Rejser til Italien med flyselskabet Adria Airways

Rejs med flyselskabet Adria Airways til Italien
 
Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0

Henter indhold

Har du spørgsmål om praktiske information om en rejse med Adria Airways til Italien som f.eks bagageregler henviser vi til flyselskabet egen hjemmesiden som du finder link til nedenstående afsnit om "informationer og kontakt".

>> Læs mere om rejser til Italien her

Historie og fakta

Adria Airways startede som charterflyselskab i 1961 og levede de første år af at fragte turister fra Nordeuropa ned til solen ved Adriaterhavet. I dag flyver mange med Adria Airways til lufthavne i Italien via deres hub i Slovenien. 

Det første jetfly blev føjet til flåden i 1969, hvilket var samme år, som Adria Airways begyndte at flyve rutefly mellem Ljubljana og Beograd. Ruten blev hurtigt suppleret af flere afgange, som forbandt Ljubljana med alle de større byer i Jugoslavien. I løbet af det næste årti etablerede selskabet sig som både et respekteret charter- og ruteflyselskab og havde overskud til at tage hul på 80"erne med en modernisering af flåde.

Moderniseringen og udvidelse af flyflåden blev fulgt op med nye internationale ruter til blandt andet Larnaca på Cypern, München, London og Paris. Passagertallet steg støt og nåede et foreløbig højdepunkt i 1987 med 1,74 millioner rejsende. Adria Airways" forretning blev dog stærkt påvirket af Jugoslaviens opløsning. Pludselig var selskabet afskåret fra at flyve til mange af dets mest populære charterdestinationer ved Adriaterhavet, som nu hørte til andre lande. Selskabet gennemgik i de år derfor en stor omlægning. Før krigen stod charterflyvningerne for 90 procent af indtjeningen, men efter få år stod ruteflyvningerne for 70 procent af Adria Airways indtjening.

Mod slutningen af 90"erne var flyflåden blevet mindre, men til gengæld var det nu slovenske flyselskab begyndt at samarbejde med andre, større partnere, heriblandt Lufthansa, hvilket også betyder at de tilbyder flere gode forbindelser til lufthavne i Italien. De europæiske samarbejder og en udvikling af ruteflyforretningen har også været kendetegnende for Adria Airways i det nye årtusinde. I 2004 blev Adria Airways således optaget som medlem af verdens største flyalliance, Star Alliance, som også inkluderer flyselskaber som SAS, Lufthansa, United Airlines, Singapore Airlines og Turkish Airlines.

Lufthavne og rejsemål i Italien

I dag forbinder Adria Airways Ljubljana med talrige destinationer - mest i Europa. Du kan blandt andet flyve med selskabet fra Københavns lufthavn til  flere lufthavne i Italien via den slovenske hovedstad. Fra Billund, Aalborg og andre lufthavn i Danmark kan du i skrivende stund ikke flyve med Adria Airways, men derimod tilbyder selskabet flere afgange hver uge fra lufthavnen i Hamborg. Blandt de rejsemål og lufthavne i Italien hvor du har de bedste forbindelser er bla. Rom, Milano og Venedig lufthavn. Få mere information om hvilke rejsemål vi tilbyder i Italien.

>> Se alle rejsemål her

Information og kontakt

Har du spørgsmål omkring en flyrejse med Adria Airways, anbefaler vi du kontakter flyselskabet direkte. Du finder også yderlig information om flyrejser til Italien med Adria Airways på deres egen hjemmeside.

>> Kontakt information til Adria Airways finder du her

Vi gør opmærksom på, at alle ovenstående informationer er indhentet fra flyselskabets egen hjemmeside og er vejledende. Vi tager derfor også forbehold for ændringer. Hos in-italia sælger vi ikke rejser til Italien inkl. fly, men har du købt en flyrejse enten direkte hos Adria Airways eller hos et rejsebureau vil aktuel information normalt fremgår af dit rejsebevis og flybillet.

Priser på Adria Airways flybilletter  

Det er nemt at søge og sammeligne priser på flybilletter til Italien online med Adria Airways og andre flyselskaber. Hos in-italia har vi samlet en oversigt med alle flyselskaber inkl. hvilke ruter der flyver til de forskellige lufthavne og i hvilken periode. Her kan du også søge efter priser på flybilletter og sammenligne med andre flyselskaber. Vi gør opmærksom på at in-italia udelukkende tilbyder ferieboliger og hoteller i Italien og dette blot er en service udbudt af Skyscanner, hvilket også betyder at du ikke kan køber din flybillet hos in-italia. 

>> Søg priser på flybilletter til Italien

Biludlejning når du flyver med Adria Airways

Stort set alle flyselskaber tilbyder biludlejning, men det er ofte en dyr løsning. Uanset hvem du flyver med og til hvilken lufthavn i Italien vil jeg anbefale dig at bruge en af de mange sider som sammenligner priser og ledige lejebiler fra alle biludlejningsselskaber. Du kan via nedenstående link læse mere om biludlejning i Italien uanset om du flyver med Adria Airways eller et andet flyselskab.

>> Information og gode råd om leje af bil i Italien

 
search map