Alghero, Sardinien Information om Alghero lufthavn

Alghero Lufthavn på Sardinien
 
Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Alghero Lufthavn - officelt Aeroporto di Alghero (lufthavnskode AHO) - på det nordvestlige Sardinien blev ligesom mange andre lufthavne oprindeligt anlagt som en militær flyveplads, men er i dag forvandlet til en populær indgangsport til middelhavets smukkeste ø for ferierejsende. Det skyldes ikke mindst tilstedeværelsen af adskillige lavprisflyselskaber, heriblandt irske Ryanair, som tilbyder mange ruter til lufthavnen fra resten af Europa.

Lufthavnen som er opkaldt efter byen Alghero tolv kilometer mod syd, er de senere år blevet gennemgribende fornyet og udvidet, hvorved blandt andet terminalområdet blev fordoblet. Du finder derfor alle de faciliteter i Alghero Lufthavn, man forbinder med en moderne international lufthavn af den størrelse. Derudover har du herfra naturligvis også et ideelt udgangspunkt for at udforske Sardiniens smukke natur og seværdigheder.

Flyselskaber

Ryanair er det største flyselskab i Alghero Lufthavn med ruter til og fra talrige europæiske destinationer. Men du kan dog også flyve til lufthavnen med andre lavprisselskaber som easyJet og Wizz Air. Med easyJet kan du også flyve til andre lufthavne i Italien, ligesom Vueling og Alitalia har mange ruter til lufthaven som Milano, Rom og Palermo for blot at nævne et par stykker. Vueling som er lavprisselskabet ejet af BA og Iberia flyver også til Alghero og ligeså gør lavpriselskabet Transavia. 

Flyruter

Udover forbindelser til talrige europæiske destinationer, kan du som beskreevt ovenfor flyve til Alghero Lufthavn fra en række storbyer på det italienske fastland som for eksempel Rom og Milano. I sommersæsonen benyttes lufthavnen desuden ofte til charterrejser, hvor blandt andet SAS og det danskejet Jet Time flyver hertil for danske charterrejsebureauer som blandt andet tæller Star Tour.

Der findes i skrivende stund ingen direkte flyruter fra lufthavne i Danmark med almindelige ruteselskaber eller lavprisfly som Ryanair, Norwegian eller easyJet. Det samme gælder iøvrigt hvis du vil flyve fra Hamborg lufthavn.

Hvis du ikke nødvendigvis skal flyve til Alghero kan du med fordel benytte en af de to andre lufthavne på Sardinien, bla. er der direkte flyruter fra Danmark til Cagliari lufthavn med Norwegian.

Information om flyruter og priser på flybilletter

Se alle flyruter til Sardinien i vores oversigt med alle flyforbindelser til Italien, både direkte ruter og forbindelser med mellemlandning.

Lokal transport

I bil tager det ikke mere end 10-15 minutter at køre til lufthavnen fra Alghero by, ligesom der er god vejforbindelse hertil fra resten af Sardinien.

Der er ingen togforbindelse, men der kører offentlige busser til de største byer på øen med afgangstider, der er tilpasset flyene. Du finder busholdepladsen ca. 150 meter fra ankomstterminalens udgang.

Taxaerne holder foran og i området omkring ankomsthallen.  

Biludlejning

I lufthavnens ankomsthal har adskillige biludlejningsselskaber kontorer. Du kan således leje en bil fra både store internationale selskaber som Avis, Europcar og Hertz, men lufthavnen betjenes også af en række mindre, lokale udlejere. Parkeringspladsen for lejebiler er placeret tæt ved terminalbygningen.

Skal du leje bil i Alghero lufthavn har jeg skrevet et indlæg med gode tips og råd, samt information om priser samt hvilke biludlejningsselskaber du finder i lufthavnen. Klik på nedenstående link og få meget mere information om billudlejning i Alghero.

>> Søg priser på billeje i Alghero lufthavn 

Faciliteter i lufthavnen

I passagerterminalen, som er åben fra klokken 4 indtil dagens sidste flyafgang, finder du et lille, men varieret udvalg af butikker og caféer. Derudover findes her bankautomater, apotek og et postkontor.

Afrejse/ankomst

Du kan se aktuelle flyafgange og ankomster og naturligvis også læse mere om lufthavnen på den officielle hjemmeside

Se alle ankomster her

Se alel flyafgange her

Kontakt og information

Adresse

Sogeaal Relazioni con la clientela
Regione Nuraghe Biancu
07041 Alghero (SS), Sardinien, Italien

E-mail: algheroairport@sogeaal.it
Telefon: 0039 079 935282 eller 935011

Lufthavnskode AHO

 

 

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Se beliggenhed på kort

Topfoto: Passagere på vej ombord på et Ryan Boeing 373 fly - Ryanair har base i lufthavnen og tilbyder mange ruter både til andre lufthavne i Italien og til lande i Europa fra Alghero Lufthavn. Fotokilde: Wikiwand

Ovenstående informationer om lufthavnen i Alghero er indsamlet fra forskellige kilder bla. lufthavnes egen hjemmeside og er skrevet som en vejledning, hvorfor vi også tager forbehold for fejl og ændringer. Skal du på ferie på Sardinien og flyver til Alghero så læs vores andre artikler med gode råd til valg af ferielejligheder, villaer og hoteller i denne del af Italien. Du er naturligvis også altid er meget velkommen til at kontakte os for personlig service og information om vores ferieboliger.

 
search map