Torino, Piemonte Skt. Hans-fest i Torino

 
Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

San Giovanni Battista, ham vi kalder Skt. Hans eller Johannes Døberen, er skytshelgen i Torino. Her i landet tager man sine skytshelgener meget alvorligt, og Torino fejrer da også San Giovanni med maner, faktisk i mere end ti dage, fra d.14. til d.24. juni.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Utallige muligheder

Det er dog dagene fra d. 22. til d.24., der især er ramme om festlighederne. Udbud og muligheder er utallige disse dage. Der er musikalske arrangementer med klassisk, jazz, rock eller afrikansk musik. Der er væddeløb med sæbekassebiler, markeder, modeoptog, skattejagt, gadeteater. Man kan også sejle sig en kanotur på floden. Eller man kan overvære konkurrencen på slagord og slagsange mellem fans af fodboldklubberne Juventus og Torino.

Optog og konkurrencer

D. 23. juni er rammen om en af hovedbegivenhederne, det store optog i historiske dragter. Ellers er det d.24. juni at begivenhederne for alvor tager fart. Denne dag er der blandt andet ”kano-palio” (kaproning) på floden. Der kan være optog med veteran-sporvogne og veteranbiler. Og der afholdes et almindeligt kapløb i byens centrum, det såkaldte Corri al Balon. Corri al Balon rummer løb for alle aldre, for amatører og ”professionelle” og det slutter mellem 18 og 19 med stafetløb for professionelle kvindelige og mandlige løbere. Der er tale om meget mere end løb, strækningen er flankeret af telte og boder med forskellige nationaliteter, og gaderne genlyder af sang og musik fra disse boder. Mavedans kan man også være heldig at falde over.

Fyrværkeri

Til slut, det vil sige ved halvelleve-tiden om aftenen, samles store menneskemængder ved broen Ponte Vittorio Emanuele for at overvære det afsluttende fyrværkeri.

 
search map