Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Mest populære byer og områder i Toscana

Se alle byer og rejsemål i Toscana

Toscana har alt det, der tiltrækker kunstelskeren, den historisk interesserede og livsnyderen. Hvor ellers i verden finder man så rigelige mængder af alt det, som giver tilværelsen krydderi? Pragtfulde vine, et udsøgt køkken, kunst hvor end øjet vender sig, prægtige historiske bygninger overalt, og alt sammen i den smukkest tænkelige ramme: det toscanske landskab. Men samtidig er badeferien inden for rækkevidde, for størstedelen af Toscanas lange kyststrækning udgøres af sandstrande med tilhørende feriecentre, vandlande og andet godt.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Det kan tit være mere end svært at vælge på dette overdådige tag-selv-bord af oplevelser, og risikoen for at haste forvildet fra attraktion til attraktion er overhængende. Tænk dig bare en region hvor du kan opleve både:

- Storbyen Firenze
- Vindistriktet Chianti
Uffizi-museerne
- Vidunderligt skæve Pisa
- Mageløse Fiesole
- Middelalderbyen Lucca
- Renæssancebyen Arezzo
- Kulturbyen Cortona
- Tårnenes by San Gimignano
- Smukke Volterra
- Historiske Siena
Agriturismo i Toscana - ferie på en vingård, tæt på naturen
- osv. osv.

Der er så meget at se og indtage i Toscana, og skam få den, som ikke fik set "det bedste".

Læs mere om Toscana

Toscana skal nydes langsomt, og det bedste råd vi kan give er derfor, at man koncentrerer sig om en mindre del af regionen og ikke forsøger at nå "alt" på en uge. Vælg for eksempel første gang at henlægge din ferie til det centrale, klassiske Toscana mellem Siena og Firenze, hvorfra man let når begge byer, utallige Chianti-vingårde og småbyer samt San Gimignano, Volterra, Colle Val d'Elsa og meget, meget mere.

Næste gang kan man så vælge det nordvestlige Toscana og opleve Lucca, Pisa, Carrara med dets marmorbrud, San Miniato, de spændende bjerge over Lucca osv. osv. Tredje gang skal man måske vælge det centrale sydlige Toscana med Montalcino, Chiusi, Montepulciano, Pienza og Monte Amiata.

En fjerde gang kunne ferien gå til det østlige Toscana, hvor Arezzo og Cortona stikker op som de mest interessante byer kulturelt set, men hvor de mange små byer og kirker i Casentino-området, i Val d"Arno og i Val di Chiana i sig selv giver rigeligt materiale til en uge eller måske to?

Man må heller ikke glemme det Toscana, der ligger sydvestpå, det såkaldte Maremma, hvor naturen er en helt anden end den, man kender fra de centrale bakker i Chianti. Hernede er landskabet mere barskt, men oplevelserne er store, turisterne færre, og vinene fra Scansano og omegn er begyndt at konkurrere seriøst med resten af Toscanas stjerner. Og sådan kunne vi blive ved...

>> Søg efter Italiens-rejser her

Det autentiske Italien findes også i Toscana

Leder du efter stemningsfulde smalle gadestrøg uden anden trængsel end den fra de lokales gøremål, higer du efter den smule historisk forfald, der nødvendigvis må være i det autentiske Italien og sætter du pris på den hjertelige og familiære gæstfrihed frem for femstjernet moderne hotelkomfort, så finder du det i Toscana.

Der er måske ikke et svømmebassin eller aircondition, måske tales der heller ikke engelsk i receptionen og på byens eneste spisested, har de ikke engang noget menukort – men hvis du har mod på eventyret, så gå på opdagelse i det, vi betragter som det autentiske Toscana.

Ferie for voksne i Toscana

Toscana er indbegrebet af romantik; her finder man nedlagte klostrer, der indbyder til en romantisk middag over et lille veldækket bord i den indre klostergård. Regionen byder på små landsteder, hvor freden og roen skaber baggrund for en romantisk get-away for to, Toscana er også de små middelalderbyer, hvor man kan slentre ned af et idyllisk gadestrøg med armen om sin elskede.

Mulighederne er med andre ord uendelige, når man er på udkig efter en romantisk ferie i Toscana. Med sine utroligt mange facetter er Toscana også stedet, hvor man kan kombinere romantik med det mere autentiske Italien med interessen for et aktivt frikvarter, med storbyliv eller med familien om bord i bilen.

Byerne i Toscana

Toscana har alt hvad hjertet begærer af spændende byer. Romerske monumenter, middelalderborge- og slotte, og ikke mindst storslåede renæssancebygninger samt spændende museer. Mange af byerne har vi alle sammen mere eller mindre hørt om men der findes også andre mindre udforskede byer i Toscana som er et besøg værd.

Arezzo, Colle Val d"Elsa, Cortona, Lucca, Montalcino, Montepulciano, Pisa, San Gimignano, Siena, Volterra er blot enkelte perler i rækken af interessante byer i Toscana.

Du finder naturligvis også et stort udvalg af hoteller i Firenze hos os.

Toscanas historie

Toscanas historie går langt tilbage og her finder man både monumenter fra såvel Etruskernes, som Romernes storhedsperioder. Men størstedelen af Toscanas historiske arv dog er centreret omkring middelalderen og renæssancen, som er så rigt repræsenteret i denne smukke region.

Personligheder som Dante, Leonardo da Vinci og Machiavelli var alle Toscanere og er personer der ikke kun har haft betydning for Toscanas historie - men for hele verdens.

Regionens historie fortæller om mange brutale, interne stridigheder de enkelte byer imellem og Dantes guddommelige komedie vidner på meget dramatisk vis om nogle af disse fejder, eller rettere hvilken skæbne der overgik henholdsvis skurke og helte.

Toscana har ikke som så mange af de andre italienske regioner været underlagt et utal af fremmede herredømmer, men man finder alligevel helstøbte og spændende historiske vidnesbyrd, som mange andre steder i verden ikke kan prale af.

Solferie / Strandferie i Toscana

Hvis det er badeferie man leder efter går man heller ikke forgæves i Toscana. Der findes mange dejlige sandstrande langs kysten, om end nogle af områderne bærer et mindre originalt og autentiske præg, end andre steder i regionen.

Men skal heller ikke glemme at en badeferie i Toscana giver rig mulighed for at kombinere med interessante oplevelser i den skønne toscanske natur eller blandt regionens mange seværdigheder. Hos In-Italia får du naturligvis hjælp til at sammensætte din strandferie i Toscana præcist, som det passer dig og din familie.

Feriehuse i Toscana

Toscana omtales ofte som hjertet i Italien, og på samme måde er regionen hjerteblod for os hos In-Italia. Vi tilbyder til enhver tid flere hundrede feriehuse i Toscana, alle håndplukkede og besøgt af vores folk. Når du skal booke et feriehus i Toscana er du derfor i trygge hænder hos os. Vi kender Italien, og vi kender i særdeleshed Toscana, og den viden kommer dig til gode, hvis du kontakter os og får hjælp til at planlægge en perfekt ferie.

Hvad enten du er på udkig efter et feriehus på landet, en ferielejlighed i en af byerne, eller måske et hotel, så lad os give dig et bud - det kunne jo være vi samtidig gav dig et godt tip til en god oplevelse i nærheden.

Naturoplevelser i Toscana

Også i naturen har Toscana meget at byde på til hver en årstid. Skønne, bløde bakker, floder, skovområder og bjerge, for ikke at forglemme de mange smukke vinmarker.

Ser vi på den "klassiske" del af Toscana (trekanten mellem Siena, Firenze og Pisa), så er der bløde bakker og smalle dale, dækket skiftevis med kornmarker, skove, olivenlunde og vinplantager. De flestes idé om Toscana er dannet på baggrund af de billeder, man har set fra dette område. Her har landskabet været kultiveret i flere årtusinder, hvilket har sat et tydeligt og meget smukt præg på området: Overalt møder dit øje harmoni, velvære og malerisk skønhed. Bare det at køre op til Volterra eller langs hovedvejen gennem Chianti (SS 222, også kaldet Chiantigiana-vejen) er en oplevelse i sig selv!

Langs kysten er oplevelsen af naturen desværre ødelagt af de mange bygninger og kommunikationsveje, der blev skabt i årene efter 2. Verdenskrig, da hele landet, og især de flade områder nordpå, oplevede en stærk industrialisering. Der er dog endnu nogle kyststrækninger, som er værd at opleve, især uden for den italienske industriferie i august måned. Toscanerne er selv helt vilde med Versilias sandstrande ved Forte dei Marmi, Viareggio, Pietrasanta og hele vejen op til La Spezia-bugten i Ligurien. Fra stranden har man udsigt over de bagvedliggende bakker, marmorbrud og de toskanske øer i horizonten.

Du får til gengæld absolut mere natur og fred ved at tage sydpå, til den anden side af Livorno. Vejen mellem Livorno og Castiglioncello er en af de ruter, der kan imponere en mest i ydersæsonerne, og i lige så høj grad være irriterende midt om sommeren på grund af de mange mennesker, der kører hertil for at tage solbad og bade fra klipperne. Bakkerne bagved kysten mellem Livorno og Grosseto er langt mere inspirerende og hyggelige, da udsigt over vinplantager, olivenlunde og kornmarker ofte åbner sig over havet med de toskanske øer i baggrunden.

Syd for Grosseto ligger Maremmas strande og bakker, som er noget mere øde end resten af regionen, dels fordi der er færre indbyggere, dels fordi der kommer færre turister - bortset fra i den italienske industriferie, hvor alle strande og bjerge i hele Italien invaderes.

I den nordlige og østlige del af Toscana finder du mere dramatiske og øde landskaber, da bjerge, kløfter og dale her dominerer landskabet. Afstandene mellem byerne er større, vejene mere snørklede og derfor langsommere at komme frem ad. I bjergene har den føromtalte kultivering af landskabet været langt mere vanskelig at gennemføre for regionens indbyggere, og selv dér hvor den har fundet sted i form af såkaldt terrassebrug, er næsten ethvert spor af den i dag som oftest forsvundet. De høje bjerge i områderne Lunigiana og Garfagnana byder endnu på et uberørt miljø og små landsbyer, hvor det er svært at blive imponeret over enestående kunstværker, men hvor du kommer tættere på befolkningens kultur og liv, da der er langt færre turister end i mange andre provinser.

I Casentino-dalen, som ligger mellem Firenze og Arezzo, finder du de klassiske toskanske middelalderbyer med imponerende borge og fæstninger omgivet af store skove og olivenplantager, som dækker de høje bjergskråninger og højsletter. Længst sydpå i regionen finder vi bjerget Monte Amiata, som med sine 1783 meter er det højeste i Toscana. For årtusinder siden var det en vulkan, men i historisk tid har det primært været kendt for minedrift. De sidste miner lukkede for årtier tilbage, og i dag kendes Monte Amiata bedst for sine store, uberørte skove, skisportsaktiviteterne på toppen og ikke mindst de mange fascinerende middelalderbyer længere nede ad skråningerne, hvor turisterne endnu er yderst sjældne. Den beskedne turisme giver en vis indtægt, men også vinfremstilling (først og fremmest den nye stjerne Montecucco), osteproduktion, kastanier og opdræt af den traditionelle fritgående gris Cinta Senese bidrager til indkomsterne.

Maden i Toscana

Toscana er et overflødighedshorn af velsmagende og spændende retter og ingredienser. Regionen har i den grad været med til at præge den moderne gastronomi og burde faktisk få en større del af æren for udviklingen i madlavning rundt i verden.

Havde det ikke været for en vis Catherina af Medici havde franskmændene nok ikke været så berømte for mange af de forskellige teknikker og tilberedningsmetoder som de i dag med uret tager æren for.

Fisk & Skaldyr

I Toscana spiser man fx ål, rejer og blæksprutter sammen med andre af middelhavets typiske fisk. Fiskesuppe fra Livorno har indtaget en særlig plads i den toscanske gastronomi.
Muslinger og andre skaldyr er naturligvis også en yndet spise. Havtaske og rokke er heller ikke sjældne ingredienser.

Kød, vildt & fjerkræ

Der findes flere særdeles interessante kødtyper i Toscana. Den lokale svinerace Cinta Senese har særligt velsmagende og saftigt kød. Kalvekød fra Chianina er også af særlig god kvalitet. Toscana har også sin egen fårerace som hedder Agnello di Zeri som er dejligt mørt og velsmagende.
Vildsvin, hare og ænder hører blandt vildtfavoritterne i det toscanske køkken. Overalt vil man kunne støde på retter med disse herligheder tilberedt på traditionel og rustik vis eller mere moderne og kreativ vis.
I Toscana har man også sin egen hønserace Pollo del Valdarno som har særlig fint og udsøgt kød.

Pølser & skinke

Herunder nævnes kun enkelte af Toscanas fremragende pølser og skinker da listen er meget lang.
Finocchiona (svinekødspølse med fennikel), Lardo di Colonnata (krydret svinefedt), Mortadella di Prato, Prosciutto del Casentino (skinke fra Arezzo provinsen), Prosciutto di Cinghiale (vildsvineskinke), Prosciutto Toscano Dop (lufttørret skinke), Rigatino (lufttørret bacon). Herudover findes en lang række pølser og skinker af såvel vildsvin som af svineracen Cinta Senese.

Ost

En særlig god toscansk fåreost hedder Pecorino della montagna pistoiese som spises såvel frisk som lagret.
Af andre gode oste fra regionen nævnes her Pecorino di Garfagnana (fåreost), Ricottine della Lunigiana (små ricottaoste som skal spises mens de er meget friske), Marzolino en fåreost fra Chianti. Der findes desuden et stort antal varianter af pecorino med fx rucola, nødder osv.

Søde sager

Nogle af Toscanas mest berømte søde sager er også kendte her i norden. Hvem har fx ikke smagt cantuccini eller panforte. Desserter med frugt og bær er også hyppige på de toscanske spisekort.

Vin & vingårde

Hvor skal man dog begynde når man skal præsentere denne regions fantastiske vine? For mange er en ferie i Toscana uløseligt forbundet med regionens egen, blå druesort Sangiovese, som lægger krop og karakter til nogle af de største vine overhovedet. Brunello di Montalcino, Vino Nobile di Montepulciano og naturligvis Chianti er vine skabt på Sangiovese druen.

Men Toscana er også kendt for de såkaldte supertoscanere som især produceres i regionens sydlige del i området Bolgheri. Supertoscanerne er ofte skabt på cabernet sauvignon og eller merlot. Man ser også kombinationer mellem de ”franske” druesorter og Sangiovese.

Af vores samarbejdspartner der udover at tilbyde overnatning på vingård, har deres egne vinproduktion, kan vi nævne Cantine Cesani, Palazzo Bandino, Fattoria di Castiglionchio, Fattorie Santo Pietro, Agriturismo Collelungo, Fattoria Castellina, Riserva di Fizzano, Rocca di Cispiano, Le Fonti a San Giorgio, Tenuta Cantagallo, Villa Buoninsegna, Fattoria Poggio Capponi, Fattoria Sant'Appiano, Fattoria Piecorto, Podere La Casa, Azienda Agrituristica Marrucola...

Skjul teksten
 
 
search map