Buti, Toscana Palio i Buti

 
Kun ophold
+Fly & ophold
Kun billeje
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Kvartererne iklæder sig farverige historiske rober og indtager deres faste pladser i et optog, der løber gennem byens centrum, og om eftermiddagen efter selve løbet præmieres den vindende hest, den vindende jockey og det vindende kvarter med Il Palio (som er et banner).

Den sidste, der lukkede sine stalde i byen var Raffaello, således som Nerbo, Succhio og Bargagna allerede havde gjort det. Da der ikke længere var arbejdskuske i byen, ville der kun have været kærrerne tilbage i Buti

Den 13. september 1848 blev der i Buti afholdt et hestevæddeløb med prima heste og dygtige jockeyer. Som præmie fik vinderen 12 guldmønter. Allerede den 14. januar 1805 var der blevet afholdt den første fest for Sant’Antonio med bannere, heste og med en festkomité. Andet skulle der ikke til, for at en tradition blev født - en tradition som for folkene i Buti er en altid aktuel tradition, der har dybe rødder i byens muld.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

På et opslag blev det den 15. december 1960 proklameret at byens befolkning blev inddelt i seks kvarterer, og at hvert kvarter blev ’overhoved’ for en af de seks kirker, som byen hædrer. Hvert kvarter fik desuden tildelt en farve: kirken Pievania (blå med hvidt kors), kirken San Francesco (gul og sort), kirken San Rocco (hvid og rød), kirken Ascensione (grøn og sort), kirken San Nicolao (hvid og sort), kapellet Case Popolari (fra Croce – rød og sort). I 1980 kom endnu et kvarter til: San Michele i røde og grønne farver.

Det første kvarter-væddeløb blev afholdt i 1961. Pievania-kvarteret vandt. Efter mange års succesfulde væddeløb sker det uundgåelige i 2007; to heste kommer i nærkontakt i det farligste af svingene, jockeyen dør og tilskuere impliceres og påføres skader, heraf to handikappede. Man er i Buti meget ked af denne hændelse og vil gøre sit til at undgå fremtidige tab.

Løbet: På løbsdagen, efter den hellige messe for hestepasserne, i de første timer søndag er det tradition at borgenes mødes i de enkelte kvarterer for at snakke og spise det traditionelle måltid kallun. Ved middagstid går alle kvarterne i optog gennem byen frem til kirkepladsen ved domkirken, hvor jockeyerne tildeles jakke og kasket, hestene velsignes og omkring kl. 14:45 begynder løbene.
Der afholdes to løb, hvor der til hvert løb udtrækkes tre heste, der konkurrerer. Herefter afholdes et tredje løb, hvor den sidste hest udvælges ud over, at de heste, der blev nummer to i de foregående løb, løber med.

De heste, der vinder de tre første løb, kæmper om finalen. I alt afholdes der fire væddeløb.
Søndagen før hestevæddeløbet ankommer sidste års vinderkvarter fra deres egen kirke til domkirkepladsen. Her overleverer de banneret (Il Palio) til sognepræsten, som sammen med præsidenten for løbene påbegynder udvælgelsen af de kvarterer, der skal udgøre hvert løb.

I løbet af den følgende uge afholdes der en messe i hvert kvarter i deres respektive kirker, hvorefter der arrangeres særlige banketter, hvor der serveres egne specialiteter, der er forskellige fra kvarter til kvarter. Opløbet afsluttes ved at der dagen før løbet foretages dyrelægekontrol af hestene og de enkelte jockeyer præsenteres. Dagen afsluttes med en festmiddag i kvartererne.

 

Anbefalinger til dig

Agriturismo Castiglioncello

Cantagallo, Toscana

La Cecinella

Cecina Mare, Toscana

Residence i Piastroni

Monteverdi Marittimo , Toscana

Nyheder fra In-Italia's
BLOG
Her kan du blive inspireret til din ferie i Italien

Populært i Toscana

search map