Skiferie på hotel eller i ferielejlighed i Passo del Tonale

 
Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Passo del Tonale i Sydtyrol er en moderne skidestination, hvor du finder alt, hvad du skal bruge på din skiferie. Her bor du i Val di Sole (sol-dalen) midt i naturen, omkranset af vilde bjerge, og har adgang til et stort område med varierede pister. Passo del Tonale er dog kendetegnet af, at faciliteterne er effektive, men knap så hyggelige. Det ligner mere et fransk skisportssted end en italiensk alpeby. Med andre ord er det ikke den autentiske, gammeldags, italienske alpe-stemning, du skal lede efter her.

Snegaranti og mange faciliteter

Byliv og bystemning er ikke det, der kendetegner Passo del Tonale, så afterski og natteliv er heller ikke noget særligt. Til gengæld er der fuld snegaranti og pister til alle niveauer, og du kommer ikke til at mangle hverken faciliteter eller komfort. Her er både hoteller, lejligheder, restauranter, barer, caféer og naturligvis skiskoler.

Hvis du får lyst til at opleve mere byliv, kan du eventuelt begive dig til Ponte di Legno, som ligger længere nede i dalen ind mod Lombardiet. Det er sandsynligt, du kommer forbi under alle omstændigheder, for skiområdet er det samme, uanset om du bor i Passo del Tonale eller Ponte di Legno. I sidstnævnte by er der mange hoteller og lejligheder, og byliv, afterski og natteliv er meget aktivt.

Kort over Passo del Tonale i Sydtyrol:

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Skiområdet Adamello Ski

Det skiområde, du befinder dig i, når du er på skiferie i Passo del Tonale, hedder Adamello Ski. Det består af områderne omkring de tre byer Passo del Tonale (1884 m.o.h), Ponte di Legno (1260 m.o.h.) og Temù (1121 m.o.h.). Her har du 120 km. varierede pister til din rådighed, og de mange snekanoner, der er blevet sat op for nylig, sikrer, at snegarantien er 100 procent. Pisterne ligger lige fra 1.300 til 3.050 meters højde, og der er 41 i alt: 11 blå, 24 røde og 6 sorte. Lige omkring selve Passo del Tonale finder du de lette begynderbakker samt flere skiskoler. Området egner sig fint til skiferie med børn, og i det hele taget er Passo del Tonale et velegnet sted for unge og familier at holde skiferie.

Til de lidt mere øvede kan det bestemt anbefales at tage turen fra Presena-gletscheren og ned. Starter du fra toppen af gletscheren, som ligger i 3.050 meters højde, kan du løbe på ski med et fald på 1.800 meter hele vejen ned til Ponte di Legno. Som en pudsig detalje kan jeg nævne, at du undervejs ned mod Ponte di Legno passerer det, som siges at være verdens første hundeslædeskole (!) Jeg tør næsten godt garantere, at børnene vil fryde sig over en tur hen over sneen på hundeslæde. Til de eventyrlystne er der mulighed for at gå off piste med guide.

Læs mere om Passo del Tonale

Adgang til masser af skiområder

Hvis du køber liftkortet Skirama Dolomiti, har du adgang til mange andre skiområder i omegnen. Her kan nævnes Andalo, Folgarida, Madonna di Campiglio, Monte Bondone, Pinzolo og Marilleva - i alt mere end 360 km. pister. Afstanden mellem byerne i dalen kan tilbagelægges på ca. 30 min. i bil, og skibussen tager lidt længere tid.

Du kan naturligvis ankomme til Passo del Tonale i bil. Husk dog, at toget stopper i Bolzano, som ikke ligger langt væk, så at rejse med tog er også en mulighed. Vælger du fly, er afstanden til Verona Lufthavn ca. 2,5 timers kørsel. Passo del Tonale kan altså forholdsvis nemt tilgås med alle transportformer.

Skjul teksten
 
 
search map