Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0

Henter indhold

-

Mere information til din rejse til Torino

Torino, beliggende på den vestlige bred af Po-floden og omgivet af Alperne, er hovedstad i Piemonte-regionen i den nordvestlige del af Italien. Byen har omkring 900.000 indbyggere (1,7 millioner med det bymæssige opland), hvilket gør den til den største by i Piemonte og den fjerdestørste by i Italien

Torino var Italiens første hovedstad i 1861 og husede Italiens kongelige familie. Den royale arv er én af grundene til, at en del af byens historiske centrum har været på Unescos liste over verdensarv siden 1997.

I dag er byen centrum for handel, kunst, industri, uddannelse og kultur. Byen har fremragende teatre, museer, operahuse, kunstgallerier og nogle af Italiens bedste uddannelsesinstitutioner. Økonomisk er byen kun overgået af hovedstaden Rom og Italiens økonomiske centrum, Milano. Byen er også kendt for sin bil-produktion (Fiat og Alfa Romeo) og sine to store fodboldhold Juventus F.C og Torino F.C.

Blandt byens største seværdigheder er det storslåede kongepalads Palazzo Reale, som giver dig mulighed for at få et blik ind i de kongelige gemakker. Du kan også nyde de kongelige haver bag paladset eller besøge den nærliggende barokkirke San Lorenzo, som tidligere var kongefamiliens kirke. 

En anden stor seværdighed, du ikke bør snyde dig selv for, er Italiens museum for biler – Museo dell’Automobile Carlo Biscaretti di Ruffia - som udstiller hele 150 originale biler, heriblandt den første Fiat-bil som i 1907 vandt verdens længste bilvæddeløb mellem Paris og Beijing. 

Du anbefales også at besøge Det ægyptiske museum i Palazzo dell’Academia delle Scienze, som har verdens største samling af ægyptiske artefakter uden for Ægypten, og det nationale filmmuseum - Museo Nazionale del Cinema - som har til huse i én af Torinos mest kendte bygninger, Mole Antonelliana, hvis himmelstræbende tårn og høje spir er blevet et vartegn for Torino.

>> Få mere information til en ferie i Torino her

 
search map