Ferieboliger og hoteller i Buti

 
Kun ophold
+Fly & ophold
Kun billeje
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Den lille hyggelige by ligger fredfyldt i bakkerne 22 km syd for Lucca og 28 km øst for Pisa. Buti byder ikke på de store kulturelle valfartsmål, men stemningen i byen er autentisk og bærer forbløffende lidt præg af de store naboers massive turisme. Til trods for at her ikke er de store kulturskatte gemt, så er byen kendt for noget, nemlig sine hestevæddeløb, som også her kaldes for Il Palio, præcis som man kender det fra Siena.

Til hest

Faktisk er byens beboere så fascineret af de firbenede dyr, at byens børn red i skole længe efter krigsårene, faktisk helt op i 80’erne var det lige så almindeligt at komme i skole på egen hest, som det var at cykle eller gå. I særdeleshed børnene af olivenbønderne, der boede oppe ad olivenlundenes stejle skråning, red til skole hver dag.

Italiens bedste olivenolie

Buti burde desuden være kendt for andet end deres Palio, for i bakkerne omkring Buti vokser utallige oliventræer, og gårdene i dette område fremstiller noget af Italiens (og dermed verdens) bedste olivenolie.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Rigt udvalg af...

I byen er der et rigt udvalg af caféer, restauranter og pizzeriaer, så hvis man ikke er her længere end en uge, behøver man næsten ikke at spise middag samme sted to gange. Desuden er byen tæt forbundet med dens nabobyer, hvorfor man i en radius af små 5 km. vil finde alt fra små til meget store supermarkeder, markedspladser med forskellige aktiviteter fra antikvitetsmarked til fødevaremarked til tøj og nipsmarked, m.m.. Nabobyerne råder desuden over fine butikker, flere restauranter og masser af liv. Der er desuden gademarked i Buti hver mandag formiddag.

Er man til lidt aktiv ferie kan det nævnes at der omkring Buti er 25 km. cykelsti, hvilket bør værdsættes, da det ikke er hverdagskost i Italien.

Byens historie

Buti har efter sigende romerske aner, dog er disse fuldstændig destruerede efter utallige krige mellem de gamle bystater Pisa, Lucca og Firenze, hvor byen blev afbrændt, ødelagt, opbygget på ny for atter at blive revet ned. Man hører første gang om Buti omkring år 1000, da den opstår som centrum omgivet af forsvarsværker som Borgene Panicale, Farneta, S. Stefano in Cintoia, Nocce, Tonini, S. Giorgio og S. Agata. Nogle af hvilke i dag er fuldstændigt sunket I jorden, mens andre står tilbage I ruiner, mens andre igen stadig knejser stolte som middelalderlevn.

Buti er i dag en by med 5.500 indbyggere og består af to bymidter: Buti og Cascine, som er forbundet af en vej, der løber langs Rio Magno gennem flækken La Croce.

Læs mere om Buti

Interessante monumenter

Borgen Tonini rager op over Buti og er rig på bygninger fra 1600- og 1700-tallet. Af disse bygninger er den vigtigste Villa Medicea, der hedder således idet den blev bygget af Medici-familien omkring 1550.

Neden for borgen kommer man til byens centrum og sognekirken S. Givanni Battista. Kirken er oprindeligt antik, men blev i starten af det forrige århundrede udviddet og restaureret. Under Pisas herredømme (omkring år 1300) havde Buti 11 kirker. Ud af disse 11 skal nævnes, foruden den netop omtalte, den romerske kirke S. Francesco, på Piazza S. Francesco, og kirken Santa Maria delle Nevi. Den sidstnævnte er det muligt at komme til hvis man følger via dei Molini, som fører hen til Monte Serra. Kirken er beliggende der, hvor den gamle borg Panicale lå og stammer sandsynligvis fra det 12. Århundrede.

Traditioner fra Buti

Det føromtalte Palio er en af de stærkeste traditioner i Buti. Hestevæddeløbet hedder Palio di S. Antonio og er en årlig tilbagevendende attraktion den første søndag efter den 17 januar. Hvert kvarter iklæder sig historiske rober og indtager deres faste pladser i optoget gennem byens centrum, og om eftermiddagen ved selve løbet præmieres den vindende hest, jockey og kvarter med Il Palio, som er et banner.

For yderligere information og oplysninger om de enkelte hold og om ruten på væddeløbet: www.paliodibuti.org og her:

Kastanjefesten

Buti hædrer desuden sin fortid med den religiøse og folkelige fest Sagra della castagna (Kastanjefesten) som afholdes hvert år den tredje søndag i oktober. Bearbejdninger af kastanjer, både som fødevare og kunstnerisk til møbler og lignende, stammer fra området ved Buti.

Skjul teksten
 
 

Populært i Toscana

Ghiacci Vecchi

Campiglia Marittima

search map