Agriturismo i Carlentini på Sicilien

Tenuta di Roccadia

Restauranten Værelser i hovedbygning Værelser i hovedbygning Casa Gialla Casa Gialla Casa Gialla
Tilføj som favorit
 
Henter indhold

I kort køreafstand syd for Catanias lufthavn og uden for byen Carlentini, ligger Siciliens første agriturismo, der åbnede for 20 år siden. Dengang og nu var idéen til agriturismoen ejeren Pietros drøm. Her finder du velindrettede værelser med aircondition, to dejlige swimmingpools og en velrenommeret restaurant.

Siciliansk økologi

Pietro er oprindeligt udlært revisor og da han købte ejendommen Tenuta di Roccadia begyndte han at sætte pris på de rolige omgivelser, den tørre luft og at mærke solens stråler mod huden… noget helt andet end at tilbringe sine dage på et trist kontor. Pietro gav dog begrebet agriturismo sin egen fortolkning, som har banet vej for mange af Siciliens lignende feriesteder. At værdsætte landbrugsprodukterne og dyrke dem økologisk betød for ham ikke alene at producere dem efter traditionen, men også at servere dem. Det blev en succes både blandt de lokale men også blandt de rejsende, der begyndte at eksperimentere med at bo på landet, fremfor at presse sig ind på de overbefolkede strande ved kysten.

Læs mere om Tenuta di Roccadia

Vin i lange baner i restauranten

I dag er Tenuta di Roccadia en frodig ejendom med frugtplantager af forskellig art, oliventræer, egenproduktion af grøntsager og en velrenommeret restaurant, der er nævnt i flere spiseguider. Restauranten er ikke særlig stor, men den er udsmykket med lokale vine - og du kan vælge lige præcist den flaske, som passer dig og dit måltid. Der er også mulighed for – takket være det gode vejr der præger dette område de fleste af årets dage – at spise udendørs på en tilhørende terrasse. Pietro bestyrer stadig gården og får hjælp af sine døtre samt en række faste medarbejder.

To poolområder

Vil du tage en dukkert, så er der flere muligheder: i haven er der nemlig to svimmingpools, hvoraf det ene ligger tæt på restauranten og er indrettet til de legende børn (og voksne) imens det andet, som ligger i den højere del af haven indbyder til en mere rolig oplevelse. Ved begge bassiner er der god plads på solterrassen og liggestole til fri afbenyttelse. Fra den høje del af grunden kan du desuden skimte Etnas højeste krater og se en bid af det blå hav i det fjerne.

Hvor ligger værelserne på gården

På Tenuta di Roccadia ligger værelserne i tre forskellige bygninger, der alle har både fordele og ulemper.
De nyeste værelser ligger i bygningen Cavagrande. Her er du på den højeste del af grunden, og udsigten fra bakken er mest panoramisk. Fra dit værelse har du udgang til baglio, som er siciliansk for bygningens indre gård, hvor du kan hygge dig ved dit private bord og stole uden for døren. Turen ned til restauranten og poolområdet går igennem terrasser med appelsintræer, og er på ca. 800 meter. Til gengæld for afstanden til pool og restaurant får du de nyeste og mest roligt beliggende værelser.

I bygningen Casa Gialla er der seks værelser, som alle har udgang til terrasse med bord og stole lige uden for døren. Her er der fire værelser i stueetagen og to værelser på første sal. Casa Gialla ligger ca. 300 meter fra restauranten og poolen - du har kort til gårdens dyrehave, der ligger på bakken bag ved huset.

Til venstre for receptionen og hovedbygningen er der seks værelser med overdækket balkon / veranda med udsigt over landskabet. Her er der værelser med plads op til fire personer, da der er hems med to sovepladser (ikke egnet til små børn).

Ved receptionen og bag restauranten ligger billigste fire værelser i et anneks, som kaldes Arco. Her er der kort til både pool og til morgenmadsrestauranten. Du skal være opmærksom på, at disse værelser er ret mørke, og de har ikke et privat udeområde. Dog vil vi lige nævne, at hvis du rejser i en lille gruppe og skal bruge fire værelser, så får du her et delvist overdækket fælles udeområde til eksklusiv brug af dit rejseselskab - men skal du blot bruge ét enkelt værelse, deler du dette område med de andre gæster.

Fordelen vd at bo tæt på receptionen er nærheden til pool og restaurant og dermed morgenmad. Det er dog også det område hvor der er mest liv, og du skal forvente, at der er gæster i restauranten til sent på aftenen. De lokale på Sicilien plejer først at gå ud og spise omkring klokken 21:00 og er derfor sjældent færdige før midnat.

Værelsernes indretning og udstyr

På Tenuta di Roccadia bor du i værelser med mulighed for at opholde sig udendørs, enten på balkon eller terrasse ved døren. Værelserne er alle ganske store, med undtagelse af de billigste, som ligger ved receptionen. De øvrige værelser er helt almindelige turistklassesværelser med direkte indgang fra haven. Alle værelserne har aircondition, TV, lille køleskab og badeværelse med toilet og bruser eller karbad. Der er værelser som kan rumme op til 4 personer, hvor to af sovepladserne er på en hems. Sengelinned skiftes hver tredje dag.

Skjul teksten
 

Søg priser og
bestil ophold

Søg priser og
bestil rejse

Kun ophold
+Fly & ophold
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
 
search map