Ferieboliger og hoteller i Cagliari

 
Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

En by med muligheder

Her taler vi om Sardiniens største by med både lufthavn og færgehavn tæt på centrum. Cagliari tilbyder et rigt kulturliv med historie, teater og udendørskoncerter om sommeren. Ballet og musicals er også på plakaten. Du finder også hyggelige restauranter, mange med friskfanget fisk på menuen. Desuden er der butikker for enhver smag. Hele sydkysten er i øvrigt spækket med Bounty-strande med det fineste sand. Havvandet byder sig til i de smukkeste turkise farver, og så er der tilmed lavvandet, så de små kan være med og de store kan scuba dive eller svæve på deres windsurfbræt.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Historie

Cagliari blev grundlagt omkring 500 år f. Kr. af Fønikerne, der kom sejlende og indtog øen. Fra den Føniske tid kan man blandt andet finde rester af eksempelvis nekropolen Tuvixeddu. Senere hen blev Sardinien også invaderet af romere, spaniere og andre folkeslag, der satte deres præg på byen.

Romerske levn

I den gamle bydel, der hedder Castello kan man se mange spor fra de forskellige invasioner. Domkirken, der er bygget i pisansk-romersk stil (efterfølgende udbygget i barok stil) og tårnet San Pancrazio og Elefantens Tårn, hvorfra man har en flot udsigt over hele byen. Et af de allerbedst bevarede levn fra Romerne er Det Romerske Amfiteater, som om sommeren benyttes til koncerter og teaterforestillinger. Ikke langt fra Amfiteateret ligger en romerske villa, hvor digteren Tigellio boede. Området ved havnen, Marinaen, er et populært mødested på grund af de mange restauranter, caféer og barer.

Læs mere om Cagliari

En adgangsport til Sardinien

Når du vil på ferie på Sardinien, så fungerer Cagliari ofte som adgangsport til øen med sin store lufthavn og så naturligvis havnen, hvor flere færger fra fastlandet lægger til, men man kan skam også bruge byen som base, hvis man ønsker at kombinere byferie med badeferie.

Områdets strande

Ikke langt fra Cagliaris centrum finder man Poetto-stranden, der går for at være en af de smukkeste strande på Sardinien, og som tiltrækker både lokale og turister. I umiddelbar nærhed finder man andre meget flotte og berømte strande som Villasimius, Costa Rei (øst for byen) og mod vest Santa Margherita di Pula og Chia.

Seværdigheder

- "Castello" er den historiske bydel af Cagliari og ligger højt oppe på en bakke. Den var byens centrum, da Cagliari var under pisansk styre. Området blev dengang omringet af en mur for at beskytte byen mod angreb.
- Villa di Tigellio bestod af to-tre forskellige bygninger, der i dag går under samme navn. Villaen er et typisk eksempel på hvordan man byggede villaer under romertiden med mosaikgulve og termalske bade.
- Amfiteateret anses for at være det vigtigeste arkæologiske fund på Sardinien. Teateret er udgravet fra en klippe i bjerget "Buon Cammino" og kan rumme op til 20.000 tilskuere.
- "Cittadella dei Musei" er en samling af forskellige museer i den gamle bydel "Castello", hvor man blandt andet kan finde det arkæologiske museum og kunstmuseet.
- Domkirken "Chiesa di Santa Maria Assunta"

Skjul teksten
 
 
search map