Verbania, Piemonte Den botaniske have ved Villa Taranto

 
Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Den botaniske have ved Villa Taranto ligger på den vestlige bred af Maggioresøen i byen Pallanza, i kort afstand fra Verbania.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Fascineret af botanik

Villaen og den dertilhørende park blev i 1930 opkøbt af den skotske kaptajn Neil Boyd McEacharn. Han var meget fascineret af botanik og havde i længere tid ledt efter et område, der kunne være velegnet til at anlægge en botanisk have til privat brug. Da han samtidig havde et nært forhold til Italien, var stedet her ved Maggioresøen et oplagt valg. Kaptajnen ville sikre sig, at haven blev bevaret også efter hans tid og forelagde den derfor til den italienske stat. Han døde i 1964 og blev begravet i et mausoleum i parken.

Unikke planter

Parken blev åbnet for offentligheden i 1952 og er i dag åben fra april til oktober. Frø og planter fra ikke mindre end fem kontinenter er importeret og plantet i haven. I dag huser haven over 20.000 forskellige plantearter og mange af dem er sjældne planter, hvoraf nogle af dem er helt unikke i Europa. Her finder man eksempelvis små terrassehaver med vandfald, vandliljer og lotus bassiner, springvand, en vinterhave og meget mere. Man kan ikke besøge villaen i parken, da den er i Verbania kommunes hænder.

 
search map