Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0

Henter indhold

Cefalù er en dejlig by på nordkysten er Middelhavets største ø, Sicilien. En lækker sandstrand, masser af sol, fæstninger, domkirke, dramatiske bjerge og meget andet gør afbudsrejser til Cefalù særdeles eftertragtede.

Den idylliske kystby er i nyere tid blevet et populært rejsemål på Sicilien, men har alligevel formået at bevare meget af dens oprindelige, charmerende atmosfære. Den lange sandstrand, den lille havn og de hyggelige smalle gader giver perfekte betingelser for en afslappende ferie. Men Cefalù er derudover også et godt udgangspunkt for at udforske Siciliens andre byer og mange seværdigheder.

Afslappende ferie i Cefalù

Siciliens varme middelhavsklima er perfekt til badeferie og ren afslapning. Til det formål er Cefalù ideel. Efter en dag på stranden, indbyder de smalle gader i den gamle fiskerby til langsomme slentreture med ophold på torve, caféer og shopping i små butikker med specialiteter fra lokalområdet. Selvom Cefalù nu til dags tiltrækker mange besøgende, fornemmer man stadig tydeligt den siciliansk landsbycharme.

Du bør også gå en tur forbi byens storslået katedral fra det 12. århundrede, Duomo di Cefalù, der er udsmykket med guldmosaikker. Har du energien til det, kan en vandretur op til fortet og templet på klippen, La Rocca, over byen også anbefales. Det tager 30-45 minutter. Dine anstrengelser bliver belønnet med en fantastisk udsigt over Cefalù og den sicilianske nordkyst.

Både i byen og langs strandpromenaden (lungomare) har du efterfølgende adskillige muligheder for at teste udbuddet af velsmagende fiskeretter, pizzaer og pastaretter, som ofte er lidt af en specialitet for restauranten. Efter et godt måltid og fornyet energi kan en aftentur ned forbi den lille havn anbefales. Her ligger de små fiskerbåde ofte side om side efter en dag på havet.

>>> Se hele oversigten over ferieboliger i Cefalù her

Tag på udflugt fra Cefalù

Bestiller du en afbudsrejse til Cefalù, kommer du til at bo midt på Siciliens nordkyst. Middelalderbyen giver dig derfor et godt udgangspunkt for at drage ud fra på udflugter til alle dele af øen, hvad enten du vælger lejebilens komfort eller benytter den offentlige transport.

Der er for eksempel ikke meget mere end times kørsel til Siciliens hovedby Palermo, hvor et væld af museer, bygningsværker og butikker nemt kan fylde en dag med nye spændende oplevelser.

Har du lyst til en dag med aktiviteter i naturen, er det 400 kvadratkilometer store naturreservatet Parco delle Madonie syd for Cefalù et godt udflugtsmål. Her kan du slippe lidt væk fra livet ved kysten og nyde roen i smukke, bjergrige landskaber. Trods dens status som naturreservat findes her flere små bjergbyer her. Det er derfor nærliggende at stille sulten efter en vandreturen med et solidt måltid på et af byernes små spisesteder.

Øen er ikke større end, at du også kan tage på dagsudflugter til for eksempel Catania ved Etnas fod. Udover bymidten som er optaget på UNESCO"s liste over verdensarv, er en udflugt til Catania netop være en chance for at komme tæt på den berømte vulkan - Europas mest aktive. Der er således forskellige muligheder for at tage på guidede ture ind i den fascinerende Parco dell"Etna.

Har du fået lyst til en ferie på Middelhavets største ø? Find billige afbudsrejser og restpladser til Cefalù i søgefeltet ovenfor.

>>> Læs om afbudsrejser og restpladser til Italien her

 
search map