Kun ophold
Fly + ophold
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Ragusa hører til blandt Siciliens klassiske barokbyer. Byen ligger smukt på en klippetop i ca. 500 meters højde.

Dejlig atmosfære

At ankomme hertil i ly af mørket er en vidunderlig og indtagende oplevelse. Byen er egentlig delt i to områder, en øvre og en nedre del som kaldes Ibla. Byen byder på mange snævre karakteristiske gader og smukke bygninger. Det er en fornøjelse at spadsere rundt og opleve den dejlige atmosfære, der hersker i byen, og samtidig betragte de flotte barokbygninger.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Turen ned

Man kan starte sit besøg i Ragusa med at gå ned af de mange hundrede trin fra kirken Santa Maria delle Scale, fra hvis placering i den øvre bydel man i øvrigt kan nyde en flot udsigt over bydelen Ibla og landskabet. At tage turen ned ad trinene er en oplevelse i sig selv.

Læs mere om Ragusa

Arkitektoniske perler

Udover byens store seværdighed, domkirken, byder Ragusa på mange arkitektoniske perler som kirken Chiesa del Purgatorio, palæet Palazzo Cosentini, kirken Chiesa di Santa Maria dell’Itria hvis klokketårn er prydet med keramik fra keramikbyen Caltagirone. Desuden vil man i byen kunne finde mange eksempler på gotisk-katalansk arkitektur.

Mad der smager

I Ragusa finder man en af Syditaliens absolut bedste restauranter, der er ejet af en af Italiens førende køkkenchefer Ciccio Sultana. Hans restaurant hedder ”Duomo” og ligger i en hyggelig gade bag byens domkirke. Her serveres kreativ siciliansk madlavning. Råvarerne er så friske og intense i smagen som overhovedet muligt. Ciccio Sultana sætter en stor ære i selv at besøge egnens bedste producenter for at kunne udvælge de bedste produkter. Han er heller ikke bleg for at køre et par hundrede kilometer frem og tilbage for at få den bedste type hvede Sicilien kan præstere, for herefter at bruge den til sin hjemmelavede pasta.

Skjul teksten
 
 

Populært på Sicilien

search map