Sydtyrol Vandring i Dolomitterne

Laghetti di Colbricon
 
Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Vandrestier

Vi vil her præsentere nogle - af os - udvalgte vandrestier i det kendte område Dolomitterne – noget, som vi håber, vil kunne inspirere de, der ønsker at holde en aktiv ferie i dette område.

Vi har udvalgt tre vandreruter, som ligger i Parco Naturale Paneveggio, som er en stor park i Trento- provinsen med varierende vegetation. I den nordlige del ligger en 2.700 hektar stor skov, i den østlige del ligger bjergkæden Pale di San Martino og i den vestlige ligger Lanorai; et område rigt på søer.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

”Laghetti di Colbricon”

Vil man besøge dette skønne landskab med søer, der glitrer som små perler oppe på ca. 2000 meters højde, så kan man tage turen til Colbricon.

Her finder man mange levn fra Anden Verdenskrig, da mange soldater kom igennem dette område. Vandreruten starter lige udenfor Peneveggio nær Passo Rolle, hvor der findes gode afmærkninger. Man kommer frem til søerne, hvor også bjerghytten Rifugio Colbricon ligger efter ca. 30 – 40 minutter. Denne tur er egnet til alle vandrere – fra små børn til ældre mennesker og kommer man hertil en weekend, ser man, at mange tager hertil for at spadsere i det skønne landskab. Turen i sin helhed tager ca. 2 timer.

”Val Canali”

Dalen Canali siges at være en af de smukkeste alpine dale og er den sydlige indgang til Dolimitterne i Pale di San Martino. Denne vandrerute begynder ved parkeringspladsen ved Villa Welsperg, som blev bygget i 1853 af familien Welsperg og som i dag ejes af kommunen og fungerer som turistinformation.

Vandrestien går mod højre i en skov, som til slut åbner sig mod et kønt landskab, og herfra går man forbi lokaliteterne Cant del Gal, til man kommer til et punkt, hvor Val Pradidali og Val Canali går sammen. I nærheden af La Ritonda skal man tage til højre på stien sat. N. 709 mod Val Pradidali, som fortsætter til bjerghytten Rifugio Pradidali, hvor man går mod højre mod Malga Pradidali og Malga Canali. Ved Malga Canali har man en enestående udsigt over Val Canali, hvor man endda ser toppen af bjergene Lastei, Del Coro og Sass d’ Ortiga. Herfra går man igen mod Cant del Gal ad en asfalteret vej for til slut at komme tilbage til Villa Welsperg. Denne vandring tager ca. 3 timer og er af middelsvær grad.

”Marciò”

Denne vandrerute går igennem Paneveggio-skoven, og man befinder sig i en højde af mellem 1.440 og 2.150 meter.

Her kan man finde grantræer på op til 40 meters højde, området er kendt som ”violinskoven”, da Stradivarius kom her for at udvælge sig de bedste grantræer til sine berømte violiner. Vandreruten begynder ved parkeringen ved Paneveggios turistinformation ad en sti, som er mærket med informationsskilte langs vejen. Når man har passeret en overdækket bro, som leder en over bækken, så går man dernæst resten af ruten inde i skoven. Den sidste del af ruten bringer igen en over bækken, men denne gang over en spektakulær hængebro, hvor vandet fosser under en i en rasende fart. Denne tur er enkel og tager ca. 1 time at gå.

 
search map