Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Palermo er Siciliens største by og regionens hovedstad. Indbyggertallet er på næsten 700.000, hvilket gør den til Italiens 5. største by.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Historien

Bybilledet i Palermo er spændende og vidner om byens fantastiske historie og storhedstid. Hvis man går rundt i byens gader, opdager man hele tiden interessante ting og man bliver let overrasket over den arkitektoniske forskellighed. I Palermo finder man f.eks. middelalderkirker med arabiske kupler, spanskinspirerede kirker og ikke mindst monumenter fra den store normanneræra. Byen har også flere grønne områder som f.eks. Giardino Inglese, Villa Trabia, Villa Malfitano og botanisk have.

Byens rødder går helt tilbage til det 8. årh., hvor byen var en fønikisk handelsby. Palermos storhedstid var under den normanniske periode, som varede i cirka 100 år. Byen var på daværende tidspunkt et stort og meget vigtigt kulturcentrum. Senere blev Palermo underlagt det Tysk-Romerske rige og var selve Kejser Frederik II’s hovedstad.

Læs mere om Palermo

Livligt centrum året rundt

Kun ganske få byer i Italien bærer i den grad et så mangfoldigt præg som Palermo. Palermo er overordentlig spændende at besøge, fordi man fornemmer tilstedeværelsen af forskellige imperier og fordi det er en levende by med spændende restauranter, cafeer, museer, markeder, monumenter og gode muligheder for shopping af enhver slags.

Palermo er en dejlig by at besøge - især i foråret og efteråret. Byens mange spændende gader har flere skjulte hemmeligheder, og i de milde aftenstunder er det herligt at sidde på en af de lokale cafeer og nyde et dejligt glas vin eller besøge en af byens efterhånden mange gode restauranter.

Byens hovedstrøg hedder Via Maqueda, Via Roma, Via Vittorio Emanuele og Via Ruggero Settimo. Her er det muligt at finde alt, hvad hjertet begærer af indkøbsmuligheder. Hvis man leder efter vine af fremragende kvalitet fra Sicilien og resten af Italien, så er Enoteca Picone på Via Guglielmo Marconi et rigtigt godt valg.

Seværdigheder

Der er mange seværdigheder i Palermo. F.eks. katedralen hvor normannerkongen Roger II og den Tysk-Romerske Kejser Frederik II hviler. Den imponerende domkirke blev færdiggjort i 1185, men siden er der blevet bygget om og til i én uendelighed, og i dag fremstår kirken som en blanding af arabisk, normannisk, gotisk og neoklassisk stil. På stedet hvor kirken befinder sig har der fra oldtiden ligget forskellige helligdomme, fra græske templer til muslimske moskeer, som er blevet skiftet ud med tiderne og overherredømmernes skiften. Kirken tager sig bedst ud fra den højre side, der vender ud mod pladsen, mens den egentlige hovedfacade vender ud mod en mindre vej. I starten blev kirken brugt også som gravkapel for konger og dronninger, og i kapellet til højre for indgangen står intet mindre end den tysk-romerske kejser Frederik II’s sarkofag.

Teatro Massimo er Palermos operahus. Det blev påbegyndt i 1875 og stod færdigt i 1897. I begyndelsen var Teatro Massimo det vigtigste operahus i Europa efter det i Paris. I 1974 efter en brand i en af Palermos biografer blev teatret lukket og ombygget efter nye sikkerhedsregler. Teatret blev åbnet igen i 1997 og fik fejret sin 100-årsdag med manér til tonerne af Mahler. Mange filmelskere vil desuden mindes teatret fra "Godfather III", hvis sidste del udspiller sig i dette teater. Teatersalen er fantastisk flot og har plads til 3200 mennesker.

Den underskønne kirke San Giovanni degli Eremiti med den lille appelsintræshave. Den strålende Chiesa della Martorana. Det prægtige operahus Teatro Massimo, hvor der igen opføres opera og Politeama-teatret. Piazza Pretoria med det imponerende springvand. Det kongelige normannerpalads med Capella Palatina, som er berømt for sine fine byzantinske mosaikker. Det gamle hospital Lo Spasimo, der i dag er forvandlet til en udendørs koncertsal, som i sommermånederne danner en flot ramme om musikalske udfoldelser, lige fra opera til jazz. I højderne bag Palermo med den flotte udsigt ud over byen og bugten, ligger Monreale med den prægtige domkirke og tilhørende kloster. Monreales domkirke er et sandt mesterværk og en af middelalderens prægtigste arkitektoniske perler.

Verdensberømt marked

Palermos markeder som f.eks. Vucceria, Ballar├│ og Capo er berømte i hele Italien for det fantastiske udbud af råvarer af fremragende kvalitet. Her finder du årstidens frugter og grøntsager i imponerende farver, store flotte tun og sværdfisk, muræner, blæksprutter, bundter af friske krydderurter, velduftende og farvestrålende blomster, dejlige oste, snegle, flotte kødstykker af gedekid, lam, gris, kalv og mange andre spændende fødevarer.

Transport

Der er en international lufthavn knap 25 km fra Palermo, hvorfra man kan tage toget direkte ind til hjertet af Palermo. Byen har også gode togforbindelser til det øvrige Italien og Palermo har desuden en velfungerende metro, som er nem at benytte, men byen opleves allerbedst til fods. Alternativt kan man også vælge at sejle hertil fra Napoli.

Skjul teksten
 
 
search map