Feriebolig i Borgo San Gregorio på Sicilien

Fiskernes middag

 
Fiskernes middag er ikke tilgængelig i øjeblikket
Fiskernes middag er ikke en del af programmet hos In-Italia i øjeblikket. Men frygt ej, der er masser af andet godt at kigge på.

Vi har derfor fundet disse ferieboliger i samme område til dig:

>> Se flere udvalgte alternativer og priser her

>> Læs mere om ferie til Borgo San Gregorio og se priser samt aktuelle tilbud på alle ferieboliger
Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Siciliens kultur er tæt forbundet med havet. Fra havet kom fønikerne, grækerne, romerne, araberne og normannerne ,og fra havet kom disse befolkningers kulturer, traditioner og kundskaber. Fiskernes teknik har derfor udviklet sig i takt med enhvert nyt folkeslag, der kom hertil. Sammen med fiskernes dygtighed har husmødrene også forfinet deres madlavning efter de fangster, som mændene kom hjem med.

I Borgo San Gregorio holder fiskerne endnu. Den største familie, der endnu lever af fiskeriet, er familien Salvo. De sejler ud hver dag og kender havet lige så godt som bjergfolk få kilometer herfra kender deres mark. De ved derfor, hvilken fangst der venter på dem ude på havet alt efter årstiden og den del af kystlinjen, de sejler til. Ud over familien Salvo er der også en fisker, der har fået tilladelse til at drive pescaturismo, så de rejsende, der gerne vil afprøve det, selv kan sejle ud fra klipperne ved den lille fiskerleje Borgo San Gregorio.

Læs mere om Fiskernes middag

På Borgo San Gregorios torv ligger også en lille restaurant, der kunne være taget ud af tv-serien kommisær Montalbano. Der er ikke noget fancy ved hverken indretning, dugene eller servicet. Det er som det altid har været: fattigmandsmøbler, et tyndt tag over den udendørs terrasse, udsigt over San Gregorio strand på den anden side af gaden. Her serveres fiskernes fangst. Det er nok ikke et sted for de ganer, der er vant til Michelin-restauranter: her spises der som man spiser hjemme på disse kanter.

Har du lyst til at afprøve en større middag, så kan du glæde dig til at få:
- Forret bestående af pandekager med ansjoser, hvidløgsbrød med tunfisk og olivenolie, hvidløgsbrød med samloriglio< (citron, origano og olivenolie, marinerede ansjoser og rejer samt salat med Pachino-tomater, kapers, tunfisk og løg)
- Som til enhvert ordentligt måltid i Italien serveres der så pasta. Man få tre forskellige varianter: pennette med rejer og pistacier, spaghetti med fiskesauce og rigatoni alla norma (en fantastisk velsmagende pastaret med friturestegte auberginer, tomatsauce og ristet ovnbagt ricotta-ost)
- Til hovedret kommer der grillstegt fisk alt efter hvilken fangst og held fiskerne har haft den dag. Som tilbehør er der grøn salat.
Middagens pris inkluderer vand, et glas husets vin og en espresso til at slutte det hele af med. Det ene glas vin vil absolut ikke være nok, men så har du mulighed for at smage på den lokale vin. Vi kan selv godt leve med den lokale robuste hvidvin. Falder den ikke i din smag, kan du bestille flaskevin. Det er ikke et imponerende udvalg, der findes her, men der er noget for enhver smag.

Skjul teksten
 
 

Anbefalinger til dig

Antica Taverna Casagrande

Figline Valdarno, Toscana

Hotel Porto Roca

Monterosso, Ligurien

Villa Giada

Imperia, Ligurien

Nyheder fra In-Italia's
BLOG
Her kan du blive inspireret til din ferie i Italien

Populært på Sicilien

search map