Ferieboliger og hoteller i Selinunte

 
Kun ophold
+Fly & ophold
Kun billeje
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Selinunte er med rette berømt for sin imponerende arkæologiske park med ruiner. Nogle af dem er yderst velbevarede fra grækernes tid på Sicilien.

I skyggen af...

Selinunte har, uforståeligt nok, ofte stået i skyggen af Tempeldalen i Agrigento, men fortjener faktisk en lige så høj status. I Selinunte får man nemlig et bedre indtryk af hvordan en græsk by i sin tid hang sammen.

Grækerne

Selinunte blev koloniseret af grækerne i det syvende årh. f. Kr. og ligger skønt ud til havet. Byen er domineret af den doriske arkitektur. I mere end 200 år var byen en af de vigtigste og mest progressive græske byer på Sicilien. Faktisk var det kun Siracusa, der i samme periode kunne overgå Selinunte.

Kartago

År 409 e. Kr. blev byen invaderet af Kartago og det var et sort år for Selinunte. Stormagten Kartago udsatte Selinuntes beboere for et veritabelt voldsorgie og kilderne vidner om mere end 16.000 dræbte civile, ud af en befolkning på 25.000. Mere end 7.000 mennesker blev gjort til slaver og byen blev næsten totalt smadret. Det var en brutal ende på tidligere tiders storhed.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Romerne

Da romerne under den første puniske krig drev Kartago ud af Sicilien, gjorde Kartago et sidste men effektivt forsøg på at jævne byen med grunden inden de flygtede. I dag står der stadig nogle imponerende ruiner tilbage og templerne har fået tildelt bogstaver for overskuelighedens skyld.

- Tempel E: Hera-templet er pænt velbevaret og stammer fra ca. 460 før Kristi fødsel.
- Tempel G: Zeus-templet er lagt i ruiner, men nogle af søjlerne er stadig forholdsvis velbevaret.
- Tempel C: Apollo-templet har også lidt stor overlast, men rækken af søjler på templets ene langside står stadig majestætisk og vidner om fordums storhed.

Ligger godt

Derudover finder man en lang række andre interessante ruiner, som med en smule fantasi kan føre én ind til Siciliens græske storhedstid. Selinunte ligger godt i forhold til et ophold i Sciacca, Marsala, Agrigento eller Trapani. Fra Palermo er der stort set motorvej hele vejen og man kan nå frem på ca. 1 ½ time.

Læs mere om Selinunte

Skjul teksten
 
 

Populært på Sicilien

search map