Skiferie på hotel eller i ferielejlighed i Santa Cristina di Val Gardena

 
Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Santa Cristina er en dejlig, lille tyroler-by, der ligger lige i hjertet af Dolomitterne. Du kan kalde den Santa Cristina i Val Gardena eller Santa Cristina i Grödnertal - det er helt op til dig, for det er den samme dal. I Val Gardena tales der 3 sprog: Tysk da vi er i Sydtyrol, hvor tysk er det mest udbredte sprog; italiensk fordi det er det officielle sprog og ladino, en gammel Latinsk dialekt, som har overlevet i nogle af de mest aflukkede dale i bjergene.

Kort over Santa Cristina i Val Gardena / Grödnertal

Ved et klik på kortet herunder kan du se, hvilke ferieboliger, vi kan tilbyde dig på din skiferie i Santa Cristina og resten af Val Gardena. Vi udvælger og håndplukker selv en række hoteller og ferieboliger, som lever op til vores krav om kvalitet i forhold til pris.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Charmerende og autentisk bjerglandsby

Når du ankommer til Santa Cristina, bemærker du straks, at du er kommet til en rigtigt hyggelig Alpe-by med gamle, stolte tyrolske traditioner. Centrum er meget charmerende med dens flotte Alpe-kirke og gamle tyrolske bygninger. Der er flere restauranter både med tyrolske og italienske specialiteter. Det er ofte gode, solide og smagfulde retter, som sætter prikken over i’et, når du vender hjem efter en sjov og udfordrende dag på ski. At mange restauranter ligger i autentiske bjerghytter, gør heller ikke oplevelsen dårligere.

Det er nemt at komme til Santa Cristina og Val Gardena: Man kører ad Brennermotorvejen frem til Chiusa, hvor man drejer fra motorvejen og fortsætter lidt endnu før man drejer ind i selve dalen. Vejen plejer at være nem, men medbring for en sikkerheds skyld snekæder.

Læs mere om Santa Cristina Val Gardena

Skiområdet omkring Santa Cristina i Val Gardena

Santa Cristina ligger i 1.428 meters højde, og den er den mindste af de tre kendte landsbyer i Val Gardena. De andre hedder Ortisei og Sëlva. Klimaet og omgivelserne gør Santa Cristina og Val Gardena særdeles velegnet som feriested for hele familien, både sommer og vinter.

Om vinteren kan du naturligvis kaste dig over alle former for sne- og skisport på de fremragende og varierede pister, som strækker sig over ikke færre end 1.220 fantastiske kilometer. At du har så mange pister til din rådighed skyldes, at når du er skiferie-ferie gæst i Santa Cristina, så gælder dit skipas for hele det enorme skiområde Dolomiti Superski. Med andre ord er det bare med at hoppe på en skilift, komme op i højderne og spænde skiene på: Dine muligheder er stort set uendelige, og der er snegaranti på de fleste pister. Vi behøver vel ikke at nævne, at udsigten fra pisterne er skøn og i sig selv kan få dig til at tabe pusten?

Der er også pister til langrend, og de eventyrlystne - og lidt modige - kan kaste sig over de vildere discipliner som snowboarding eller freestyle.

Gode muligheder for vandring, klatring og meget mere

Også i sommerhalvåret kan du nyde en aktiv ferie i Santa Cristina, med Val Gardena og Dolomitterne som din naturlegeplads. De massive tinder og frodige dale indbyder til vandreture, trekking, klatring, cykling, mountainbiking, observationer af dyrelivet… Kort sagt alt, hvad du kan forestille dig at give dig til i den vilde natur. Vandre- eller cykelruterne kan føre dig igennem stille, ensomme dale, hvor du blandt andet kan opleve isolerede kirker og hytter.

Holder du ferie i Santa Cristina, kan du varme op med en simpel og dejlig vandretur gennem landsbyen. Ruten hedder Raida dl Luech (held og lykke med udtalen!), og starter ved Santa Cristinas landsbykirke. Den fører dig blandt andet forbi det forfriskende og livlige Monte Pana-vandfald. Det tager cirka 1,5 timer at gå ruten.

Utroligt nok er Val Gardena endnu ikke et særligt populært skiferiemål blandt danskere. Tyskerne, belgierne og naturligvis italienerne selv har forlængst opdaget det vidunderlige område, men du møder ikke mange danskere på pisterne. Mit bud er, at det kommer til at forandre sig, for har man først holdt ferie her, kan man ikke lade være med varmt at anbefale det. Her kan du holde en skiferie med din familie, hvor I intet kommer til at savne.

Skjul teksten
 
 
search map