Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Ganske tæt på Sardiniens nordvestlige spids ligger denne perle af en by, med en naturlig havn og beskyttet mod det værste, Middelhavet kan tilbyde af vejrlig. Når du rejser til Alghero skyder du genvej til nogle af Europas bedste strande, og her finder du dem faktisk helt inde i byen.

Mest populære resorts i Alghero

Pakkerejser til Alghero - med rejsegaranti

Brug In-Italias søgemaskine til at finde din næste rejse til Alghero og Nordsardinien. Vi søger blandt alle rutefly-selskaber - også lavpris - og du kan sammensætte din rejse efter behov og vælge det antal dage, som passer dig. Det giver dig den mest fleksible rejse, som endda er beskyttet af den danske rejsegaranti, når du bestiller hotel, flybillet og evt. lejebil samtidig.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Flyv fra København, Billund, Hamburg eller Aalborg

Vi tilbyder flyafgange fra både København, Hamburg, Aalborg og Billund lufthavne, for at give dig det optimale udbud af afgange, enten som direkte fly, eller med mellemlanding i store lufthavne som Amsterdam eller Frankfurt - eller via Rom Fiumicino og Milano Linate, som har rutefly til Alghero året rundt.

Lufthavnen ved Alghero ligger ca. 10km fra bymidten, men det er også muligt at flyve ind til fx. Olbia (ca. 2 timers kørsel primært på landevej), og ud igen fra Alghero, eller vice versa. Sardiniens tredje, store lufthavn ligger ved hovedstaden Cagliari, ca. 2,5 timers kørsel på motorvej fra Alghero.

Billeje i Alghero

Det Sardiske landskab er dramatisk, spændende, smukt og nærmest uoverkommeligt. Vi anbefaler derfor altid at man lejer en bil, og indtager bakkerne, bjergene og kysten i det tempo, som passer familien. Området lige nord for byen er relativt fladt med masser af afgrøder, mens man mod syd og øst finder knoldede bjerge med krøllede vejstrækninger. Her tager det lang tid at komme frem - ikke mindst fordi man er nødt til at stoppe op og fotografere med jævne mellemrum.

Mere information til din rejse til Alghero

Alghero ligger ved Middelhavet i Sassari-provinsen på den nordvestlige del af ferieøen Sardinien. Byen har omkring 44.000 indbyggere, hvilket gør den til den sjette-største by på Sardinien. På trods af dens afsondrede beliggenhed i forhold til fastlandet er den blandt de ti mest besøgte byer i hele Italien, inklusiv byerne på det italienske fastland.

Alghero kaldes ofte for “Italiens lille Barcelona” på grund af byens beliggenhed ud til Middelhavet, dens charmerende, historiske bycentrum og dens catalanske islæt; sidstnævnte skyldes, at øen var besat af catalanske kolonisatorer under Aragoniens Krone i middelalderen (byen blev koloniseret i 1372). Den catalanske arv har blandt andet medført, at catalansk var det eneste officielle sprog i Alghero helt indtil 1800-tallet, hvor det først blev afløst af rigs-spansk og derefter af italiensk. I dag er det officielt sprog i Alghero sammen med italiensk. Den særlige italienske udgave af catalansk, der tales i Alghero, kaldes for “alguerès” og tales af omkring 22,5% af byens befolkning, mens omkring 90% af byens befolkning har en vis forståelse af den catalanske dialekt.

Alghero byder på en unik mulighed for at kombinere en bade- og solferie med en kulturel by-ferie. Det historiske bycentrum har mange hyggelige middelaldergader, et rigt handelsliv og mange gode restauranter og cafeer. Og hvis du lader din spadseretur gå fra centrum og ned langs havet, har du mulighed for at gå på Algheros oprindelige borgmur, der stammer fra middelalderen. Udsigten fra borgmuren ud over vandet mod forbjerget Capo Caccia er fabelagtig, ikke mindst i solnedgangen. Byen har også mange interessante historiske bygninger og monumenter, f.eks. kirken San Francesco med campanile, kloster og lille klosterhave, og domkirken Santa Maria med det flotte, gotiske klokketårn. 

Når du er træt af bylivet, kan du besøge nogle af de fantastiske strande, der ligger lige ved eller tæt på byen. En af de mest kendte af dem er Maria Pia-stranden, som enten kan nås med en lang gåtur eller - hvis du er mere magelig - med en lokal bus. Andre anbefalelsesværdige strande er Le Bombarde-stranden, der ligger længere væk fra byen (10 kilometer), men som også byder på fint hvidt sand og pinjeskov; Mugoni-stranden (15 kilometer fra byen) med dens krystalklare vand; og Stintino-strandene, som godt nok ligger 40 kilometer fra byen, men til gengæld regnes for nogle af de fineste strande i Italien.

>> Få mere information til en ferie i Alghero her

 
search map