Rejser til Italien

En rejse til Italien byder altid på noget godt for øjet - her på Amalfikysten
 
Kun ophold
Fly + ophold
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn
Flere søgemuligheder
0

Henter indhold

Sådan finder du priser på din rejse

Hos In-italia Rejser tilbyder vi ca. 2000 udvalgte hoteller, ferielejligheder og villaer i Italien og du finder dem alle i søgemaskinen hvor du også kan sammenligne priser på flyrejser til Italien. Du vælger selv afrejsedag og rejselængde, samt om du vil rejse med direkte fly eller med stop undervejs. Du finder priser på rejser med almindelige flysekslaber som SAS og Lufthansa, men også lavprisselskaber som Ryanair, Norwegian og easyJet. Vil du leje en billig bil i Italien, kan du også nemt og hurtig bestille billeje i søgemaskinen. Husk at når du booker en pakkerejse er du dækket af rejsegaranti!

 

Mere information til din rejse til Italien

Italien, beliggende i hjertet af Middelhavet, deler grænser med fire lande; Frankrig i vest, Schweiz og Østrig i nord, og Slovenien i øst. Landet omslutter desuden to småstater; Vatikanstaten, der ligger i Rom, og San Marino, der ligger i bjergkæden Appenninerne omtrent midtvejs mellem Rom og Venedig. Italien har omkring 61 millioner indbyggere fordelt på 301,338 kvadratkilometer, hvilket gør landet til det fjerde-mest befolkningsrige land i EU.

Historie

Italien har været beboet af moderne mennesker (homo sapiens) i de sidste 40.000 år. I præromersk tid var landet befolket af en række folkeslag af indo-europæisk oprindelse, såsom keltere, umbrere, latinere (romernes forfædre) og oskere, samt andre folkeslag, hvis oprindelse er enten ukendt eller uklar, såsom etruskerne og elymerne. Senere grundlagde både grækerne og fønikerne kolonier i Italien.

I 753 e. Kr. blev der grundlagt en by ved navn Rom omkring en fæstning ved floden Tiberen, som senere (fra år 27 f. Kr.) skulle udvikle sig til et imperium, der på sit højdepunkt strakte sig fra vore dages sydlige England i nord til datidens Persien i øst og som varede omkring 500 år i sin vestlige udgave og knap 1500 år i sin østlige udgave. 

Tiden fra det 6. århundrede og indtil Italiens samling som kongerige i 1861 - og dermed fødslen som nation - var først præget af germanske invasioner og derefter af stridende småstater. Fra 1300-tallet opstår renæssancen og rige handelsbyer som Venedig og Firenze. I 1890’erne kom den industrielle revolution til Italien og i begyndelsen af 1900-tallet blev de tre norditalienske byer Milano, Torino og Genova banebrydende indenfor industri og økonomi, hvilket de er den dag i dag.

Italien blev en republik i 1946 efter en folkeafstemning, der bar præg af, at mange italienere så kongedømmet som medansvarlig for det fascistiske styre og nationens nederlag under Anden Verdenskrig. I 1949 blev landet medlem af NATO og i 1957 stiftende medlem af EF (der blev til EU i 1993).

Sprog

Italien har været genstand for mange forskellige folkeslags og kulturers påvirkninger gennem de sidste to årtusinder og dette afspejler sig i landets udvalg af officielle sprog. Italiensk er naturligvis landets officielle hovedsprog, men derudover har 12 historiske sprog status af minoritetssprog i Italien. De 12 sprog er albansk, tysk, catalansk, græsk, slovensk, fransk, kroatisk, friulisk, ladinsk, franko-provencalsk, occitansk og sardisk.

Nogle af disse sprog deler officiel sprog-status med italiensk i visse regioner og provinser. I regionen Aosta-dalen er fransk f.eks. officielt sprog sammen med italiensk. Og tysk har samme semi-officielle status i provinsen Sydtyrol i regionen Trentino-Alto-Adige

Regioner

Italien er inddelt i 20 regioner, hvoraf de fem af disse har særlig autonom status på grund af lingvistiske, etniske og historiske omstændigheder. De fem autonome regioner er Sardinien, Sicilien, Trentino-Alto Adige/Sydtyrol, Aosta-dalen og Friuli-Venezia Giulia. Landet er yderligere inddelt i 96 provinser (province), som så igen er underinddelt i 8,047 kommuner (comuni).

Den mest befolkningsrige region er Lombardiet i Norditalien med over 10 millioner indbyggere, mens regionen Aosta-dalen med kun knap 130.000 indbyggere er den mindst befolkningsrige af de 20 regioner. Sicilien i syd er den geografisk største region, mens Aosta-dalen også geografisk er den mindste region i Italien.

Natur

Italiens natur rummer næsten alt, hvad hjertet begærer: Høje bjerge, dybe dale, store skove, øde sletter, mægtige floder, spyende vulkaner, smukke søer, spektakulære klippeformationer og kridhvide strande. 

Italien har det højeste niveau af biodiversitet i Europa med over 57.000 registrerede dyrearter, hvilket udgør mere end en tredjedel af alle europæiske dyrearter, mens den italienske flora omfatter hele 5500 plantearter. Hele 5% af landet består af nationalparker, herunder nationalparken for Abruzzo, Lazio og Molise, Val Grande, Gran Sasso, Majella, Delta del Po, Cinque Terre og Gargano nationalpark.

I den nordlige del af landet finder du de tre store bjergkæder Alperne, Appenninerne og Dolomitterne og i den sydlige del af landet vulkanerne Vesuv og Etna, hvoraf sidstnævnte er Europas højeste aktive vulkan.

Seværdigheder

Italien rummer nogle af Europas største historiske, kulturelle og naturmæssige seværdigheder. I hovedstaden Rom kan du opleve verdensberømte seværdigheder såsom Colosseum, Trevi-fontænen, Forum Romanum, Den spanske Trappe, Pantheon, Vatikan-museet, Peterskirken og Pantheon. I renæssance-byen Firenze kan du opleve et af verdens største og mest betydningsfulde kunstmuseer Galleria degli Uffizi, broen Ponte Vecchio, paladset Palazzo Pitti og byens ikoniske katedral Cattedrale di Santa Maria del Fiore.

I Milano venter dig byens storslåede, gotiske katedral, verdens første indkøbscenter Galleria Vittorio Emanuele II og den verdensberømte operascene La Scala, i Pisa det skæve Tårn, i Venedig Markuspladsen, Doge-paladset og kanalerne, i Verona amfiteatret og operascenen Arena di Verona og Julies hus, i Napoli det legendariske operahus Teatro di San Carlo og vulkanen Vesuv, på Sicilien den græske oldtidsby Agrigentum og vulkanen Etna, i Ligurien den smukke naturpark og byerne Cinque Terre, i Campania-regionen oldtidsbyerne Pompeji og Herculanum og kyststrækningen Amalfikysten, og i den nordlige del af Italien kan du opleve stor natur, såsom bjergkæderne Alperne, Appenninerne og Dolomitterne, samt de stor søer Comosøen, Gardasøen og Maggioresøen.

>> Læs mere om en ferie i Italien her

 
 

Anbefalinger til dig

Agriturismo Le Querce del Vareglio

Canale d'Alba, Piemonte

Residence Da Felicin

Monforte d'Alba, Piemonte

Collina San Michele

Vinchio, Piemonte

Populært i Toscana

Ghiacci Vecchi

Campiglia Marittima

Ristoro del Cavaliere

Piazza al Serchio

Antica Taverna Casagrande

Figline Valdarno

search map