Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Mest populære byer og områder i Sydtyrol

Se alle byer og rejsemål i Sydtyrol

Selvstyrende region

Regionen Sydtyrol er delt op to 2 provinser, Trentino og Alto Adige. Regionen har vidtrækkende selvstyre og skiller sig dermed ud fra resten af de italienske regioner. Alto Adige blev først en del af Italien efter 1. Verdenskrig efter at have været en del af det Østrig-Ungarske Rige.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Skisport og smuk natur

Regionen er beliggende højst mod nord i de italienske alper, med ”La Vetta d’Italia” som det nordligste punkt i Republikken. Det er en meget bjergrig egn med over 600 søer, de fleste beliggende i 1800 meters højde. Dermed byder Sydtyrol på mange skisportsområder og smukke naturoplevelser. Slotte er der også mange af og man skal huske at besøge de smukke domkirker i Trento og Bolzano, i henholdsvis romansk og gotisk stil – begge påbegyndt i det 14. årh. Maden i regionen er hovedsageligt preussisk inspireret.

Læs mere om Sydtyrol

Det autentiske Italien findes også i Sydtyrol

Hører du til dem, der søger stemningsfulde smalle gader, elsker lidt historisk forfald og sætter pris på den hjertelige og familiære gæstfrihed – så er Sydtyrol oplagt, når ønsker går i retning af det autentiske. Vi har nu i over 10 år stødt på adskillige mere eller mindre kendte småbyer, hvor vi har fornemmet en særdeles god og autentisk stemning. 

Det autentiske kan bestå i, at der måske ikke er svømmebassin eller aircondition og måske tales der heller ikke engelsk i receptionen og på byens eneste spisested har de ikke noget menukort ... Til gengæld vil man opleve en autentisk, italiensk stemning. Samme autencitet finder man ikke i et stort feriecenter, men netop det autentiske kan være medvirkende til en mindeværdig ferieoplevelse.

Ferie for to 

I Sydtyrol er der masser af muligheder for at opleve romantikken blomstre. En slentretur i en lille bjerglandsby eller ved Gardasøens bred, en vandretur ud i den smukke natur eller et besøg på en lille autentisk restaurant kan give grobund for romantiske øjeblikke. Sydtyrol er en region der sætter rammerne for en ferie i romantikkens tegn.

I Sydtyrol kan man kombinere en romantisk ferie med natur, gastronomi, sejlads på en af søerne og byliv i en af regionens dejlige byer. Den storslåede natur indbyder til oplevelser i romantiske omgivelser. En romantisk middag ved Gardasøens bred – hvad mere kan man ønske sig af en ferie med romantik i højsædet?  

Byer

Italienske Trento

Trento er hovedstaden i Sydtyrol og ligger i den sydlige del af regionen. Byen er utrolig charmerende med sine åbne torve og smukke bygninger. Her er masser af muligheder for indkøb og besøg på de mange restauranter. Byen er et fantastisk udgangspunkt for besøg i de smukke bjerge eller en udflugt til Gardasøen, som ligger blot 50 kilometer væk.

Tyske Bolzano

En anden vigtig og interessant by i regionen er Bolzano. Bolzano ligger midt i regionen omgivet af smukke bjerge. Byen har en stor tysktalende befolkningsgruppe og hørte under østrigsk regime indtil 1. Verdenskrig. Byen er opdelt i to; Øst for floden Talvera som er den ældste del, hvor man blandt andet kan se et gammelt franciskanerkloster og besøge museet hvor Ötzi (mumie af en mand mere end 3.300 år gammel, der blev fundet i 1991 i Ôtztalgletcheren) opbevares. Den anden del af byen ligger vest for floden og er den ”nyeste” bydel. Denne blev opført umiddelbart efter byen blev overtaget af Italien, og er derfor rig på arkitektur fra den fascistiske periode.

Regionen byder også på et stort antal af kendte ski-byer som eksempelvis Canazei og Madonan di Campiglio.

Generelt for de byer som ligger i regionen er, at de fleste har tysktalende befolkningsgrupper og er preussisk inspireret. Dette skyldes, at hele regionen var en del af det Østrig-Ungarske rige frem til umiddelbart efter 1. Verdenskrig.

Sol og strand

Hop i Gardasøen

Sol og strand er ikke ligefrem det der kendetegner Sydtyrol. Dog ligger en del af Gardasøen i Sydtyrol, og her kan man jo faktisk nyde både sol og strand i f.eks. Riva del Garda. Også Ledrosøen ligger i Sydtyrol, og også her er der strand og bademuligheder.

Her kan man bade fra kunstigt anlagte sandstrande. Man skal dog være forberedt på, at selvom temperaturen er høj, så er vandet i søen koldt, da det kommer fra de mange bjerge med gletsjere, der præger området.

En badeferie i Sydtyrol er ikke oplagt, men altså en mulighed. Man kan kombinere sol og strand med dejlige naturoplevelser og hyggelige byer. Naturen er storslået, så man kan starte ferien med nogle dage ved stranden ved en af de dejlige søer, og afslutte ferien med naturoplevelser i solen.

Naturoplevelser

Storslået natur

Sydtyrol er en region med en fantastisk natur og et stort udbud af muligheder for aktiviteter i et med naturen. Regionen byder både på bjerge, skove, søer, strande (ved søerne), marker og klipper.

Tag på vandreture i de mange enorme bjerge mod nord eller besøg de smukke søer som Gardasøen eller Molvenosøen – den største naturlige alpine sø beliggende over 800 meter i Italien.

Naturparken Adamello Brenta er den største park i hele Trento området. Her findes ikke mindre end 51 søer, der stort set alle er oprindelige gletsjer-søer. Parken har også et rigt dyreliv og det nok mest sjældne dyr, man kan være heldige at opleve her, er den brune bjørn.

Mad og vin

Perfekt kombination af det italienske og det tyske

Gastronomisk set er regionen opdelt i en nordlig del og en mere sydlig del. Hvor man i den nordligste del af regionen, er inspireret af det preussiske køkken med rygende varme supper med eksempelvis den kendte canerdeli – også kaldet knödel (en slags brødbolle, der spises i supper), tunge kødretter og især æbledesserter. Området omkring Trento er derimod inspireret af det venetianske køkken med gnocchi retter, den berømte polenta og saltet kød med bønner.

Fisk og skaldyr: Er ikke den største spise i regionen. Dog findes det fra de mange bjergsøer, hvor Især ørred er en velkendt spise.

Kød, vildt og fjerkræ: I den nordlige del af regionen spises man ofte tykke supper med kød som eksempelvis Gullaschsuppe.

Pølser og skinke: Røget bacon er en kendt spise i regionen og den ægte vare fra Sydtyrol skal lagers fra jul til slutningen af mej før den skal spises. Kødet tørres i den friske bjergluft med en urteblandning af blandt andet ingefær. Det spises som regel i stykker sammen med brød.

Ost: På udflugt i bjergene vil man aldrig se en bondemand tage hjemmefra uden et stykke af den sydtyrolske ost formaggio ”grigio”. Denne ost er meget mere aromatisk fra de almindelig kendte oste, dog knap så attraktiv at se på, da den som navnet grigio betyder, er grå.

Søde sager: Æblestrudel er især populært i den nordlige del af regionen omkring bjergene.

Vin og Vingårde: Merlot, Riesling, Pinot nero og bianco er blot nogle af de kendte vine som området byder på.

Skjul teksten
 
 
search map