Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Noto er en helt speciel by. Hvor de fleste italienske byer med en vis historie, bærer vidnesbyrd om de skiftende århundreders særdeles forskellige stilretninger og et virvar af offentlige bygninger og boligmasse blandet sammen, så er Noto noget helt andet.

Den 11. januar 1693 blev byen nemlig - som så mange andre i området - bogstavelig talt jævnet med jorden af et voldsomt jordskælv. Der stod knap nok sten på sten, da det var ovre.

I dag ville der være gået måneder og år, før nogen ville trænge igennem bureaukratiet og påbegynde genopbygningen, men i "de gode gamle dage" var det anderledes. En uge efter startede man på at genskabe byen! Hele arbejdet blev betroet hertugen af Camastra, Giuseppe Lanza, der udkastede en revolutionerende plan.

Offentlige og religiøse bygninger på den ene side, og boliger på den anden, skulle adskilles og have hver sin del af byen. Alt skulle opføres i den herskende barokstil, og det blev det så sandelig.

I dag frembyder Noto således et usædvanlig helstøbt bybillede i ren barok. Der er nok af restauranter og caféer, og Noto udgør i det hele taget et dejligt udgangspunkt for at besøge det sydøstlige Sicilien.

Byen er også kendt for festen "la infiorata". En fest hvor visse af byens gader dækkes af fantastiske mønstre af friske blomster i usædvanligt smukke farver.

Kort over Noto

Klik på kortet herunder for mere information om hoteller og andre ferieboliger i byen samt en oversigt over afstande til lufthavne og byer i Nordeuropa.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Hotel, villa eller ferielejlighed?

Hos In-Italia kan vi tilbyde dig mere end 1.500 ferieboliger i Italien - heriblandt et bredt udvalg af håndplukkede ferielejligheder, villaer og hoteller. 

Vil du gerne bo i en af Sicliens barakbyer, kan du hurtigt få en oversigt over tilgængelig ferieboliger i og omkring Noto ved at bruge søgemaskinen ovenfor.
 
Vil du gerne opleve ægte italiensk landlig idyl, er en ferie på et agriturismo på Sicilien, en mulighed du bør overveje. 

Har du spørgsmål, eller vil du gerne have hjælp til at træffe det rigtige valg, er du velkommen til at ringe til os for en snak om, hvad du skal vælge og hvorfor.

Vil du gerne opleve flere forskellige regioner på Sicilien, kan du naturligvis også vælge at bo forskellige steder i løbet af ferien for at opleve mere af øen, som er større end man lige tror. 

Transport

Sicilien har flere internationale lufthavne. Den nærmeste lufthavn fra Noto er Catania Lufthavn (lufthavnskode CTA). Dette er øens største lufthavn målt på passagerantal. Her finder du derfor en bred vifte af flyselskaber, som tilbyder ruter til store dele af Italien og andre europæiske byer som for eksempel Ryanair, easyJet og Vueling. Du har således ofte gode muligheder for at finde en billig flyrejse hertil fra Danmark - eventuelt med en enkelt mellemlanding.

Der er togforbindelse til Noto fra blandt andet Modica, Rosolini og Siracusa.  Dertil kommer diverse busforbindelser og ikke mindst udmærket vejforbindelser, som gør det nemt at komme til og fra byen i bil. 

Med en lejebil til rådighed i ferien er det ikke blot let at komme til og fra lufthavnen, men du har også en større frihed til at udforske øens seværdigheder i dit helt eget tempo. 

Det er dog de færreste, som vælger at køre hele vejen til Sicilien i egen bil på grund af afstanden. Den omkring 3.000 km lange tur fra Danmark vil betyde mindre tid til at nyde Sicilien, og derfor vælger de fleste en kombination af fly og billeje. Det er ikke så dyrt at leje en bil på Sicilien som i Danmark.

Restauranter og shopping

Der er talrige restauranter, caféer og barer i selve byen, dertil kommer spisestederne i nabobyerne blot få kilometer væk. 

Der er således rig mulighed for at krydre ferien med gode kulinariske oplevelser. Ikke blot gode velkendte retter, men også mange interessante lokale specialiteter som scacce, fyldte brød, eller cubbaita - hjemmelavet nougat - til den søde tand. I området findes desuden flere anerkendte vinproducenter.

Læs mere om Noto

Udflugter fra Noto

Det er ikke kun i Noto, du kan beundre smukke gamle bygningsværker. Du kan nemt bruge flere dage på at udforske de andre byer, som sammen med Noto er optaget på UNESCO"s liste over verdensarv: Caltagirone, Militello, Catania, Modica, Palazzolo, Ragusa og Scicli. Timerne går hurtigt, når du slentre rundt i byernes charmerende smalle gader eller sidder i solen på en fortovscafe på et smukt torv.

Udover badestrandene er der desuden flere smukke naturområder nær Noto, hvis du har lyst til at vandre en tur. Tag for eksempel til Cavagrande del Cassibile - en canyon som i bunden byder på en lille oase med små bassiner med mindre og større vandfald, hvor det er dejligt at svømme og solbade.

Lokale Links

Du finder byens egen officielle hjemmeside her

Skjul teksten
 
 
search map