Agriturismo i Carlentini på Sicilien

Tenuta di Roccadia

Pris fra pr. pers.
Restauranten Værelser i hovedbygning Værelser i hovedbygning Casa Gialla Casa Gialla Casa Gialla
Tilføj som favorit
 
Henter indhold

I kort køreafstand syd for Catania lufthavn og uden for Carlentini by, ligger Siciliens første agriturismo, der åbnede for 20 år siden. Dengang og nu var ideen til agriturismoen ejeren Pietros drøm. Her finder du velindrettede værelser med aircondition, to pools og et godt spisested.

Siciliansk økologi

Pietro var oprindeligt udlært revisor og da han købte ejendommen Tenuta di Roccadia begyndte han at nyde de stille omgivelser, den tørre luft og at mærke solen på huden… noget helt andet end at tilbringe sine dage på et gråt kontor under kunstige lyskilder. Pietro gav dog begrebet agriturismo sin egen fortolkning, som har banet vej for mange af Siciliens lignende feriesteder. At værdsætte landbrugsprodukterne og dyrke dem økologisk betød for ham ikke alene at producere dem efter traditionelle opskrifter, men også at servere dem – og det blev en succes både blandt de lokale samt blandt de rejsende, der begyndte at eksperimentere med at bo på landet fremfor at presse sig ind på de travle og overrendte strande ved vandet.

Læs mere om Tenuta di Roccadia

Vin i lange baner i restauranten

I dag er Tenuta di Roccadia en frodig ejendom med frugtplantager af forskellig art, oliventræer, egenproduktion af grøntsager og en velrenommeret restaurant, der er nævnt i flere madguider. Spisesalen er ikke særlig stor, men den er udsmykket med lokale vine på væggene - og du kan vælge lige præcist den flaske, som passer dig og dit måltid. Der er også mulighed – takket være det gode vejr der præger dette område de fleste af årets dage – for at spise på en tilhørende udendørs terrasse. Pietro bestyrer stadig gården og får hjælp af sine døtre samt en række faste medarbejder.

To poolområder

Vil man tage en dukkert, så er der flere muligheder for at få tilfredsstillet det ønske: i haven findes der nemlig to svømmebassiner af hvilke det ene ligger tættest på restauranten og er indrettet til de legende (og larmende) gæster imens det andet, i den højere del af haven indbyder til en mere rolige dukkert. Ved begge bassiner er der rigtig god plads på solterrassen og liggestole til fri afbenyttelse. Fra den høje del af grunden kan man desuden skimte Etnas højeste krater og se en bid af det blå hav i det fjerne.

Hvor ligger værelserne på gården

På Tenuta di Roccadia sker indlogeringen af gæster i tre forskellige bygninger, der alle har sine fordele og ulemper.
De nyeste værelser ligger i bygningen Cavagrande. Her er du på den højeste del af grunden, og udsigten fra bakken er mest panoramisk. Fra dit værelse har du udgang til baglio, som er siciliansk for bygningens indre gård, hvor du kan sidde ved dit bord og stole lige ved døren. Promenaden ned til restauranten og poolområdet går igennem terrasser med appelsintræer, der er ca. 800 meter. Til gengæld for afstanden til pool og restaurant får du de nyeste og mest roligt beliggende værelser. Nogle af værelserne af typen Cavagrande har dobbeltseng og køjeseng, således at de kan rumme en familie med to børn,
I bygningen Casa Gialla er der seks værelser, som alle har udgang til terrasse med bord og stole lige uden for døren. Her er der fire værelser i stueetagen og to værelser på første sal. Casa Gialla ligger ca. 300 meter fra restauranten og poolen - du har kort til gårdens dyrehave, der ligger på bakken bag ved huset.
Til venstre for receptionen og hovedbygningen er der seks værelser med overdækket balkon / veranda med udsigt over landskabet. Her findes der værelser med plads op til fire personer, da der er hems med to sovepladser (ikke egnet til små børn).
Ved receptionen ligger billigste fire værelser i et anneks, som kaldes Arco bagved restauranten. Her er der kort til både pool og til morgenmad - til gengæld er værelserne ret mørke, og de har ikke et privat udeområde. Det skal siges, at hvis du rejser med flere andre og skal bruge fire værelser, så får du her et delvist overdækket fælles udeområde til eksklusiv benyttelse af din rejsehold lige ved værelserne - men skal du blot bruge ét værelse, skal du dele den med de andre gæster. Fordelen vd at bo tæt på receptionen er nærheden til pool og restaurant og dermed morgenmad - det er dog også det område alle har adgang til, og det medfører mindre stilhed også om aftenen, da de lokale på Sicilien først plejer at gå ud og spise hen mod klokken 21:00 og derfor sjældent er færdige før midnat.

Værelsernes indretning og udstyr

Værelserne er alle ganske store med undtagelse af de billigste ved receptionen - de øvrige værelser er ellers helt almindelige turistklassesværelser med direkte indgang fra haven. Alle værelserne har aircondition, fjernsyn, lille køleskab og badeværelse med toilet og bruser eller karbad. Sengelinned udskiftes hver tredje dag, morgenmad er inklusiv i prisen.

Skjul teksten
 

Søg priser og
bestil ophold

Søg priser og
bestil rejse

Kun ophold
+Fly & ophold
Kun billeje
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
 

Lignende boliger

Agriturismo Badiula

Carlentini, Sicilien

Parco Cavalonga

Ragusa, Sicilien

Azienda Agrituristica Bergi

Castelbuono, Sicilien

Anbefalinger til dig

Alla Giudecca

Siracusa, Sicilien

Etna Hotel

Giarre, Sicilien

Agriturismo San Noto

Ficarra, Sicilien

Populært på Sicilien

search map