Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Iøjnefaldende historiske levn

Siracusa (eller Syrakus) var en gang en af de vigtigste byer i den vestlige verden, et kulturelt og handelsmæssigt knudepunkt for den blomstrende civilisation i Middelhavsregionen. Her levede og arbejdede kunstnere og videnskabsfolk som Dionysios og Arkimedes. Den græske periode er i øjenfaldende i byen, men også senere tiders renæssance, middelalder og barok har efterladt markante spor. I dag er byen reduceret til en provinsiel hovedstad, men den stolte fortid træder frem overalt, og her er nok at se til mange dages ophold.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Stemningsfulde Ortigia

Byens bankende hjerte hedder Ortigia. Det var her byen opstod for mere end 2500 år siden. I grunden er der tale om en halvø, som er forbundet med den mere moderne by, med to broer. Forskellen mellem den nyere by på fastlandet og Ortigia springer straks i øjnene. I den moderne by er gaderne pæne og lige i modsætning til ude på øen, hvor gaderne snor sig rundt om middelalderbygninger og barok arkitektur. Der er et væld af hyggelige restauranter og caféer. Hvis man ikke ligefrem er opslugt af den græske antik og dens rester, så er det nok herude, at man vil tilbringe størstedelen af sin tid i Siracusa. I Ortigia kan man også se kirker fra forskellige perioder, prægtige paladser, og et fort, der er opført af den store tyskromerske kejser Frederik II i 1239.

Læs mere om Siracusa

Den græske epoke

Den græske storhedstid har efterladt sig enestående spor i Siracusa. Lidt uden for den moderne by finder du Siracusa Arkæologiske Park, der rummer ruinerne efter den græske by Neapolis (Neapolis betyder ’ny by’ og det var et meget almindeligt bynavn i den græske periode). Læs mere...

Her finder man templer og et fantastisk græsk teater, som man kan sammenligne med det romerske amfiteater, også beliggende i parken.

Skjul teksten
 
 
search map