Rejser til Italien

En rejse til Italien byder altid på noget godt for øjet - her på Amalfikysten
 
Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Pakkerejser til Italien med rejsegaranti

Hos In-Italia Rejser tilbyder vi mere end 2000 udvalgte hoteller, ferielejligheder og villaer i Italien, og du finder dem alle i søgemaskinen, hvor du også kan sammenligne priser på rejser til Italien med fly. Du vælger selv afrejsedag og rejselængde, samt om du vil rejse med direkte fly eller med stop undervejs. Du finder priser på rejser med almindelige flyselskaber som SAS og Lufthansa, men også lavprisselskaber som Ryanair, Norwegian og easyJet. Vil du leje en billig bil i Italien, kan du også nemt og hurtigt bestille billeje i søgemaskinen, ligesom vi også tilbyder transfer på mange rejsemål.

Når du booker en pakkerejse til Italien er du dækket af rejsegaranti og pakkerejseloven, ligesom vi hos In-Italia Rejser er medlem af Danmarks Rejsebureauforening og har tegnet ansvarsforsikring for alle vores gæster hos Gouda Rejseforsikring!

Populære rejsemål i Italien

Kort over rejsemål i Italien du kan rejse til med fly

Brug kortet til at finde rejsemål i Italien. Du kan også se alle hoteller, ferielejligheder og villaer, som vi tilbyder i de forskellige regioner, og naturligvis kan du også se alle lufthavne og afstande.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Mere information til din rejse til Italien

Italien, beliggende i hjertet af Middelhavet, deler grænser med fire lande; Frankrig i vest, Schweiz og Østrig i nord, og Slovenien i øst. Landet omslutter desuden to småstater; Vatikanstaten, der ligger i Rom, og San Marino, der ligger i bjergkæden Appenninerne omtrent midtvejs mellem Rom og Venedig. Italien har omkring 61 millioner indbyggere fordelt på 301,338 kvadratkilometer, hvilket gør landet til det fjerde-mest befolkningsrige land i EU.

Historie

Italien har været beboet af moderne mennesker (homo sapiens) i de sidste 40.000 år. I præromersk tid var landet befolket af en række folkeslag af indo-europæisk oprindelse, såsom keltere, umbrere, latinere (romernes forfædre) og oskere, samt andre folkeslag, hvis oprindelse er enten ukendt eller uklar, såsom etruskerne og elymerne. Senere grundlagde både grækerne og fønikerne kolonier i Italien.

I 753 e. Kr. blev der grundlagt en by ved navn Rom omkring en fæstning ved floden Tiberen, som senere (fra år 27 f. Kr.) skulle udvikle sig til et imperium, der på sit højdepunkt strakte sig fra vore dages sydlige England i nord til datidens Persien i øst og som varede omkring 500 år i sin vestlige udgave og knap 1500 år i sin østlige udgave. 

Tiden fra det 6. århundrede og indtil Italiens samling som kongerige i 1861 - og dermed fødslen som nation - var først præget af germanske invasioner og derefter af stridende småstater. Fra 1300-tallet opstår renæssancen og rige handelsbyer som Venedig og Firenze. I 1890’erne kom den industrielle revolution til Italien og i begyndelsen af 1900-tallet blev de tre norditalienske byer Milano, Torino og Genova banebrydende indenfor industri og økonomi, hvilket de er den dag i dag.

Italien blev en republik i 1946 efter en folkeafstemning, der bar præg af, at mange italienere så kongedømmet som medansvarlig for det fascistiske styre og nationens nederlag under Anden Verdenskrig. I 1949 blev landet medlem af NATO og i 1957 stiftende medlem af EF (der blev til EU i 1993).

Sprog

Italien har været genstand for mange forskellige folkeslags og kulturers påvirkninger gennem de sidste to årtusinder og dette afspejler sig i landets udvalg af officielle sprog. Italiensk er naturligvis landets officielle hovedsprog, men derudover har 12 historiske sprog status af minoritetssprog i Italien. De 12 sprog er albansk, tysk, catalansk, græsk, slovensk, fransk, kroatisk, friulisk, ladinsk, franko-provencalsk, occitansk og sardisk.

Nogle af disse sprog deler officiel sprog-status med italiensk i visse regioner og provinser. I regionen Aosta-dalen er fransk f.eks. officielt sprog sammen med italiensk. Og tysk har samme semi-officielle status i provinsen Sydtyrol i regionen Trentino-Alto-Adige

Regioner

Italien er inddelt i 20 regioner, hvoraf de fem af disse har særlig autonom status på grund af lingvistiske, etniske og historiske omstændigheder. De fem autonome regioner er Sardinien, Sicilien, Trentino-Alto Adige/Sydtyrol, Aosta-dalen og Friuli-Venezia Giulia. Landet er yderligere inddelt i 96 provinser (province), som så igen er underinddelt i 8,047 kommuner (comuni).

Den mest befolkningsrige region er Lombardiet i Norditalien med over 10 millioner indbyggere, mens regionen Aosta-dalen med kun knap 130.000 indbyggere er den mindst befolkningsrige af de 20 regioner. Sicilien i syd er den geografisk største region, mens Aosta-dalen også geografisk er den mindste region i Italien.

Natur

Italiens natur rummer næsten alt, hvad hjertet begærer: Høje bjerge, dybe dale, store skove, øde sletter, mægtige floder, spyende vulkaner, smukke søer, spektakulære klippeformationer og kridhvide strande. 

Italien har det højeste niveau af biodiversitet i Europa med over 57.000 registrerede dyrearter, hvilket udgør mere end en tredjedel af alle europæiske dyrearter, mens den italienske flora omfatter hele 5500 plantearter. Hele 5% af landet består af nationalparker, herunder nationalparken for Abruzzo, Lazio og Molise, Val Grande, Gran Sasso, Majella, Delta del Po, Cinque Terre og Gargano nationalpark.

I den nordlige del af landet finder du de tre store bjergkæder Alperne, Appenninerne og Dolomitterne og i den sydlige del af landet vulkanerne Vesuv og Etna, hvoraf sidstnævnte er Europas højeste aktive vulkan.

Seværdigheder

Italien rummer nogle af Europas største historiske, kulturelle og naturmæssige seværdigheder. I hovedstaden Rom kan du opleve verdensberømte seværdigheder såsom Colosseum, Trevi-fontænen, Forum Romanum, Den spanske Trappe, Pantheon, Vatikan-museet, Peterskirken og Pantheon. I renæssance-byen Firenze kan du opleve et af verdens største og mest betydningsfulde kunstmuseer Galleria degli Uffizi, broen Ponte Vecchio, paladset Palazzo Pitti og byens ikoniske katedral Cattedrale di Santa Maria del Fiore.

I Milano venter dig byens storslåede, gotiske katedral, verdens første indkøbscenter Galleria Vittorio Emanuele II og den verdensberømte operascene La Scala, i Pisa det skæve Tårn, i Venedig Markuspladsen, Doge-paladset og kanalerne, i Verona amfiteatret og operascenen Arena di Verona og Julies hus, i Napoli det legendariske operahus Teatro di San Carlo og vulkanen Vesuv, på Sicilien den græske oldtidsby Agrigentum og vulkanen Etna, i Ligurien den smukke naturpark og byerne Cinque Terre, i Campania-regionen oldtidsbyerne Pompeji og Herculanum og kyststrækningen Amalfikysten, og i den nordlige del af Italien kan du opleve stor natur, såsom bjergkæderne Alperne, Appenninerne og Dolomitterne, samt de stor søer Comosøen, Gardasøen og Maggioresøen.

>> Læs meget mere om Italien

Rejs til Italien fra alle lufthavne i Danmark

Udvalget af flyruter til Italien er i dag større end nogensinde, og i rejsesøgemaskinen kan du naturligvis vælge at starte din rejse i den lufthavn, som passer dig bedst. Vi tilbyder afrejse fra alle lufthavne i Danmark, men der hvor du finder de bedste priser og flyruter, er fra Billund, Aalborg, og København - ja... og så Hamborg lufthavn.

Rejs direkte eller med mellemlanding

I skrivende stund er der faktisk mere end 15 direkte flyruter til lufthavne i Italien fra Danmark, og det er primært Ryanair, Norwegian, Vueling og SAS, der tilbyder disse ruter. Ofte kan du spare penge på feriebudgettet ved at vælge en mellemlandning på din rejse.

Du finder information om alle flyafgange, lufthavne, flyselskaber og priser på din rejse i søgemaskinen

Top 10 rejsemål med fly i Italien 

Rejser du til Italien med fly, så kan du her se en liste over de mest populære rejsemål.

Rejser til Rom - storbyferie når den er bedst

At Italiens hovedstad er med på denne liste, er nok ikke nogen overraskelse. Rom er et rejsemål, der kan besøges året rundt og byder på utallige oplevelser til den perfekte storbyrejse. Mange rejser da også til Rom igen og igen, for man bliver aldrig helt færdig med at udforske denne fantastiske by i Italien. Det er dog ikke alle, som rejser til Rom, der også holder ferie her, mange benytter en af de to lufthave i Rom til at besøge andre rejsemål i Italien i f.eks. Toscana og Umbrien. Rejser du med fly til Rom, kan du vælge at flyve til en af de to lufthavne i Rom, Caimpino eller Fiumicino.

>> Information om rejser til Rom med fly

Rejser til Sicilien - kombiner sol og strand med kultur, natur og historie

Middelhavets største ø ligger så langt fra Danmark, at næsten alle, der rejser hertil, ankommer med fly. Har du først besøgt denne dejlige ø, så vil du opleve, at selvom Sicilien er en del af Italien, er det som om, at øen lever i sin egen lille verden. Måske er det fordi, at man altid har været påvirket af de mange fremmede kulturer, som har regeret på øen gennem tiderne. Er du på udkig efter en rejse, hvor du kan kombinere sol og strand med kultur, natur og historie, kan Sicilien absolut være et godt bud på din næste ferie. Rejser du til Sicilien med fly, kan du flyve til Palermo eller Catania lufthavn.

>> Se priser på rejser til Sicilien med fly

Rejser til Gardasøen - et rejsemål for alle generationer

Mange opfatter Gardasøen som et rejsemål for den ældre del af befolkningen, men intet kunne være mere forkert. Rejser du til Gardasøen, vil du opleve at det er et rejsemål for alle generationer, ung som gammel. Mange holder ferie her for at nyde den smukke natur med bjergene der omkredser søen, enten på en aktiv ferie eller for bare at slappe af. Gardasøens beliggenhed gør også rejsemålet perfekt til dig der gerne vil på udflugter og opleve den nordlige del af Italien. Uanset hvad dit formål er med rejsen, så bliver de fleste så forelsket i Gardasøen, at de vender tilbage. Du kan vælge mellem flere lufthavne, når du rejser til Gardasøen i Italien. Nærmeste lufthavn er i Verona eller Bergamo, men mange flyver også til Milano eller Venedig.

>> Bestil en rejse til Gardasøen inkl. fly

Rejser til Toscana - manges drøm om det autentiske Italien

Toscana er for mange indbegrebet af det autentiske Italien, og selvom der er rigtig mange turister, som hvert år besøger regionen, så kan man stadigvæk finde rigtig mange små perler, og specielt hvis man holder sig fra de største seværdigheder og byer som f.eks. Firenze, Siena og Lucca. Hos In-Italia Rejser er vi specialister i rejser til Toscana. Vi har mere end 500 håndplukkede hoteller, ferielejligheder og villaer, som du kan vælge imellem, ja... og ikke at forglemme de mange agriturismo. Her på hjemmesiden finder du mange informationer om Toscana og på vores blog utallige rejsetips. De fleste, som rejser til Toscana med fly, lander enten i Pisa eller Firenze lufthavn, men skal du rejse til den sydlige del af regionen, så kan Rom også være en god mulighed. Desuden ligger lufthavnen i Bologna kun en times kørsel fra Toscana.

>> Rejs til Toscana med fly

Rejser til Ligurien - postkort fra Italien

Hvad mener jeg så lige med, at Ligurien er et postkort fra Italien, jo... det er fordi, at ser du billeder fra Italien, kan du næsten ikke undgå, at der altid er et foto af de smukke kystbyer, du finder som perler på en snor i regionen, og de meste berømte er vel nok de 5 byer i Cinque Terre, som da også er det rejsemål, de fleste rejser til i Ligurien. Men Ligurien har så meget mere at byde sine gæste på, og skal du rejser hertil på ferie, vil jeg absolut anbefale dig at besøge det smukke bagland, her finder du ikke bare smuk natur, men også charmerende byer med en spændene historie og ikke at forglemme god mad og vin. Skal du rejse til Ligurien i Italien på ferie, så er det lufthavnene i Pisa, Milano eller Torino, du skal benytte.

>> Rejser til Ligurien inkl. fly finder du her

Rejser til Adriaterhavskysten - Bibione, Lido di Jeselo, Lignano og Caorle

Adriaterhavskysten, enten elsker man den, eller også bryder man sig ikke om dette rejsemål, sådan tror jeg mange mener. Personligt mener jeg, at det handler om formålet med din rejse, for søger du et rejsemål med billige priser til en familieferie, kilometer lange og børnevenlige strande, gode ferielejligheder og et stort udvalg af resturanter, shopping og aktiviteter, så er kysten ved den nordlige del af Adriaterhavet i Italien bestemt værd at overveje til din næste rejse, og iøvrigt en perfekt base for dig, som vil opleve byer og seværdigheder i denne del af Italien som Venedig og Bologna. Mange kender de kendte feriebyer som f.eks. Bibione, Ligano, Caorle og Lido de Jeselo, men der findes mange andre små perler langs kysten og flere af byerne er ikke rene badebyer. Skal du søge efter rejser til Adriaterhavskysten så er det lufthavnen i Venedig, som du skal benytte og alternativt Bologna.

>> Se udvalget af rejser til Adriaterhavskysten med fly

Rejser til Sardinien - Italiens smukkeste strande

Ikke mange kender ret meget til Sardiniens historie og kultur, men bliver positivt overraskede, når de holder ferie på øen. Rejser du til Sardinien vil du helt sikkert også nyde den smukke natur og ikke mindst de fantastiske strande, som er blandt de bedste i hele Italien. Modsat Sicilien så er sæsonen på Sardinien noget kortere, og de fleste hoteller holder åbent fra april/maj til slut septemer eller begyndelsen af oktober måned. Foruden de dejlige strande så er Sardinien også kendt for at have mange hoteller af høj kvalitet og i den lidt dyrere ende, hvilket skyldes, at øen er et yndet rejsemål for den mere velslående del af befolkningen i Italien. Det betyder dog ikke, at du kun finder luksushoteller her, der er også et stort udvalg af ferieboliger, villaer og agriturismo over hele øen. Sardinien har hele tre internationale lufthavne og skal du rejse hertil på ferie så kan du flyve til Olbia, Alghero eller Cagliari.

>> Rejser til Sardinien som en samlet pakke med fly og ophold

Rejser til Campanien - Sorrento, Amalfikysten og Napoli

Mange mener, at vil du opleve det romantiske Italien så rejs til Amalfikysten eller Sorrento i regionen Campanien. Uden at skulle påstå at jeg selv er den store romantiker, så kan jeg dog slå fast, at her er utrolig smukt, og specielt på Amalfikysten finder du mange små (og sikkert romantiske), hyggelige byer. Rejser du til Sorrento eller Amalfikysten, bor du perfekt til at opleve nogle af de store seværdigheder i Italien som f.eks. Capri, vulkanen Vesuv, de imponerende ruiner i Pompei og naturligvis storbyen Napoli, som er et must at opleve, hvis du vil have Italien helt ind under huden. Hos In-Italia finder du et stort udvalg af hoteller i Campanien, og de er alle nøje udvalgt. Med de nye direkte ruter til Napoli er det blevet nemt at rejse til Campanien, men mange flyver også til Rom, som ligger ca. tre timers kørsel i bil fra Amalfikysten.

>> Bestil din rejse med fly til Campanien her

Rejser til Umbrien - Italiens grønne hjerte

Umbrien er ofte en overset perle, og det er vi mange, som er glade for. Rejser du til Umbrien, så får du nemlig meget mere for pengene, end hvis du f.eks. vælger at holde ferie i Toscana. Ud over at være et billigt rejsemål, når det gælder hoteller og ikke mindst mad og vin, så er regionen fyldt med en spændende historie og ikke mindst smuk nartur. Umbrien er meget frodig og har derfor fået "kælenavnet" Italiens grønne hjerte. Vil du rejse på ferie til Umbrien, så er det nememst at flyve til Rom, men du kan også bestille fly til Firenze, hvis du skal besøge den nordlige del af regionen.

>> Rejser til Umbrien med fly

Rejser til Emilia-Romagna - mad i Italien når den er bedst

Sidste rejsemål på listen vil måske overraske mange, men faktisk er regionen Emilia-Romagna et velbesøgt rejsemål, og specielt efter at flyselskaber som SAS og Ryanair er begyndt at flyve dagligt til lufthavnen i Bologna. De fleste, der rejser hertil, besøger da også byen, som efter min mening er en af de hyggeligste i Italien, ja, og er du til god mad, så finder du næppe et sted i Italien, hvor maden er bedre end her. Emilia-Romagna byder skam på meget andet en storbyrejser, naturen er smuk, du har en spændende historie, og så er strandene langs kysten nogle af de bedste og mest børnevelige i Italien.

>> Bestil rejser med fly til Emilia-Romagna her 

Billigste pris på din rejse finder du når du bestiller online

Hos In-Italia sidder vi altid klar til at hjælpe dig med gode tips og råd til din ferie i Italien, og du kan naturligvis altid bestille et skræddersyet tilbud på din rejse. Men vil du booke din ferie til den billigste pris, skal du bestille din rejse online.

Find dit hotel i Italien hos specialisten

I mange år har vi hos In-italia udelukkende formildet hoteller, ferielejligheder og villaer i Italien, og ønsker du ikke at bestille en samlet pakkerejser kan du naturligvis stadigvæk "nøjes" med at bestille hotel only. Har du brug for gode råd eller tips til at finde det helt rigtige hotel til ferien er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os.

 
search map