Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

San Vito lo Capo ligger ca. en times kørsel vest for Palermo (100 km), hvor du finder nærmeste lufthavn, og ca. 40 km fra Trapani. Byens gadebillede har karakteristiske træk fra afrikanske byer: Et kvadratisk gadenet, huse på to eller tre etager - de fleste med fladt tag og lyse farver.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Landskabet

Landskabet omkring byen er noget af det mest maleriske man kan forvente af Sicilien. Høje klipper i baglandet og en fantastisk børnevenlig sandstrand prydet med høje palmer, der adskiller byen fra det blågrønne vand i San Vito-bugten. San Vito lo Capo har intet at misunde de caribiske landskaber.

Seværdigheder

Blandt seværdighederne i byen anbefaler vi at besøge den store normanniske domkirke med tilhørende torv. Bygningen var oprindelig en saracensk fæstning og dens imponerende profil præger endnu byens skikkelse fra højdedragene. Domkirken blev senere tilegnet byens helgen San Vito, og det var omkring denne kirke at byen udviklede sig i løbet af 1700-tallet.

Læs mere om San Vito Lo Capo

Fredeligt og alligevel ikke

San Vito lo Capo har et ret dæmpet liv – der bor knap 4.000 mennesker i byen, inklusiv de små flækker rundt om den - indtil palermitanerne slår til om sommeren. Det er nemlig i de centrale sommermåneder, at byen kommer til at udnytte hele sin sengekapacitet, og der kan være op til 100.000 mennesker om dagen i byen, især i løbet at den italienske industriferie i august.

Vælger du at bo her i sådanne perioder, må du være forberedt på at dele stranden med alle de andre, og at støjniveauet er ret højt. Resten af året er byen fredelig, og vi vil derfor hellere anbefale ophold og udflugter hertil uden for den travle periode.

Cous-cous festival

I selve San Vito lo Capo er der flere gode spisesteder for alle pengepunge. Trods nærheden til vandet er specialiteten i byen ikke fisk, men cous-cous, der også har afrikanske rødder. Det siges, at sømænd fra Tunesien og Algeriet har bragt denne tradition med til byen, og det fejrer man med en cous-cous-festival i slutningen af september måned, hvor kokke og musikere fra hele Middelhavet kommer for at forberede den smagfulde ret i dens mange varianter.

Naturreservatet

Øst for San Vito lo Capo ligger naturreservatet Riserva dello Zingaro. Det er et område dækket med den, for Middelhavsområdet, typiske bevoksning, macchia, foruden små bugter og sandstrand med spredte røde granitklipper. Riserva dello Zingaros befolkede centrum er en lillebitte flække ved navn Scopello. Det er ikke en rigtig by, men en flok fiskerhuse med tilhørende baglio (lokal bygning med intern gårdplads). Her ligger en lille hyggelig café, en bager og to restauranter, hvoraf den ene har en pragtfuld terrasse med udsigt over La Tonnara, hvor man engang slagtede tunfisk.

Skjul teksten
 
 
search map