Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0

Henter indhold

Mest populære byer og områder

Denne fantastiske region i Italien ligger vort hjerte meget nær, og vi har Danmarks største og bedste udvalg af ferieboliger i Toscana. Kontakt os for hjælp, eller book selv i boksen herover - så er du allerede godt på vej. Herunder får du svar på 5 populære spørgsmål om Toscana:

Hvor ligger Toscana?

Toscana er den mest populære af de 20 italienske regioner. Toscana ligger i den nordlige del af det centrale Italien og grænser op til regionerne Lazio med hovedstaden Rom i syd, Umbrien i øst, Emilia-Romagna og Ligurien i nord og mod vest har vi det Tyrrhenske hav med øen Elba. Vi kalder det også ofte for Italiens hjerte.

Toscana er ca. halvt så stor som Danmark, og har 3,5 millioner indbyggere. De kendteste byer er Firenze, Pisa, Siena, Lucca og Arezzo, som også hver især er hovedbyer i én af de i alt 10 toscanske provinser. I Toscana møder du både vinmarker, bølgende bakker, knejsende cypresser, oliventræer, marmorbrud der får dig til at tænke på sneklædte bjerge, men også strande og så naturligvis de hundredevis af gamle middelalderbyer, som er strøet ud over det toscanske landskab med rund hånd.

Hvor skal man bo i Toscana?

Toscana er primært kendt for det bølgende landskab med de høje cypresser og de imponerende pinjetræer, men Toscana er meget andet end det. Derfor er det vigtigt at beslutte, hvad det er du præcist går efter, når du skal sammensætte årets drømmerejse til Toscana.
Helt groft kan Toscana inddeles i 4 dele: hovedstaden Firenze, området nord for Siena, området syd for Siena og området langs kysten.

Firenze
Toscanas hovedstad Firenze er kontrasternes by. Det var her renæssancens vugge stod, og byen tilbyder alt fra verdenskunst over arkitektur, historie, gastronomi, vin og gademarkeder til italiensk mode når det er bedst.

>>> Find ferieboliger i Firenze - klik her

Toscana nord for Siena
Siena er en af Toscanas mest berømte byer, kendt for rådhuspladsen Il Campo og for den imponerende domkirke. Siena deler Toscana i to, - området nord for byen og området mod syd. Den nordlige del kaldes også ”det klassiske Toscana” pga. de mange kulturbyer som Firenze, Pisa, Lucca, San Gimignano, Volterra og Siena, men rummer også det verdensberømte vindistrikt Chianti som ligger mellem Firenze og Siena og marmorbrudene i Carrara i de Apuanske Alper mod nord.

Toscana syd for Siena
Bølgende bakker og knejsende cypresser er det landskab der møder dig i området syd for Siena. Du kender det helt sikkert allerede fra de utallige postkort, kalendere og kunstbøger, som findes på det internationale marked, for det er netop det syn de fleste forbinder med Toscana. Den mest berømte og allersmukkeste dal hedder Val d’Orcia, og den har været med på UNESCO’s liste over verdensarv siden 2004. Her taber selv de mest forhærdede både næse og mund over den billedskønne natur.

Kysten langs Toscana
De fleste områder i Toscana appellerer til de der interesserer sig for natur, historie og kultur, men Toscana har også en lang kystlinie, som indbyder til sommerferie langs vandet. Toscanas kyst er præget af de mange brede strande, der i sommersæsonen er omdannet til betalingsstrande og udstyret med et hav af solsenge og parasoller, sådan som italienerne foretrækker det, når de selv valfarter til de italienske kyster i sommermånederne.

>>> Søg ferieboliger i hele Toscana - klik her

Hvad skal man se i Toscana?

Toscana har seværdigheder og oplevelser nok til mange liv, så det er et spørgsmål om interesser og prioritering, og så naturligvis om at vælge. Nå det så er sagt, er der selvfølgelig også forskel på om du skal til Toscana for første, anden eller femogtyvende gang. Hvis vi skal nævne bare et fåtal af de største attraktioner, som får rejsende fra hele verden til at strømme til Toscana må det blive: Det skæve tårn i Pisa, domkirken, Uffizi-museet og Michelangelos David i Firenze, rådhuspladsen og domkirken i Siena, middelaldertårnene i San Gimignano, marmorbrudene i Carrara, vinområderne i Chianti og Montalcino, den smukke ø Elba og den billedskønne natur i Val d’Orcia, som har været på UNESCO’s liste over verdensarv siden 2004.

>>> Se vores artikel om seværdigheder i Toscana

Hvordan er vejret i Toscana?

Det er svært at beskrive vejret i Toscana med få ord, for selv om regionen kun er halvt så stor som Danmark, er det toscanske vejr noget mere uforudsigeligt. Det skyldes primært en meget stor variation i landskabstyperne med alt fra høje bjerge i nord, en lang kyststrækning mod vest, men også den store variation i sletter og højland i det centrale Toscana. Groft sagt kan man sige, at vintrene er kølige med mulighed for frost, og somrene varme med op til 30 grader midt på dagen. Der falder nedbør året rundt, mest i form af regn, men sne fra november til begyndelsen af april er ikke usædvanligt. Derfor vil de mest behagelige rejseperioder for de fleste være forår og efterår, men da vejret over det meste af Europa har været meget uforudsigeligt de seneste år, er det altid en god idé at holde øje med vejrudsigten inden afrejse. >>> Læs mere om vejret i Toscana her

Hvordan kan jeg flyve til Toscana?

Der er gode flyforbindelser fra Danmark til Toscana, men inden du bestiller fly, er det vigtigt at vide, hvor i Toscana du skal bo. Skal du bo i den nordlige del vil det oplagte valg være at flyve til Pisa, Bologna eller Firenze. Norwegian flyver direkte fra København til Pisa, mens Ryanair flyver direkte til Pisa fra Billund. SAS flyver direkte fra København til Bologna, hvorfra der er ca. 1 times kørsel med tog til Firenze. Vueling flyver direkte fra København til Firenze.

Skal du bo i den sydlige del af Toscana, bør du overveje at flyve til Rom. Dels er det forholdsvis billigt, og dels er der mange forbindelser at vælge imellem. Både Norwegian, SAS og Alitalia flyver direkte fra København til lufthavnen Fiumicino. Ryanair flyver direkte fra Billund til lufthavnen Ciampino. Fra lufthavnen i Fiumicino tager det kun ca. 2-2½ time med bil til den sydlige del af Toscana, mens du kan være i Firenze med tog på under 2 timer, hvis du tager lyntoget (Frecce). Hvis du er indstillet på en mellemlanding undervejs, er der endnu flere muligheder.

Vær opmærksom på at ovenstående informationer om flyruter og lufthavne er vejledende, da flyselskaberne ofte åbner nye ruter til Italien, og det kan jo også sket at en rute bliver nedlagt. Du kan dog altid finde information om de aktuelle flyruter, lufthavne og flytider til Toscana via nedenstående link til vores side om flyforbindelser til Italien.

>>> Her kan du læse mere om lufthavne i og omkring Toscana
>>> Her kan du læse mere om flyforbindelser til Italien

 
search map