliger
Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Det kræver større litterære evner, end vi besidder, at yde Palazzo Palesa retfærdighed. Det er i sandhed noget helt for sig selv, og det er ikke en overdrivelse at sige, at vores udsendte medarbejder stod med åben mund af beundring, og det går der mange år imellem. Det skal i samme åndedrag siges, at langt fra alle vil dele denne begejstring. En del vil nok beklage den manglende moderne komfort, men glædes man over stilsikker indretning og omgivelser, der stort set ikke har ændret sig de sidste 100 år, så er Palazzo Palesa en stor oplevelse.

Udefra gør bygningen i en af Celle sul Rigos små gader intet større væsen af sig, og man skal være en kender af toscansk heraldik for at genkende aristokraterne Piccolominis våbenskjold over døren, men når man først kommer inden for, så begynder oplevelserne. Huset går tilbage til sekstenhundredetallet, og først langt senere blev det købt af adelsfamilien Palesa fra Padova, der besad det indtil for få år siden. De nuværende ejere overtog huset med alt indbo, fra møbler over vinkælder til bøger, og de har pietetsfuldt bevaret det, idet de med udsøgt smag har tillempet det dels til deres egen bolig, dels seks værelser til gæster.

Læs mere om Palazzo Palesa

Værelserne er indrettet med en stilsikker sober smag, og det eneste, man kan indvende, er, at ejerne burde have tænkt lidt mere på indretningen af badefaciliteterne: Bruserne med plastikforhæng hører ikke til et sted som dette. De århundrede gamle gulve og de fantastiske lofter med bemalede terrakottafliser danner en god ramme for de mange antikke møbler. Værelserne er rummelige, og her er højt til loftet, men der findes hverken fjernsyn, aircondition, minibar eller lignende moderne pjat. Dette er et bevidst valg fra ejernes side: Intet skal forstyrre roen, og de massive mure gør alligevel, at her er dejlig svalt selv om sommeren. I stedet inviteres gæsterne til at læse i de store fælles lokaler i stueetagen, hvor man kan slappe af med en bog eller et blad. Man kan også nyde det lille studerekammer, hvor bøger fra Belle Époque findes i stort tal.

Den lille gårdhave er intet særligt, men den findes dog. Ejerne giver gerne deres gæster den store rundvisning i huset, og man skal ikke gå glip af de dybe kældre, som er en del af de "celler", der løber under hele byen, og som har givet den navn. Mange af dem går tilbage til etruskerne, andre til Romerrigets dage, mens nogle er så nye som fra Middelalderen. De har gennem århundrederne været brugt som tilflugtssted for forfulgte kristne, for partisaner under Anden Verdenskrig og selvfølgelig som opbevaringsrum for vin og fødevarer.

I Celle sul Rigo er der ikke mange muligheder for underholdning. Det er en ganske lille landsby, som i dag er langt fra den storhedstid i forgangne århundreder, hvor adelsfamilier i stort tal byggede "sommerhuse" her. I dag findes her kun et par små butikker, to restauranter og en fantastisk udsigt over landskabet. Turister er her til gengæld meget få af.

Skjul teksten
 
 
search map