Agriturismo i Francavilla di Sicilia på Sicilien

Agriturismo Casale Romano

Tilføj som favorit
 
Henter indhold

Vi skal på en rejse tilbage i tiden. Hotel Casale Romano har mere end 100 år på bagen. Historien begynder i 1898, hvor den daværende ejer, Gaetano Romano, bygger en ’kærlighedserklæring’ til sin Lucietta, og selv den dag i dag kan man mærke de store følelser, der har været baggrund for hele projektet. Til historien hører, at Casale Romano lige siden har tilhørt samme familie.

Den nuværende ejer, Sabina, øser ud af sin kærlighed til stedet, og der er ingen tvivl om, at agriturismo Casale Romano er hendes kæreste eje – jo, det skulle da lige være hendes italienske mand, Saro, der også er en del af foretagenet, mens Sabine har tyske rødder, da hendes ellers glimrende engelsk har en udtalt accent fra vores naboland.

Vi går en tur i haven, for hun vil gerne starte med at vise sine forskellige typer af oliventræer frem. De termalske kilder i baghaven siges at frembringe en kvalitet i topklasse. Sabine fortæller endvidere, at hun sammen med sin mand overtog det gamle familieeje med 10 hektar land tilbage i 1998, og siden da har hun plejet og passet sine oliventræer, som var det hendes børn. Faktisk er hun så god en olivenkender, at hun kan sætte den ærefulde titel som olie-sommelier på visitkortet.

Olivenolie er blot en af Sabines store interesser, for hendes passion for træer generelt er omfattende – mandel, valnød og appelsin står ligeledes på listen over lidenskabeligheder.

Læs mere om Agriturismo Casale Romano

Friskpresset appelsinjuice ad libitum

Passionen for appelsintræer er ikke nogen tosset idé, når man samtidig er den lykkelige ejer af en agriturismo. For som gæst på Hotel Casale Romano kan du frit forsyne sig med C-vitaminer, og de findes i rigelige mængder, skal jeg hilse at sige. Du kan endda mikse din egen, friskpressede juice – det eneste, der kræves fra din side, er, at skrælle en appelsin, to eller tre. Til behagelig information er appelsinsæsonen på sit højeste indtil slutningen af august, så jeg når desværre ikke at smage de gyldne dråber, men som ’kompensation’ bliver der serveret et gigantisk stykke hjemmelavet mandelkage, og efter første mundfuld føler jeg mig ikke snydt.

Et entusiastisk værtspar

Sabina og Saro glemmer jeg ikke lige med det samme – og ej heller hunden Harold for den sags skyld. De er et godt team og gør sig umage for at tilfredsstille deres gæsters behov, hvilket har resulteret i, at der kommer adskillige gengangere hvert eneste år. Taget i betragtning af, at Luciettas gamle hus blot har 11 værelser, tilbyder Casale Romano faciliteter, der normalt kun findes på større hoteller. Sabina går til venstre, hvor andre går til højre, og således har hun fået indrettet en SPA-afdeling med tyrkisk bad, jacuzzi og sauna. I haven kan du ligeledes forkæle kroppen på en lun sommerdag. Med udsigt over Siciliens skønhed af et landskab kan du nedsænke dig i poolen, der ligger med direkte view over Alcantara-dalen fra pool-kanten. Ja, gnid du dig bare i øjnene – den er god nok…

Graziella laver maden

Agriturismo Casale Romano er kendt for sit ”cucina tipica” og det er ikke hvem som helst, der tryller i køkkenet. Her får Matadors Laura kamp til stregen, hvad angår hjemmelavet mad. Navnet er Graziella, en moden kvinde, og hun kan koge ’pasta al dente’ i søvne. Når du sætter tænderne i de søde sager ved morgenbordet, er det også Graziella, der har været på spil, og at dømme ud fra mandelkagen, går du ikke sulten fra bordet.

Hver dag har du mulighed for at melde dig på ”middagslisten” til den efterfølgende aften. Så bliver der handlet ind med friske råvarer om morgenen, og Saro afslører, at de ikke gør det for pengenes skyld, men i den gode sags tjeneste for at give deres gæster en god madoplevelse og samtidig støtte det lokale handelsliv. For ca. EUR 20,- kan du få serveret dagens menu, der varierer fra en klassisk lasagne, oksesteak eller sværdfiskeburger, hjemmelavet naturligvis. Som prikken over det gyldne ’I’ inkluderer prisen også kage til kaffen.

Når nu Sabine og hendes team gør så meget ud af at behage dig som gæst, så er det en skam, at der ikke er gjort lidt mere ud af spiseafdelingen, hvis indretning ikke helt passer til resten af husets karisma – det gør den til gengæld udenfor på terrassen, hvor der i sommerhalvåret også kan serveres under åben himmel. Heldigvis lader det ikke til at være et forstyrrende element, for op mod halvdelen af alle gæster vælger denne middags-pakke.

Casale Romano er nem at finde, og selv en ældre GPS-model kan vise dig vej. Hvorfor? Jo, fordi hovedvejen snor sig forbi udenfor indkørslen. Jeg bemærker dog intet til forbipasserende biler, men i højsæsonen kan du forvente, at vejen er en smule mere trafikeret.

Læs om lejlighederne på Agriturismo Casale Romano

Skjul teksten
 

Søg priser og
bestil ophold

Søg priser og
bestil rejse

Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
 

Gæstebedømmelser af Agriturismo Casale Romano

Læs personlige anmeldelser af Agriturismo Casale Romano som ligger på Sicilien. Bedømmelserne af agriturismoen er skrevet af gæster der har rejst med In-Italia. Samtlige anmeldelser er naturligvis ucensureret så du får en ærlig beskrivelse og bedømmelse af Agriturismo Casale Romano. Foruden vurdering af selve agriturismoen kan du også læse gode tips fra vores gæster om emner som udflugter, restauranter, seværdigheder, strande, lokal transport og meget mere.

Se alle 2 anmeldelser fra Agriturismo Casale Romano

Roligt sted

Super sød og imødekommende vært! Gode værelser og roligt område. Det er ikke et turistet område!

Læs mere

4 dage i oktober.

Vi havde desværre kun en dags tørvejr ud af de 4. Derfor har vi ikke haft glæde af dét smukke udeområde, pool osv. Indendørs er der nærmest kun en spisesal, så i dårligt vejr er der ikke mange muligheder. Vil kan lide dét autentiske Italien, men her skinder dét tyske meget igennem, hvilket var en skuffelse. Værterne var søde og rare, men lidt rigeligt forretningsfolk.

Læs mere
 
search map