Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Mest populære byer og områder på Sicilien

Se alle byer og rejsemål på Sicilien

Sicilien er Middelhavets største og mest interessante ø

En ferie på Sicilien byder helt automatisk på masser af helt overvældende oplevelser. Skøn, varieret natur, indbydende hav og strande, og byer som rummer fascinerende historiske vidnesbyrd fra de store, klassiske græske og romerske kulturer. De smukke normanniske kirker og slotte vidner om en tid hvor Sicilien var en afgørende magtfaktor i middelhavet.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Sicilien forener et imponerende udvalg af livsglæder som kommer til udtryk i en mangfoldighed af dufte, farver og lyde. Det dejlige vejr, de skønne, flere hundrede år gamle, olivenlunde, de blomstrende mandeltræer, duften af appelsin- og citronblomster i harmoni med de smukke nerier og jasminblomster er blandt de elementer, der skiller Sicilien markant fra resten af Italien.

Læs mere om Sicilien

Denne spændende ø med de fascinerende barokbyer, pulserende storbyer, høje bjerge med store skove, livlige markeder med et frodigt og enestående udvalg af råvarer, fremragende vine og mad samt det skønne blå hav er en uforglemmelig oplevelse.

En ferie på Sicilien inkluderer med andre ord stort set det hele: Sol, strand, natur, kultur, vin & gastronomi og ikke mindst en eventyrlig atmosfære.

Det autentiske Italien findes også på Sicilien

Sicilien er den drøm, når det handler om det autentiske og pittoreske Italien. Små charmerende fiskerlejer ligger side om side med stemningsfulde byer med små gader og pladser hvor lokalbefolkningen ofte samles om aftenen. Disse pladser elsker vi skandinaver, når vi besøger Sicilien ! Næsten hver en by på Sicilien giver os mulighed for som gæst at opleve det ægte Italien.

Noget som vi heller ikke må glemme, når vi taler om det autentiske Syditalien er den varme gæstfrihed, som vi mødes med ved ankomsten til ferieboligen eller på aftenens udvalgte resaturant. Overalt modtages man med åbne arme og det er måske nok det vi elsker allermest ved det autentiske Sicilien.

 

Byer på Sicilien

Fra pulserende storby til barok i provinsen

Det er ganske få områder i middelhavet der som Sicilien byder på en enestående og varieret række af historiske vidnesbyrd. Hovedbyen Palermo er en vidunderlig blanding af normanniske islæt tilført arabisk præg, kombineret med spanske arkitektoniske udtryk, sprudlende markeder, liberty style villaer, små parker og en atmosfære der grænser til det kaotiske men dog fascinerende.

Ragusa, Modica og Noto med deres imponerende barokke præg, karakteristiske gader og små piazzaer omgivet af dejlige landskaber. Historiske Siracusa med dens antikke rødder, det charmerende Ortigia kvarter og et helt unikt historisk sus. Klassiske Taormina der ligger smukt med vulkanen Etna i baggrunden, det græske teater, byens noble gader og den herlige udsigt over havet.

Piazza Armerina i hjertet af Sicilien i næsten 700 meters højde med elementer fra middelalderen, barokken og atmosfærefyldte gader og stræder. Caltagirone med dens imponerende keramikker der præger bybilledet og det omgivende smukke landskab.Stemningen i havnebyen Sciacca med hyggelige gader og pladser, det indbydende middelhav og de mange dejlige sandstrande.

Siciliens historie

I grækernes og romernes fodspor

En ferie på Sicilien bliver næsten altid præget af øens fascinerende historie. Her har man siden tidernes morgen været udsat for mange forskellige folkeslags indflydelse. Grækerne var blandt nogle af de første der bosatte sig på Sicilien og indførte den græske kultur og levevis.

Romerne fulgte trop og satte også deres præg på øen. Herefter fulgte en periode hvor den resterende del af det tidligere så mægtige Romerrige i kraft af Byzans overtog kontrollen med øen. I de efterfølgende århundreder fulgte perioder med arabisk, normannisk, fransk og spansk dominans.

Alle de kulturer der har været repræsenteret på Sicilien har i høj grad også efterladt deres præg i form af bygninger, mad og dialekter. Netop denne sammenblanding af forskellige kulturers indflydelse gør en ferie på Sicilien til en meget fascinerende oplevelse.

Solferie / Strandferie

Siciliens varierede og naturskønne kyststrækning

Hvis man er på jagt efter en badeferie med sol og strand, så har Sicilien utroligt meget at byde på, hele øen rundt. Kridhvide sandstrande, krystalklart hav, klippebadning og smaragdgrønne grotter. Der findes lange og brede sandstrande kombineret med klipper og små bugter og ikke mindst et krystalklart hav at bade i. Uanset hvilken type badeferie man ønsker, så har Sicilien det hele.

Området omkring byen San Vito er præget af dejlige sandstrande med klart vand der først bliver sent dybt, og dermed er perfekte til en strandferie med børn. Mellem Castellammare del Golfo og Palermo finder man mindre sandstrande men området er primært præget af klippeformationer. Kystområdet ved byerne Borgo San Gregorio, Capo d’Orlando og Cefalu byder på sandstrande, nogle steder afløst af mindre klippestrækninger.

Mod vest, sydvest og sydøst findes flere lange brede sandstrande som nogle steder næsten er helt uberørte. Som så mange andre steder på Sicilien gælder det dog også her at man visse steder også vil finde enkelte klippestrækninger. Der findes mange gode muligheder for at finde spændende bademuligheder på Sicilien både langs øens egen kyststrækning og på de mange småøer der ligger ved øens nordøstlige side (De Æoliske Øer) og vest for Trapani.

Ferieboliger på Sicilien

Som et fritliggende og isoleret mødested mellem øst og vest, mellem Afrika og Europa, finder du den smukke og uforlignelige ø Sicilien. En ø med så mange oplevelser, at du er nødt til at komme tilbage igen og igen for at få det hele med. Et foranderligt landskab, under evig påvirkning af naturens luner fra oven og neden.

Flyver du ind til Catania mødes du af den rygende og altid truende vulkan Etna. Lander du i stedet i Palermo, giver øen dig det uudslettelige indtryk af rå skønhed med den utrolige Golfo di Castellammare. Siciliens sammensurium af hav, vulkaner, marker, bakker og bjerglandskaber, gør den til en fantastisk kulisse for udendørs aktiviteter. På listen over (næsten) gratis nydelser finder du fx. svømning, dykning, cykling, vandreture og klatring - nok oplevelser til flere ferier med hele familien.

Hos In-Italia synes vi at Sicilien er et af verdens mest blændende smukke steder. Bered dig på at tage alle sanser i brug, når du møder den allestedsnærværende duft af citrontræer, de rå terracottavægge, de farverige markeder i Palermo, og Strombolis dramatiske udbrud mod den mørke aftenhimmel.

Håndplukkede ferielejligheder

Når du booker en ferielejlighed på Sicilien hos os, skal du have følelsen af, at du får Sicilien ind under huden og op under neglene. Derfor har vi nøje udvalgt hvert eneste sted, og besøgt det op til flere gange, så vi er sikre på at kvaliteten bliver ved med at være på et niveau, som en krævende Skandinav vil forvente.

Ferielejlighederne er spredt over hele Sicilien - på alle tre sider - primært i nærheden af kysten. Brug dem som udgangspunkt for at opleve en af Europas gemte juveler.

Hos In-Italia elsker vi Sicilien, og det kommer også til udtryk i vores store udvalg af håndplukkede ferieboliger på Sicilien. Vi har til enhver tid flere end 100 feriehuse, ferielejligheder og hoteller på programmet, så du kan vælge en feriebolig, som passer til dine behov, hvad enten du rejser alene, med en partner, eller med hele familieflokken. Alle vore ferieboliger på Sicilien har været besøgt af minimum en af vores ferierådgivere, som dermed i detaljer kan forklare dig om boligen og området, hvis du skulle være i tvivl om du har valgt det rigtige.

Sådan rejser du til Sicilien

Der er ca. 2.500km motorvej at tilbagelægge fra Grænsen til Sicilien, så de fleste vælger naturligt nok at rejse til Sicilien med fly. Fra Danmark er der forbindelser til Sicilien fra både Billund og København. Rejser du til Sicilien med fly lander du enten i en af de to store lufthavne i hovedbyerne Palermo og Catania, eller i den noget mindre lufthavn i Trapani på den allervestligste del af Sicilien.

Rejser til Sicilien er generelt ikke voldsomt dyre, men udbuddet er klart størst i sommerhalvåret. Du kan naturligvis rejse dertil hele året, men er så nødt til at skifte fly undervejs. Efter ankomst vil man typisk leje en bil, eller lade sig transportere ad øens mere end 1300km lange jernbanesystem.

Naturoplevelser

Eksotiske landskaber

Sicilien byder på et utrolig varieret og skønt landskab som afspejler sæsonernes skift. Mod nordøst tordner vulkanen Etna majestætisk frem i landskabet dens skråninger er til en vis højde tæt bevokset og dalene omkring vulkanen er frodige og frugtbare. Vinmarker præger også skråningerne flere steder.

Det sydøstlige hjørne

Det sydøstlige hjørne af øen er velsignet med de smukke skovklædte Monte Iblei bjerge. Landskabet er også præget af bløde bakker med dejlige vinmarker, olivenlunde, mandeltræer, citrus og de karakteristiske johannesbrødtræer. Langs kysten mod vest breder lange brede sandstrande sig hvis krystalklare hav indbyder til en forfriskende dukkert på en mild forårsdag eller en varm sommerdag.

Siciliens nordkyst

Øens nordkyst er i stort omfang præget af de bagvedliggende Monti Nebrodi bjerge som når imponerende højder (1.817 meter - Monte Soro). Bjergene er præget af skovområder afløst af enge, søer og mindre landsbyer. I området bag den interessante by Cefalù finder man de såkaldte Madonie bjerge som byder på flere skovklædte områder og flere hyggelige og spændende byer som fx Petralia Sottana og Petrali Soprana, Collesano og Gangi.

Naturreservatet Lo Zingaro

I højderne bag Palermo finder du flere dyrkede arealer med vinmarker, frugtavl og grøntsager. Ficuzza skoven er et imponerende syn og der findes flere fascinerende drypstenshuler og karakteristiske byer.

Mod vest flader landskabet mere ud men er stadig præget af en del bløde bakker afløst af forrevne klippeformationer. Landskabet forekommer en anelse mere tørt men der findes mange grønne oaser med dyrkede arealer. Der findes mange indbydende olivenlunde i den vestlige del af Sicilien. Vest for Palermo finder du naturreservatet Lo Zingaro som ligger ud til kysten og hvis stejle klipper byder på store og spændende grotter. Havet i naturreservatet og krystalklart og du finder flere små og fredelige laguner.

Siciliens sydkyst

Sydkysten byder på spændende og ofte øde kysstrækninger. Landskabet er mindre præget af højdeforskelle end andre områder på Sicilien. Baglandet er visse steder domineret af citrustræer, mandeltræer og olivenlunde.

Den centrale del af Sicilien når flere steder store højder og kan virke som et barskt område. Her finder du endeløse hvedemarker som bølger gennem landskabet og der kan være langt mellem de grønne områder afhængig af hvor du befinder dig.

Mad og drikke på din ferie

Madkultur med afrikansk islæt

På en ferie på Sicilien bliver du velsignet med et fantastisk udbud af råvarer. Jorden er frugtbar og næringsrig og er flere steder af vulkansk oprindelse. Man har siden antikken dyrket oliven og produceret olivenolie. I dag regnes de to sicilianske olivenolier fra henholdsvis Monti Iblei på den sydøstlige del af øen og Nocellara del Belice på den vestlige del af øen at være blandt Italiens bedste olivenolier. Begge typer er karakteriseret ved et meget lavt syreindhold og en intens næse. Olierne er velegnet til at tilføre salater et dejligt aromatisk pift.

Mandeltræer, figentræer, blodappelsiner og citroner

Mandel- og figentræer pryder flere steder landskabet. Når mandeltræerne blomstrer i februar og marts måned får det sicilianske landskab en hel særlig karakter. De hvide blomster præsenterer et smukt og fascinerende syn. For de der ikke har prøvet at spise friske mandler som har sæson fra juni og et par måneder frem kan vi kun sige at I er gået glip af noget.

Ferie på Sicilien - rejser til Sicilien

Araberne indførte omkring år 800 efter Kristi fødsel citrusfrugter til øen og Sicilien er i dag kendt for sine fremragende blodappelsiner og citroner. På Sicilien produceres der i øvrigt mange tomater i området omkring Pachino på det sydøstlige hjørne. Tomaterne fra denne egn er med rette kendt i hele Italien. Blandt andre frugter og grøntsager som produceres kan nævnes ferskner (flotte og saftige røde typer), abrikoser, peberfrugter, artiskokker og auberginer.

En meget interessant og velsmagende grøntsag er i øvrigt den særlige sicilianske squash variant som krummer sig og er meget lang. Af krydderurter bruger man ofte vild fennikel, rosmarin, basilikum, friske laurbærblade og timian.

Fisk & skaldyr: Havet omkring Sicilien byder på en lang række spændende kulinariske oplevelser. Fantastiske tun og sværdfisk, blæksprutter af en hver slags, forskellige typer rejer, hummer, muslinger, skt. Petersfisk, den såkaldte Cernia som på dansk bedst oversættes som koralbars og delikate søpindsvin. Hos nogle fiskehandlere vil man nogle gange kunne støde på den særligt velsmagende muræne. 

Kød, vildt og fjerkræ: De foretrukne kødtyper er svin, lam og ged. Svinekødet fra Monti Iblei er af særlig god kvalitet men den helt unikke smagsoplevelse fås hvis man er så heldig at smage kødet fra det særlige sorte svin der lever frit i Monti Nebrodi bjergene. Lammekødet på Sicilien har en dejlig smag og tilberedes i mange spændende sammensætninger.

Vildt spiser man ikke så meget af på Sicilien dog vil man ofte kunne finde kanin på menukort og i særlige tilfælde vildsvin. 

Pølser & skinke: De sicilianske pølser og skinker der ofte hører til blandt de bedste på øen produceres i høj grad i Nebrodi bjergene. Blandt de særligt gode typer nævnes her Fellata (svinekød) Pancetta Arrotolata dei Monti Nebrodi (svinekød), Prosciutto dei Monti Nebrodi (fantastisk skinke fremstillet af det lokale og fritgående sorte svin fra Nebrodi bjergene).

I Ragusa området fremstiller man den gode Salame di Chiaramonte Gulfi (svinekød). Dette område er også kendt for den gode svinekødssylte der er noget lettere end den danske version. Mod vest omkring Palermo fremstiller man Den karakteristiske Buffa pølse (svinekød). Hvis vi bevæger os mod Messina provinsen støder man på den gode pølse Salame di Sant’Angelo (svinekød).

Ost: I området omkring Palermo vil man typisk kunne smage på dejlige ost som Caciocavallo Palermitano (siciliansk Cinisara kvæg) og Vastedda Palermitana.I den centrale del af det vestlige Sicilien i nærheden af Trapani producerer man flere forskellige interessante og velsmagende oste fx Ericino (primært fåremælk men ofte også med en anelse mælk fra kvæg af Cinisara racen), Cofanetto (blanding af mælk fra Cinisara kvæg og det særlige får fra Valle del Belice), Vastedda della Valle del Belice (fåreost), Caciotta degli Elimi og Provola Siciliana.

I det centrale højland finder man gode typer som Canestrato (oftest komælk men til tider får eller ged) og Piacentinu Ennese (krydret med safran). Mellem Ragusa og Siracusa fremstiller man de dejlige Ragusano (komælk) og Ricotta Siciliana. Området omkring Messina og den nordlige del af Etna er kendt for osten Maiorchino. Generelt for hele Sicilien fremstiller man flere steder diverse typer Pecorino som ofte benævnes Pecorino Siciliano og Pecorino Rosso som bemærker sig at være tilført tørret chili.

Søde sager: Sicilien er kendt for den gode is lavet på diverse dejlige modne frugter, nødder og blomster. Der findes et utroligt udbud af varianter fx jasminblomst, blodappelsin, citron, appelsinblomst, hasselnød, pistacie, mandel, abrikos, fersken, kaktusfigen osv. En ferie på Sicilien er ikke det samme uden at have prøvet den lokale is - gerne flere gange.

Sicilianerne har ofte en sød tand og holder derfor også meget af søde sager som kager. Man finder mange typer kager men den mest kendte er ”Cassata Siciliana”. Derudover laver man marcipanfrugter og figurer som er virkelige søde i smagen og ofte meget kunstneriske udført.

Vin & vingårde: I de senere år har Sicilien gennemgået en omfattende fornyelse med hensyn til vinfremstilling. Flere virkelig gode og internationalt anerkendte vingårde skyder frem og er skudt frem siden midten af 1990’erne. Før i tiden kunne Sicilien ikke prale af øens vin. Der var kun ganske få seriøse producenter og de kunne faktisk tælles på en hånd. Til gengæld var de få seriøse producenter Tasca d’Almerita og Duca di Salaparuta virkelig dygtige og anerkendte for deres respektive rødvine Rosso del Conte og Duca Enrico som stadig hører til blandt nogle af de bedste rødvine i Italien.

Hvor man for ganske få år siden oplevede at mange vingårde primært satsede på internationale druer har man i løbet af de sidste 3 – 4 år oplevet en stigende interesse for sicilianske druer som Nero d’Avola (der er helt på højde med Sangiovese, Nebbiolo, Aglianico, Corvina etc.), Perricone, Nerello Mascalese, Nerello Cappuccio, Frappato, Carricante, Grillo osv. Nero d’Avola som må siges at være den ypperligste af de røde druer på Sicilien præsenterer sig med stor variation afhængig af markarbejdet, mikroklimaet og vinificering.

Hvis vi fokuserer på hvidvinene er der efterhånden også mange interessante bud på virkelig gode vine fremstillet på basis af sicilianske druer. Der produceres i øvrigt også mange glimrende rødvine og hvidvine på internationale druer men hvis man vil have nye og originale vinoplevelser bør man fokusere på Siciliens egne fremragende druer. Herved får man jo også serveret et stykke kultur. Herunder nævnes en række formidable sicilianske vingårde: Gulfi, Tasca d’Almerita, Firriato, Duca di Salaparuta, Donnafugata, Planeta, Morgante, Cottanera, Feudo Montoni, Feudo Principi di Butera, Fatascià, Cusumano, Benanti, Palari

Ferie med besøg på vingård: Flere af de gode sicilianske vingårde er villige til at åbne dørene får den nysgerrige vinturist. Man kan eventuelt selv forsøge at tage kontakt til den enkelte vingård man ønsker at besøge for at finde ud af om det er muligt at aftale tid.

Information om billeje

Det er oplagt at leje en bil når du holder ferie på Sicilien, det er absolut den nemmeste måde at udforske de mange spændende seværdigheder øen tilbyder. Vejnettet er veludbygget og det er ganske nemt og sikkert at kører i bil på Sicilien, sålænge du bruger din sunde fornuft. Du kan bestille billeje i alle større byer og naturligvis også i de tre lufthavne i Catania, Palermo og Trapani. Det er normalt i lufthavnene du finder de billigste priser på biludlejning og det største udvalg af lejebiler.

Priser og tips om billeje

Hos In-italia har vi indgået vores egen aftale med Italiens største biludlejningsselskab som hedder Maggiore og her kan du finde priser og tips, men du kan også finde informationer om leje af bil igennem selskaber som Avis, Hertz og SIXT.

Søg priser på billeje og få vores tips og råd til forsikringer og valg af billejeselskab

Feriehuse på Sicilien

Hos In-Italia har vi udvalgt en række unikke og velbeliggende feriehuse, som passer perfekt til den kræsne, skandinaviske rejsende. Når du kigger efter det helt perfekte feriehus på Sicilien, så ring til os, og lad os hjælpe dig med at finde den helt rigtige kombination af beliggenhed, pris og plads - efter dig og din families behov.

Feriehuse på Sicilien er præget af områdets rå og rustikke karakter. Vælger du ferie på landet - fx. på en vingård - får du noget af det mest autentiske Italien, vi overhovedet kan tilbyde. Se mere om agriturismo her.

Vi hos In-Italia har et helt særligt forhold til Sicilien. Siden 1999 har vi hjulpet forventningsfulde danskere med at finde perfekte ferieboliger og hoteller på Sicilien, og dermed har vi givet masser af mennesker mulighed for at opleve det antikke og charmerende landskab, der er så rigt på historie og traditioner.

Sicilien venter bare på at overraske dig med de mange facetter af sine fortryllende landskaber, ofte vilde og uberørte, men altid charmerende i deres enkelhed og rå skønhed. Sicilien er et land af vulkaner og smukke kyster, krydret med de evigt nærværende dufte af friske appelsiner og citroner.

Udvalgte hoteller

Vi overlader intet til tilfældighederne, så når vi har udvalgt et hotel på Sicilien, besøger vi det jævnligt for at sikre at kvaliteten lever op til vores krav. Du finder derfor et bredt udvalg af resorts og hoteller på Sicilien her hos os - og får samtidig den bedste og mest ærlige rådgivning med i købet. Vi kender Italien - og vi kender Sicilien.

Hotellerne er spredt ud over hele øen - fortrinsvis i nærheden af kysten. Måske vil du have ét, fast udgangspunkt for at undersøge øen, eller også vil du gerne hoppe fra sted til sted. Uanset hvad, så finder vi de rigtige hotelværelser til dig og din familie. Book hotel på Sicilien direkte her på siden, eller ring til os for en snak om, hvad du skal vælge, og hvorfor.

Skjul teksten
 
 
search map