Vingårdsferie i Piemonte

 
Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0

Henter indhold

Regionen er også kendt for sit gode køkken. Dette afspejles i, at der findes ca. 30 restauranter med Michelin- stjerner fordelt rundt i regionen. Da mad og vin som bekendt går hånd i hånd, er det ideelt at besøge denne region, hvis man ønsker en ferie, hvor det gastronomiske er i højsædet.

Til dette ferieforslag har vi fundet frem til tre steder, som alle har fokus på enten mad eller vin.

B&B Fior di Farine, La Morra: Det første sted vi vil præsentere har valgt at lægge vægt på maden frem for vinen. B&B Fior di Farine ligger i den hyggelige og meget pittoreske by La Morra midt i Langhe-området. Fior di Farine er en del af en gammel aktiv mølle Mulino Sobrino, hvor der males korn, som sælges til de lokale bagere. Stedet benytter selv melet i den økologiske morgenbuffet, som gæsterne kan nyde. I den lille gårdbutik som hører til stedet, er det muligt at købe stedets specialiteter med hjem.
Fior di Farine er ikke særlig stort med kun fem værelser, som alle er smagfuldt indrettede med deres eget helt specielle præg.

Gæstfriheden på stedet er stor, og personalet hjælper gerne med at arrangere vinsmagning og madlavningskurser. De anbefaler gerne restauranter og med placering 400 m fra La Morras centrum er det let at komme til nogle af disse.

Fattoria La Quercia Rossa, Moncalvo d'Asti: Fattoria La Quercia Rossa ligger i Asti provinsen. Denne del af Piemonte er især kendt for sine mange trøffeldale, men der laves også god vin på disse kanter. Fattoria La Quercia Rossa er en vingård, hvis historie går tilbage til 1700-tallet. Storfamilien som bor her nu, består af tre generationer og har ”kun” boet her de sidste 30 år.

På stedet produceres vin, grappa, marmelader og andre søde sager. Det er muligt at få smagsprøver på herlighederne og guidede besøg i vinmarkerne samt i vinkælderen. Der kan også arrangeres madlavningskurser på stedet, og opholdet kan være med enten morgenmad eller halvpension. Fra både gårdsplads og svømmebassin findes der en herlig udsigt over vinmarkerne.

Villa Cornarea, Canale: Ønsker man at bo i fredelige omgivelser med endeløse vinmarker, er Villa Cornarea det helt rigtige sted. Villaen befinder sig på toppen af en bakke, med vinmarker til alle sider. Stisystemet på godt 3 km som snor sig rundt, gør det muligt at komme helt tæt på de velduftende vinranker. Med en grøn og svalende park på stedet samt et dejligt poolområde kan man her nyde la dolce vita.

Villa Cornarea producerer deres egen vin af Arneis-druen, som er Piemontes mest berømte drue til produktion af hvidvin. Efter aftale er det muligt at besøge og deltage i vinsmagning i stedets egen vinkælder. Når sulten melder sig, kan man i overskuelig afstand finde mange glimrende restauranter. Da Torino kun ligger ca. 45 km. væk, er det muligt her at kombinere et ophold i det grønne med en heldagstur til denne spændende by.

 
search map