Cefal├╣, Sicilien Domkirken i Cefalù

 
Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Domkirken blev grundlagt i 1130 af Roger den Anden, som ifølge en legende, havde aflagt løfte om at bygge en kirke, hvis han slap frelst ud af et frygteligt uvejr, der havde ramt hans flåde på vej fra Palermo. De rasende elementer kastede ham op på stranden ved Cefalú, hvor kongen, som han havde lovet, lagde den første sten til denne imponerende bygning. Det er uden tvivl én af de smukkeste katedraler i verden, et perfekt eksempel på den mediterranske, romanske stil.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Facaden

Facaden domineres af de to tårne som blev bygget til i 1240, hvis utrolige masse er blevet gjort mere elegant af dobbeltsidige vinduer. I 1472 blev en søjlegang med tredobbelte buer føjet til.

Kirkerummet

Kirkerummet er treskibet med to rækker marmorsøjler, hvorpå en buegang med syv buer hviler. Midterskibets træloft er malet og er et typisk eksempel på islamisk kunst. Apsis, korshvælvingen og de tilstødende vægge er dekoreret med guldmosaikker, hvis hovedmotiv er en enestående Kristus Pantocrator (Skaberen), et storslået eksempel på byzantinsk kunsthåndværk, måske den mest sublime fremstilling af Kristus indenfor den kristne kunst. Under ham sidder Jomfru Maria, apostlene og adskillige engle.

 
search map