Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Catania er Siciliens andenstørste by og ligger syd for Etna, den venlige vulkan, som den kaldes, hvis profil er synlig fra hele byen. Catania er en gammel handelsby, som ligger langt fra den palermitanske formalitet. På byens marked, som endnu holdes hver formiddag undtagen helligdage, plejede bønderne fra det frodige bagland at mødes med de handlende der kom ind med deres skibe.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Lufthavn og handelsområder

Det meste af byen blev helt ødelagt i slutningen af 1600-tallet, så dens udseende er i dag præget af genopbygningen i 1700-tallet. Byen, der i dag har ca. 350.000 indbyggere, har også Italiens tredjestørste lufthavn og et stort handelsområde med enorme indkøbscentre, syd for centrum ved Misterbianco.

Læs mere om Catania

Pulserende by

Går man en tur rundt i centrum, kan byen virke meget kaotisk og larmende med ivrige aktiviteter over det hele. Bycentrum strækker sig bagved den gamle havn og dens pulserende hjerte i Via Etnea, som går fra Villa Pacini til Villa Bellini. Centrum er blevet kraftigt renoveret i de seneste år, så monumenterne og de store palæer fremstår velholdte og indbydende. Under en kort udflugt er det værd at besøge domkirken, rådhuset og elefantspringvandet (elefanten er Catanias symbol), som står på torvet. Villa Bellini og den tilhørende have er et godt afslapningssted, efter at man har været igennem via Etnea med dens mange forretninger.

Berømt pastaret

Vælger man at opholde sig i byen anbefaler vi, at man oplever byens gader og prøver de mange små spisesteder. Etnas sorte lavasten præger mange af de gamle huse, hvor man ikke opsatte de mere pompøse facader, som ellers pryder palæerne. I Catania ligger desuden Teatro Massimo Bellini, tilegnet byens mest kendte komponist. Her opsættes der jævnligt operaer, ikke mindst Bellinis "Norma", hvis premiere her i byen også gav anledning til skabelsen af den berømte pastaret "Penne alla Norma" (bestående af auberginer, tomatsauce og bagt ricotta-ost), som man vil kunne få hos så godt som alle byens spisesteder.

Skjul teksten
 
 
search map