Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Mest populære byer i Dolomitterne

Alle byer i Dolomitterne

Du møder Dolomitterne som det første i Italien, når du kommer i bil fra Skandinavien. Hold en aktiv ferie eller blot et bjergtagende stop på vej længere sydpå. Du vil ikke fortryde et ophold i bjergkæden, der får meget ros for at være lys, åben og lettilgængelig.

Bjergkæden ligger i det nordlige Italien i regionerne Sydtyrol og Veneto, og er en del af det massive bjergkompleks, som vi kender som Alperne, og faktisk kan specificere helt ned til at hedde "De Sydlige Kalkalper". Bjergarten i området kaldes for dolomit, og den brydes og forhandles som "dolomitkalk". I sin tid kaldte man bjergkæden for Monti Pallidi de blege bjerge, men den fik senere hen sit navn Dolomitterne efter den franske geolog Deodat de Dolomieu, der var først med sin beskrivelse af bjergarten.

Da Dolomitterne er en slags underbjerge til Alperne, er afgrænsningen ikke helt præcis, men sikkert er, at her har vi at gøre med et område, som er særligt populært blandt Skandinaver. Her findes flere end 20 bjergtoppe på over 3.000 meter, og placeringen på sydsiden af Alperne, med varme vinde fra syd, gør Dolomitterne til et stort hit både sommer og vinter, pga. de mange soltimer.

Kort over Dolomitterne

Hos In-Italia kan vi tilbyde mange ferieboliger i Dolomitterne, både sommer og vinter. Klik på kortet over Dolomitterne herunder, og zoom ind på de områder, du vil undersøge. Her kan du finde både lækre hoteller og simple ferielejligheder - alt håndplukket og udvalgt at In-Italias rejseeksperter. Her kan du finde det perfekte udgangspunkt for en vandreferie, skiferie, eller måske et roadtrip i disse fantastiske bjerge?

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Skiferie i Dolomitterne

Dolomitterne består således af mange høje bjerge, hvoraf det højeste er Marmolada med sine 3342 meter over havet. Netop dette bjerg huser den eneste tilbageværende gletsjer i området, Marmolada-gletsjeren, hvor man kan stå på ski året rundt, og som kan redde skiferien på selv de meste snefattige år. Blandt skiløbere er området mest kendt for det enorme skiområde, Dolomiti Superski, og for ski-rundturen Sella Ronda.

>>> Læs mere om skiferie i Italien her

Læs mere om Dolomitterne

Aktiv ferie med stort A

Dolomitterne er et yndet turistmål med sine mange udbud af aktiv ferie som trekking, rafting, klatring, ridning, golf og ikke mindst skiløb. Her finder man blandt andet flere kendte skidestinationer som fx:

Der er også et stort udbud af vandreruter som man også kan tage med guide.

Lettilgængelige bjerge

De mange stier og veje, der omkranser bjergene, gør det let at besøge de forskellige områder i Dolomitterne hvad enten det er i bil, på cykel, til hest eller til fods. Her finder man imponerende udkigspunkter, smukke søer og landskaber samt små charmerende bjergbyer. Bjergkæden er som regel dækket af sne, men ved foden af bjergene kan temperaturen godt snige sig op til et mere behageligt punkt i sommermånederne.

Skjul teksten
 
 
search map