Anmeldelser af La Casa delle Zie

 
La Casa delle Zie er ikke tilgængelig i øjeblikket
La Casa delle Zie er ikke en del af programmet hos In-Italia i øjeblikket. Men frygt ej, der er masser af andet godt at kigge på.

Vi har derfor fundet disse ferieboliger i samme område til dig:

>> Se flere udvalgte alternativer og priser her

>> Læs mere om ferie til Sampieri og se priser samt aktuelle tilbud på alle ferieboliger
Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Gæstebedømmelser af La Casa delle Zie

Læs personlige anmeldelser af La Casa delle Zie som ligger på Sicilien. Bedømmelserne af ferieboligen er skrevet af gæster der har rejst med In-Italia. Samtlige anmeldelser er naturligvis ucensureret så du får en ærlig beskrivelse og bedømmelse af La Casa delle Zie. Foruden vurdering af selve ferieboligen kan du også læse gode tips fra vores gæster om emner som udflugter, restauranter, seværdigheder, strande, lokal transport og meget mere.

Perfekt beliggenhed ved havet i fredelig badeby

Vi tilbragte 10 juninætter i Sampieri og nød virkelig lejlighedens herlig beliggenhed lige ved havet. Her kunne vi tage en morgensvømmetur i et helt roligt hav, spise hjemmelavet frokost i den kølige skygge og se tusmørket spredes, mens vi spiste aftensmad. I dagtimerne er det tæt på sandstranden og det er nemt at køre til seværdighederne i det sydøstlige Sicilien.

Lejligheden bød på enkel og funktionel indkvartering og du kan parkere bilen rundt om hjørnet, ikke noget problem at få plads på denne tid af året i vores tilfælde. Køkkenudstyret indeholdt det meste, men der var dog intet skærebræt (vi fik den mindst mulige model i plast efter anmodning), og uden vores medbragte kniv havde vi kun været i stand til at skære brød. Praktisk at have en vaskemaskine til at vaske badehåndklæder og andet under et længere ophold!

Sampieri har ikke meget at serveringsudvalg før højsæsonen startede, strandcaféerne tilbød kun sandwiches, men det fungerede, men det fungerede jo også fint at man til enhver tid kunne gå hjem og lave frokost på egen hånd.

Anbefaling til kommende gæster

I Sampieri er der en købmand, slagter, grønthandler, bager, iscafé og en bar. Det skal også være nogle pizzeria, som vi ikke prøvede. Når vi spiste middag ude sørgede vi for at gøre det i forbindelse med dagsture. Sciali ligger tæt på og er rar til et aftenbesøg. Ragusa, Modica og Noto er alle inden for en times afstand, Syracusa lidt længere væk er et dagsbesøg værd.

En perle, som vi fandt var Marzamemi, en utrolig charmerende lille fiskerby med et dejligt aftensliv og godt udvalg af restauranter. Sidste aften tog vi tilbage der og fandt osterian "cortile Arabo" (www.cortilearabo.it) hvor vi spiste en lækker middag på deres terrasse ud mod havet.

La Casa delle Zie
Rent og pænt
Gæstfrihed

Bureauet på stedet var absolut nyttigt, men det er ikke helt det samme som at træffe udlejeren direkte. Engelsk?
Beliggenhed
 
Selve indkvarteringen på La Casa delle Zie
Treværelseslejlighed Miramare 2 med 4 sovepladser (stueetage med havudsigt)

3 værelser? 2 soveværelser og køkken.
 

Billeder

Oplysninger om anmelder

Rejseperiode Juni 2014
Antal rejsende 2 voksne, 1 barn
Navn
 Anmeldelsen er oversat fra svensk. Klik her for at se originalen
Ann og hendes mand fra London, Storbritannien, boede på La Casa delle Zie i Sampieri fra den 18t. til 25. maj 2013. Hun skrev efter hendes ferie på Sicilien:

Vi havde en god ferie - tak.

Indkvarteringen var som beskrevet og køkkenet veludstyret. Damen fra rejsebureauet, Arbitare, var fantastisk. Vi blev forsinket på grund af forlagt bagage og fór så vild og hun kom ud i hendes bil for at vise os vej til landsbyen og lejligheden.

Vejret var dårligt, men det er ikke jeres skyld. Det eneste vi var skuffet over var manglen på noget at lave i landsbyen, ingen kaffebar eller iskiosk at stoppe ved efter middagen.
Hvis vi havde vist dette, tror jeg vi ville have valgt en større by eller kommet lidt senere på året.

Oplysninger om anmelder

Rejseperiode Maj 2013
Antal rejsende 2 voksne
Navn
 Anmeldelsen er oversat fra engelsk. Klik her for at se originalen
Lis og rejsefælle fra Beder boede på La Casa delle Zie i Sampieri fra d. 22. til d. 29. maj 2011.

Vi har haft en pragtfuld uge i skønne omgivelser. Det eneste, vi manglede, var et lille supermarked i byen. Det var også en uforudset oplevelse, at udlejeren af lejligheden ikke talte engelsk!!!, men det gik udmærket med mit meget snævre italienske vokabularium. Personligt kunne jeg godt tænke mig at få "rystet lidt op" i boligudlejningen/reklamen for området, for det er jo et skønt område, MEN så må man også kunne begå sig på andre sprog end italiensk.

Vi to lejere er dybt taknemmelige over den gode service med udlejeren. Vi blev ikke afkrævet el-forbrug, da vort forbrug havde været lavt, men alligevel......
Det er ikke sidste gang, undertegnede vil besøge byen. Det var ren helse for sjælen at ferierer dér.

Oplysninger om anmelder

Rejseperiode Maj 2011
Antal rejsende 2 voksne
Navn

Billeder

Oplysninger om anmelder

Rejseperiode Maj 2010
Antal rejsende 4 voksne
Navn
 Anmeldelsen er skrevet på svensk. Klik her for at se originalen
Henrik og hustru fra Skjern boede på La Casa delle Zie i Sampieri fra d. 6. til d. 13. oktober 2007.

Tak vi havde en dejlig tur.Alt fungerede med fly og bil. Stedet var dejligt for os - som gerne ville have lidt ro. Lejligheden på det lille torv var en fin oplevelse.Skønt med balkonen og havudsigten. Dog var det ikke muligt for folk der var større end str 40 at være i køkkenet. Vi var ikke helt forberedt på byen var så lille. Der var ingen steder man kunne gå ud og spise. Et take away pizzeria var lukket. Man skulle køre ca 10 km til anden nærmeste by. Af forretninger var der et supermarked, en grøntsags/slagter og en kiosk. Der var flere forretninger, men de var lukket for sæsonen. Stranden og vandet var enorm lækkert. Meget børnevenlig. Ingen sten.Fantastisk at svømme i. Vi ville have vandret og cyklet, men det var der ikke lige så gode muligheder for. I stedet gik vi rundt i de fantastiske barokbyer. Ikke mange steder har vi oplevet græske og romersketeatrer ved siden af hinanden. En bil er nødvendig. Ikke sidste gang vi tager til Sicilien. Finder også gerrne en lejlighed gennem jer. Personalet på kontoret var meget flinke og hjælpsomme

Oplysninger om anmelder

Rejseperiode Oktober 2007
Antal rejsende 2 voksne
Navn
Stian og hans rejsefælle fra FREDERIKSBERG boede på La Casa delle Zie i Sampieri fra d. 15. til d. 21. september 2007. Inden da boede de i Catania.

Vi bodde på La Casa delle Zie i Sampieri, som er en hyggelig og sjarmerende liten by, som står i fin kontrast til overbefolkede charterdestinasjoner. Byen ligger rett ved en lang sandstrand, og reiser du i midten av september har man stort sett stranden for seg selv (mens temperaturen fremdeles er meget god!).

Sampieri i seg selv har ikke så mye å by på utenom strand & vann, og ønsker man påfyll av enten mat eller kultur anbefales Ragusa - eller nærmere bestemt Ragusa Ibla. Dette er en utrolig (med tykk skrift) hyggelig by med en masse gode restauranter og hyggelige små gater. Turen fra Sampieri tar ca. 45 - 50 minutter og er absolutt verd et besøk!

Husk lommeparlør. Stort sett INGEN på Sicilien taler engelsk. Det er absolutt en fordel å leie bil, og til tross for inkonsekvent skilting på italienske veier går det fint å finne frem (det skal dog sies at i Catania lever trafikken sitt eget liv, og her skal man bare glemme hva man har lært og følge trafikken...).

Alt i alt; Sampieri anbefales på det sterkeste for den som vil slappe godt av og nyte sol & sommer.

Det anbefales forresten å besøke Alcantara-grottene nord for Catania. Her kan du bade i smeltevann fra Etna, og landskapet er meget pent.

Oplysninger om anmelder

Rejseperiode September 2007
Antal rejsende 2 voksne
Navn
Steen og familie fra Ølstykke boede på La Casa delle Zie i Sampieri fra d. 14. til d. 21. juli 2007.

For 4. år i træk havde vi booket vores sommerferie gennem In-Italia, heraf 3 gange til Sicilien. Vi var først 3 dage i San Salvatore di Fitalia, derefter 3 dage på Stromboli og sidst 1 uge i Sampieri. Ligeledes fløj vi igen ud fra Tyskland, fra Berlin–Tegel med Hapag-Lloyd Express (skiftede undervejs navn til TUIfly) uden mellemlanding direkte til Palermo til kr. 1.275,- pr. billet t/r. Vi havde også booket billeje hos In-Italia i de 14 dage – en Opel Corsa CDi – bil er efter vor opfattelse et ”must” på Sicilien, som har så store afstande og så meget at byde på.

Ved ankomst til Palermo’s lufthavn fandt vi ud af, at man siden vi sidst var der i 2005, havde flyttet ankomsthallen til bygningen i modsat ende af lufthavnen. Til gengæld viste det sig, at biludlejnings-firmaerne også er flyttet og nu har til huse, hvor der tidligere var ankomsthal. Altså var resultatet stadig, at man skal ret langt med sin bagage, før man kan få sin lejebil. Der går en lille gratis bus mellem de forskellige bygninger, men der er på sædvanlig italiensk manér dårligt skiltet, så man ved ikke hvornår den næste bus kommer og hvis der samtidigt er meget varmt, taber man naturlig-vis hurtigt tålmodigheden og ender med at gå den ca. ½ km. Efter 3 dage ved Siciliens nordkyst og 3 eventyrlige dage på Stromboli var vi tilbage i Sampieri, hvor vi også havde været på vore Siciliensture i 2004 og 2005. Vi har tidl. skrevet om opholdet i 2004 (Casa in Pietra).

Denne uge var dog en del anderledes end de tidligere ophold og det var desværre stort set kun til den negative side. Det er på få år lykkedes initiativrige folk at gøre Sampieri til en populær badeby med diskotek på stranden, i hvert fald i den periode, hvor italienerne holder ferie. Det vil sige at byen, der er ret lille, lige pludselig er blevet næsten overrendt. Der er nu bygget nogle ”smarte” cafeer/barer/diskotek nede ved stranden og man har givet nogle private foretagender rettigheder, på hvert deres strandafsnit, til at udleje liggestole og parasoller. Det har betydet, at de første ca. 300 m. strand fra byens strandpromenade er fyldt op med enten både eller liggestole og parasoller. Det er nu ikke tilladt at lægge sig hér under sin egen parasol og man er henvist til at gå et pænt stykke længere ud af stranden. Bevares, stranden er da lang nok, men charmen ved Sampieri er da gået fløjten. I ugens hverdage er der næsten ingen, heller ikke italienere, der benytter de mange liggestole, så den mest attraktive del af stranden er fyldt op af næsten tomme liggestole. De fleste valgte, som vi, at gå forbi og finde sit eget sted længere nede af stranden. I weekenden derimod blev de fleste af disse stole dog fyldt op, og antallet af strandgæster kunne let skønnes til 2000, vi har tidligere været vant til niveauet 50-100 mennesker, så vi var noget overrasket over, hvilken udvikling der har været siden 2005.

Lejlighederne Amalfi på 1 sal. i Casa delle Zie er blevet peppet op siden sidst og det er godt og var i øvrigt tiltrængt. Der er nu bedre køleskabe og der er kommet udvendige persienner op i en god kvalitet. Desuden er køkkenredskaberne blevet acceptable i mængde og stand. Indgangsdøren går på i bunden og kan fortsat kun åbnes under stort besvær og larm, lidt hovedrystende, for udlejnings-bureauet Abitares medarbejdere har sikkert været gennem døren 100 gange siden 2005, hvor vi bemærkede det første gang.

Sampieri’s største aktiv er naturligvis stranden, byen har ingen barokkirker el. andre seværdigheder som flere andre byer i området. Vi havde glædet os til at kunne sidde på balkonen om aftenen, medens de lokale tog deres aftentur på promenaden, sådan summende af liv kender vi Sampieri. En del af glæden blev derfor ødelagt af den høje musik fra stranden. Sjovt nok var en del af de lokale unge tilsyneladende heller ikke så begejstret for diskoteket på stranden, de mødtes i stedet i en stor gruppe nede i smøgen foran indgangsdørene til Casa delle Zie og nabohuset Casa in Pietra. De var ind i mellem lidt højrøstede, men forsvandt som regel før midnat, så det var ikke noget problem. Til gengæld havde de efterladt en masse affald, smadrede flasker, tomme flasker, dåser og cigaret-pakker, så det var ikke så indbydende at bo der.

Vi spiste en enkelt gang på det lokale pizzeria oppe i en sidegade ved posthuset (tror det hedder Sunset) og det var en katastrofe: der var ikke mange gæster siddende ved bordene, men oplevede alligevel at de, der kom senere, fik serveret før os. Pizza ud af huset fik stort set alle også før os, så der gik måske 1½ time før vi fik vores pizzaer. Før maden kom, havde den meget utiltalende dame 2 gange med 10 minutter i mellem været henne for at fortælle os, at vores pizzaer var undervejs. Vores børn var i mellemtiden ved at styrte om af træthed og vi voksne diskuterede om vi skulle gå uden mad, men da vi absolut intet havde i køkkenet i lejligheden, valgte vi simpelthen af nød at blive. Behøver jeg at fortælle, at vores børns pizzaer kom sidst og at de var bagt for længe, så bundene var uspiselige. En anden dag prøvede vi Sampieri’s andet pizzeria, Techno Beach, ved siden af ishuset og det var helt ok.

Vi havde en dejlig udflugt til Syracusa, som bare er en by, man må besøge. Vi har været der før og vi kommer helt sikkert igen. Den gamle bydel Ortigia er bare smuk og der er et utal af lækre og indbydende restauranter, samt masser af hyggelige butikker med varer for enhver interesse. Da det var sent og vi foran os havde 1 times kørsel til Sampieri, endte det med at vi spiste både let, godt og billigt på Piazza Duomo, en skøn sommeraften foran den smukke domkirke. Selv om det måske kan lyde lidt mavesurt med Sampieri, så nød vi naturligvis at være på den dejlige strand både for- og eftermiddag. Vores børn er fortsat begejstret for Sampieri, men vi voksne……

Opsummeret havde vi, ligesom 2004 og 2005, 14 dejlige dage på Sicilien og vi kommer sikkert også tilbage igen, dog vil vi nok ikke tilbage til Sampieri i perioden uge 28-34. Der findes helt sikkert mange andre steder på Sicilien med en god strand. Vi skal til sidst komme med en advarsel: I Palermo’s lufthavn ”arbejder” der en hel del lomme- og tasketyve, de er så frække at de ikke gider gøre sig de store anstrengelser for at være usynlige. Vi kan kun anbefale at man enten undgår Palermo lufthavn, eller at man udviser stor agtpågivenhed og nærmest konstant holder øje med hinanden og i øvrigt ikke stiller sig tæt på andre mennesker. Butiksområdet lige før kontrol af boardingkort, pas og håndbagage er specielt slem, da tyvene ved at folk bare skal have tiden til at gå, før man kan sætte sig op i flyet.

Vi kan kun anbefale In-Italia’s gode koncept med de mange valgmuligheder – blot bør man gøre sig selv den tjeneste, at læse beskrivelserne af stederne nøje igennem, samt andre tidligere rejsendes beskrivelser, så man på forhånd er nogenlunde klar over hvad man kan forvente.

Oplysninger om anmelder

Rejseperiode Juli 2007
Antal rejsende 2 voksne, 2 børn
Navn
Ole Dan og hans rejsefælle fra Gistrup boede på La Casa delle Zie i Sampieri fra d. 15. til d. 19. juni 2007. De boede tre forskellige steder på Sicilien.

Vi havde en meget dejlig tur til Sicilien. Især den sydlige del af øen var en uventet behagelig oplevelse, både pga den venlige og åbne atmosfære, den gode plads, den smukke natur og de rigtig mange velbevarede mindesmærker. Acireale var i mindre grad os, men vi havde da Etna i baghaven og Taormina lidt nord for, hvor vi boede.

Sampieri:
Planmæssigt til Rom, men så begyndte problemerne. Først blev vi forsinket ca. ½ time før vi kom ind i flyet. Derefter skulle alle kufferter ud igen, fordi der var kommet et par forkerte med. Alt i alt blev vi forsinket 2 timer. Ingen kompensation for de to timer. Joh, vi fik et glas vand. Forsinkelsen betød, at det var mørkt, da vi fik udleveret bilen, og vejen til Sampieri var ikke motorvej som vist på vores kort. Til gengæld var der diverse vejarbejder og omkørsler. Vi ringede til udlejningsbureauet fra lufthavnen og meddelte på vort bedste italienglish, at vi var forsinkede og først kunne være der efter kl. 22. Undervejs ringede udlejeren (som ikke kunne meget engelsk) og ej heller forstå at vi endnu ikke var dukket op. Vi forklarede, hvor vi var ud fra vejskiltene. Vi havde vanskeligt ved at forstå hinanden, men samtalen endte med et NO PROBLEM fra hendes side. Næsten midnat nåede vi frem til et sted, hvor vi ikke anede, hvad vi nu skulle. Da stod der i rundkørslen en bil med åben dør og tændte lygter. En omgang i rundkørslen og vi skulle lige til at spørge damen ved bilen om vej. ”Larsen”, spurgte hun. Vi bekræftede. ”Follow me”. Et øjeblik efter stod vi i en lille bitte 3-værelses lejlighed med en fantastisk udsigt over havet. I seng før midnat - et venligt møde rigere.

Sciacca:
Op gennem Sciacca så vi et skilt til Verdetechnica, hvor vi skulle bo. Et lille stykke uden for byen med fantastisk udsigt fra en terrasse. Pascale, fransk, og Salvatore (havde været i England nogle år) talte fint engelsk. Pascale havde stillet en kurv frem, så vi kunne klare morgenmaden: mælk, æg, juice, toast, morgenmad, marmelader, te, kaffe. Hus i 2 etager himmelsengsfluenet over sengen. På kontoret gratis PC og internet. Lille lukket have foran vores hus og stor fælleshave med hængekøjer, havemøbler og legeredskaber. Frit forbrug af salat og urter fra drivhuset.

Acireale:
Kom godt til Catanias tangenziale og betalte for første gang for at køre på motorvej: 0,40€. Fandt let til Casa Villarosa i Santa Tekla, hvilket ikke var det samme som Acireale – blev vi belært om på turistbureauet i Acireale. Villarosa er et lejlighedskompleks i 2 etager nær en lavasort klippekyst. Etna kan skimtes i baggrunden. Fik en lejlighed i stueetagen direkte ud til vejen. Men der lugtede så meget af røg, at vi blev nødt til at bede om en anden. Fik en ovenpå. Stadig støj fra vejen, som alle strandgæsterne kører ad, men ellers privat, også på balkonen. Der var ingen hjælpemidler af betydning i køkkenet, men der var et tørrestativ.

Oplysninger om anmelder

Rejseperiode Juni 2007
Antal rejsende 2 voksne
Navn
Karen og familie fra Vanløse boede på La Casa delle Zie i Sampieri fra d. 3. til d. 9. juli 2006.

Til Sampieri helt nede på sydkysten var der en lang køretur tværs over øen. Først går det hurtigt ad den smukt førte motorvej på piller gennem dalstrøg med durumhvede i Siciliens kornkammer. Siden snørkler det mere ad dårlige vej mod syd, selvom landskabet er fladere.
Hernede er unægtelig stille og roligt - ikke mindst i forhold til Cefalù. Den rolige brede bugt danner udsigten. Strandpromenaden lige neden for altanen blev dog livligt befolket efter et par dage (først i juli), og vel at mærke efter kl. 23. Så promerer unge og gamle frem og tilbage og der er noget at kigge på fra altanen, hvor man dog sidder noget eksponeret selv. Stranden er fantastisk for børn, og vil man snorkle er der også gode muligheder for dét et par km mod øst hvor der er gode klipper.
En udmærket strandbar kan man også benytte sig af. Vil man modtage danseundervisning i sandet kan man også dét ved en af de næste parasoletablissementer.
De lokale fiskere på stedet lander fisk om morgenen hvis man skal lave sin egen frokost.

I så fald må man drikke sin øl af de to smalle Campariglas køkkenet er forsynet med. Der manglede desuden, som iøvrigt i de to andre lejligheder, en regulær skarp kniv i skuffen. Der fandtes heller ikke nogen brødkniv. Jeg måtte rense blæksprutterne jeg havde købt af de lokale fiskere med en savtakket bestik kniv, som jeg så flåede i bløddyrene med.
Blandingsbatteriet sad og dinglede og der hvor stålvasken ikke passede var der fyldt tommetykt op med polyfilla!
Sådan noget som en opvaskebørste eller svamp, klude og viskestykker gider man ikke skulle ud at købe først, det bør være i lejligheden. Ligesom der på toilettet godt lige kunne forefindes en rulle toiletpapir når man ankommer. Pigen fra agenciaet trak på skulderen da vi påpegede det ved afgang.
Men ellers en behagelig lejlighed hvor man dog kunne have trængt til et airconditionanlæg eller i det mindste en propel i loftet.


Som i på jeres hjemmeside gør en del opmærksom på. er der meget at opleve i de omkringliggende byer inde i landet herned sydpå. Charmerende gamle bydele med den særlige sicilianske barokstil.
Det gælder ikke midst byen Noto, hvor jeg ikke havde kunnet undgå at bemærke fra jeres "madanmelder" Claus Rantzau, befinder sig en velrennomeret restaurant kaldet Il Duomo.
Den måtte vi naturligvis besøge - og lad det være sagt med det samme vi blev ikke skuffede.
Med to mindre børn på hhv. fem og otte år sætter det visse begrænsninger på de kulinariske escapader, så vi kunne selvsagt ikke kaste os ud i en langvarig menu.
Man får indtryk af niveauet når man træder ind fra lummervarmen i de smalle gader til en anden verden af svale dekorerede stuer og modtages af tjener, somelliér og chéf himself.
Trods dette kan man altså godt optræde i shorts og T-shirt, og børnene var velkomne og fik lov at slænge sig i sofaen. Deres colaer blev serveret med samme omhu som vores vin og holdt kølige i isspanden.
På bordet blev placeret en stor kurv med førskellige typer hjemmebagt kuvertbrød: grissini, focaccia, en slags små pølsehorn mm., som man kunne dyppe i de to slags olivenolie der stod fremme.
Vi blev ret hurtigt præsenteret for en lille appetizer, der ligesom indikerede standarden: mellem to miniature skiver tyndt toastbrød, en lille kugle med trøffel-is! Derover lidt finthøvlet hvid trøffel. Frækt, raffineret og alligevel oplagt ifølge en tradition og de naturlige råvarer fra egnen og landet.
Hvilket også kendetegnede de øvrige retter.
Vi bad straks om de kunne lave nogle anretninger specielt til børnene - ikke noget problem - den mindste fik spaghetti med kødsovs: det lækre kød var hakket fint med kniv. Den store bestilte sværdfisk og fik to flotte stykker med stegte kartoffelbåde til.
Min hustru havde ikke den store appetit i varmen og nøjedes med en pasta alla marinara med en skøn kompot af ansjoser, muslinger. fisk og tørrede tunæg, dertil et glas tør ret kraftig hvidvin af en lokal drue jeg lige har glemt hvad hedder.
Jeg bestilte (heldigvis kunne il chéf oversætte nogenlunde fra menukortet til engelsk) en forret stammende fra Ragusa egnen, bestående af ostetype, vel nærmest udrullet og svøbt omkring noget jeg mener var svampe, paneret og stegt, Dertil blev serveret på en lille sølvske stående i et glas, en frisk appelsinmarmelade, desuden en timbale af grillede, hakkede grøntsager. Hertil anbefalede vintjeneren en Nero d`Avola, en forholdsvis frisk og frugtig rødvin.
Trods det svære i at vælge fra menukortets mange spændende retter, var jeg klar over at dette var tidspunktet hvor jeg måtte smage de berømte halvvilde sorte svin som de holder i bjergene på egnen.
Det var tunge sager jeg kastede mig ud i på denne hede aften, men nu havde man jo fået så meget fisk.
En skarp foldekniv med glat patineret træskæfte blev lagt ved min kuvert, og en Cabernet Sauvignon fra vestegnen af Sicilien blev skænket i mit glas. Husker ikke jeg har smagt så fyldig en Cabernet før - der var nyindfedtet lædersaddel over den.
Jeg sad med foldekniven parat og følte mig som en cowboy - parat til det sorte svin. En kvadratisk tallerken blev båret ind. En dygtig kotelet var arrangeret stående som et sejl midt på tallerkenen, idet en snip af enden var såret af og lagt ved siden af, så koteletten kunne stå selv. Den stod i en lille pøl af sovs tilsmagt med chokolade fra Modica. Det var Laurits vores ældste, der gjorde opmærksom på at tallerkenen udgjorde et landskab - ja vel en svinesti om man vil - forstå mig ret. Et lille træ med tyk stamme bestående af en timbale med nederst bønnemos og øverst sauteret spinat. En sten udgjordes af en lille kogt kartoffel. Ved siden af koteletten var et andet stykke mørt magert kød (bov?) fra grissebassen farseret ned noget (?). Foruden sovsen med chokolade var der rundt om herligheden dryppet en kraftig marsalasovs.
Holder vores kulinariske associationer stik, hvad jeg er tilbøjelig til at tro når jeg sammenholder dem med trøffelis-sandwichen, besidder vores gode, trinde chéf med de lange sorte lokker altså også en betydelig lune og sans for humor.
Foruden alt det andet, som man lover sig selv man vil vende tilbage til, så man kan få smagt sig igennem en menu, og desserterne som vi slet ikke nåede, eller kunne overkomme denne gang.
Dette måltid dannede en god afslutning for en pragtfuld ferie på Sicilien, som vi helt sikkert vender tilbage til.


Oplysninger om anmelder

Rejseperiode Juli 2006
Antal rejsende 2 voksne, 2 børn
Navn
Peter og familie fra Lynge boede på La Casa delle Zie i Sampieri fra d. 8. til d. 11. juli 2006.

Vi har været glade for vores ophold i Sampieri. Beliggenheden for lejligheden var skøn og vi var der den aften, Italien vandt verdenmesterskabet i fodbold.Stranden er rigtig dejlig. Vi fik også oplevet et rigtig uvejr med torden og et enormt regnskyl, hvor vi fandt ud af hvorfor de har så mange lag skodder til deres vinduer. Vi var desværre kun tre dage i Sampieri, men kunne godt tænke os at vende tilbage, da det er vores indtryk at de omkringliggende byer har noget at byde på.

Oplysninger om anmelder

Rejseperiode Juli 2006
Antal rejsende 6 voksne, 2 børn
Navn

Hvis en bedømmelse ikke er skrevet af en dansk gæst vil du kunne læse vores oversættelse som er frit oversat. Du kan naturligvis også altid læse den originale anmeldelse.

Foruden anmeldelser fra In-Italias gæster kan du på mange af vores ferieboliger også finde vurderinger fra TripAdvisor, ligesom mange vælger at anmelde In-Italia på Trustpilot. Husk at du også kan få inspiration til din ferie i Italien på bloggen.

Side 1 2 Næste side
 
search map