Kun ophold
Fly + ophold
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Giarre ligger ved foden af vulkanen Etna på østsiden, lidt tilbagetrukket fra havet midtvejs mellem Catania og Taormina. Byen er ikke særlig gammel - tre århundreder er ingenting for de fleste italienske byer - men byder alligevel på en interessant historisk centrum, der er knyttet til byens domkirke.

Adelige Palæer

Selve domkirkens opførelse påbegyndtes i 1794 og på lidt mere end 20 år nåede man også at konstruere de to firekantede kirketårne, der udsmykker facaden. Langs via Callipoli, hvor selve domkirken ligger, og Corso Italia - disse to veje udgør byens vigtigste vejkryds - findes der prægtige adelige palæer fra 1700- og 1800-tallet.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Sammenvoksede byer

I dag er Giarre tæt knyttet til Riposto, som ligger helt ud til vandet og er kendt som Etnas naturlige havn - man ville faktisk ikke engang lægge mærke til, at der er tale om to forskellige byer, hvis det ikke var for skiltningen, da de næsten har vokset sig sammen med huse og bebyggelse langs vejen. De to byer blev faktisk samlet under én kommune i fascismens tid. Denne hektiske byggeaktivitet er især sket de sidste 50 år og knap så spændende i forhold til de eksisterende huse og palæer.

På trods af...

Trods et autentisk bycentrum, kort afstand til mange seværdigheder og et spændende bagland, der går op ad Etnas vulkan, er byen meget lidt præget af turisme, især hvis man undgår at tage hertil i august måned, når mange af byens emigranter vender tilbage på ferie. Men dette betyder ikke mangel på gode spisesteder og ej heller at man befinder sig midt i ørken: i Giarre er der nemlig både togstation og motorvejsafkørsel lige udenfor byen.

Gæstfrihed

Ved at bo i Giarre kommer man tæt på Siciliens seværdigheder og sicilianernes gæstfrihed samtidigt med at man slipper for de turistprægede byer, der ellers præger mange byer langs øens østkyst, bl.a. Taormina, Letojanni og Giardini di Naxos.

Læs mere om Giarre

Skjul teksten
 
 

Populært på Sicilien

search map