Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

På Siciliens nordkyst finder du denne lille perle af en ferieby, hvor du både kan få den ægte, sicilianske kultur, lækre badestrande helt inde i byen og nem adgang til det smukke bagland og naturparken Parco delle Madonie. Hos In-Italia finder du det bedste udbud af hoteller og ferielejligheder, når du rejser til Cefalù, enten alene, som par, med børn - eller i en villa til hele den store familie.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Hvilken lufthavn skal man flyve til ved Cefalù?

Nærmeste lufthavn til Cefalù er Aeroporto di Palermo, som ligger ca. 100km væk (knap 1,5 time i bil - lidt længere i tog), men det er også muligt at benytte Catania-Fontanarossa, som godt nok ligger helt ovre på den anden side af øen, men som kan nås på ca. 2 timer i bil (180km) med gode vejforhold. Sidste mulighed er Trapani-Birgi, som ligger vest for Palermo. Også her er der ca. 180km, men med lidt mere besværlige vejforhold, bl.a. via storbyen Palermo, så beregn lidt længere køretid til/fra denne lufthavn, når du skal rejse til Cefalù.

Hvor skal man bo i Cefalù?

Når man rejser til Cefalù er den gamle bydel klart at foretrække. In-Italia har en lang række charmerende ferielejligheder i den gamle bydel i Cefalù, som ligger tæt på bl.a. en fantastisk strand og en smuk, naturlig havn. Bor du centralt i den gamle bydel er du desuden tæt på en mængde gode spisesteder og indkøb, men også på skyggefyldte gader, som kan give tiltrængt nedkøling fra den varme sol.

Er du mere til hotel, ligger de bedste muligheder i den nye bydel i retning mod Palermo. Her er du tæt på togstationen og gode strande, men i et knap så historisk og charmerende område.

Mere information til din rejse til Cefalù

Cefalù ligger ved Det Tyrrhenske Hav i Palermo-provinsen på den nordlige del af ferieøen Sicilien. Byen har knap 14.000 indbyggere, men på trods af sin beskedne størrelse er den en af de største turissattraktioner på Sicilien og tiltrækker flere millioner rejsende hvert år. Takket være turismen er der også rigtig mange af de lokale som taler engelsk, så selvom dit italienske måske er rustent eller ikke-eksisterende, kan du sagtens gøre dig forståelig.

Mange kender måske den karakteristiske havn i den gamle bydel fra den Oscar-vindende film "Mine aftener i Paradis" ("Cinema Paradiso") fra 1988 og det er ikke underligt at regissøren Guiseppe Tornatore valgte netop Cefalù som kulisse til den charmerende film. Her mødes kultur og natur på klassisk, siciliansk vis; med en flot, normannisk katedral, stejle og smalle gyder, gyldne badestrande og en enorm klippe, som hæver sig over byen. Cefalù blev grundlagt af antikkens grækere, og har derfor en lang historie - noget du kan få en smagsprøve på oppe på toppen af klippen La Rocca, hvor resterne af oldtidsbyen fortsat er synlige, men også inde i selve den gamle bydel. Her må du bl.a. ikke gå glip af Duomo di Cefalù og det antikke, romerske bad.

Cefalù byder på en helt unik mulighed for at kombinere en badeferie med autentiske kulturoplevelser, da en af byens fine sandstrande faktisk ligger helt inde i den gamle bydel. Her kan du gå til stranden gennem smalle gader, hvor vasketøjet hænger til tørre over hovedet, og slikke sol i en strandstol i bandkanten, mens du beundrer de gamle huse og de smukke farver. Den idylliske, gamle bydel byder på et rigt handelsliv med butikker, vinudsalg, restauranter, caféer og iskiosker, og her kan du spise godt hver aften til lyden af bølgerne som slår mod de vulkansorte klipper på nordsiden af byen. Cefalù har også en nyere bydel, som er mindre charmerende, men som byder på moderne hoteller og gode handelsmuligheder.

Da byens togstation ligger i gangafstand fra bykernen kan du nemt tage på spændende udflugter langs kysten uden at behøve en bil; hvad med at udforske den pulserende regionshovedstad Palermo, som ligger ca. 70km væk? Du finder også flere lokale udbydere, som tilbyder dagsture med båd til De Æoliske Øer og andre destinationer langs den sicilianske kyst. Men som på alle rejser til Sicilien anbefaler vi at leje en bil, da du får langt større frihed til at opdage den enorme ø i dit eget tempo, uafhængig af offentlig transport og køreplaner. Med en lejebil kan du også besøge de uspolerede bjerglandsbyer, hvor det virker som om tiden har stået stille i årtier, og hvor udsigten er fænomenal.

>> Få mere information om en ferie i Cefalù her

 
search map