Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Torino er hovedby i regionen Piemonte og er den fjerdestørste italienske by efter Rom, Milano og Napoli. Byen ligger smukt, omgivet af bløde, grønne bakker, den dejlige flod Po og for foden af de knejsende Alper. Torino er egentlig en temmelig kendt by i Italien, en by som de fleste har hørt om men aldrig besøgt. Først nu efter at de Olympiske vinterlege fandt sted i byen i 2006, er den for alvor blevet placeret på verdenskortet.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Historisk betydning og blåt blod

Torinos historie er lang, da der er fundet bevis for, at der allerede opstod små landsbyer i området år 300 f. Kr. I år 29 f. Kr. oprettedes i området under Romerriget provinsen Augusta Julia Taurinorum, hvorfra det moderne navn Torino stammer. I ca. år 1000 e. Kr. blev området en del af det fransk-italienske hertugdømme Savoyen og den dag i dag afspejles det tætte forhold til Frankrig i byens galliske præg. I 1713 udråbte hertugen af Savoyen sig til konge over Piemonte og Sicilien (da Spanien på dette tidspunkt måtte afstå Sicilien) men i 1720 blev Sicilien udskiftet med Sardinien og kongedømmet Sardinien og Piemonte blev født. Torino var hovedstad under begge disse kongedømmer. I 1861 blev Italien samlet under ét under ledelse af konge Vittorio Emmanuele II, som stammede fra hertugdømmet Savoyen og Torino blev landets første hovedstad fra 1861 til 1865.

En af de interessante seværdigheder i byen afspejler netop dens kongelige betydning – Palazzo Reale (Kongepaladset). I dette prægtige bygningsværk kan man opleve en guidet tur rundt i de kongelige gemakker eller nyde de kongelige haver som ligger bag paladset. Tæt på paladset kan man besøge barokkirken San Lorenzo, som tidligere var kongefamiliens kirke.

Læs mere om Torino

Vigtig industri- og kulturby

Siden byens vigtige år som kongeby og hovedstad, er den blevet en meget vigtig industriby og har haft stor økonomisk betydning for resten af Italien. Allerede i 1899 blev det berømte italienske bilmærke FIAT (Fabbrica Italiana di Automobili di Torino) grundlagt i byen og er i dag en af de største bilfabrikanter i Europa. Derfor er det heller ikke underligt, at Italiens museum dedikeret til biler – Museo dell’Automobile Carlo Biscaretti di Ruffia , som udstiller ikke mindre end 150 originale biler, heriblandt den første FIAT bil som i 1907 vandt verdens længste bilvæddeløb mellem Paris og Beijing – blev placeret i Torino.

En vigtig kulturel seværdighed som man kan opleve i byen er det nationale filmmuseum Museo Nazionale del Cinema, som med lyd og billeder fortæller om filmens magiske verden. Museet har til huse i Mole Antonelliana, som er et himmelstræbende tårn med en firkantet grundplan og et højt spir, der er blevet Torinos vartegn. Er man til ældre historie end filmens, huser byen ligeledes et ægyptisk museum i Palazzo dell’Academia delle Scienze, som har den største samling af ægyptiske artefakter uden for Ægypten.

Er man ikke til kultur men mere til sport var Torino som sagt vært for de for de Olympiske vinterlege i 2006 og man kan ca. 100 kilometer væk fra byen besøge nogle af de byer hvor vinterlegene foregik som for eksempel Sestriere. Byens stadion Juventus Stadium er fra 2011 og ligger samme sted som det tidligere stadium Stadio delle Alpi. Som navnet antyder, er det topholdet Juventus’ hjemmebane og det kan huse helt op til 41.000 tilskuere. Juventus, som lokalt omtales som 'La Vecchia Signora' (Den Gamle Dame), er en af verdens mest populære fodboldklubber.

Grønne områder langs Po-floden og noget til ganen

Trænger man til at slappe af efter de mange kulturelle indtryk kan dette gøres i Parco del Valentino, som er en dejlig grøn oase i byen, som strækker sig langs Po-floden. Her kan man nyde sin frokost på en af de mange snackbarer eller restauranter eller bare slentre langs med floden, mens man lytter til det brusende vand. Hvis sulten ikke er blevet stillet af frokosten kan man vælge at nyde en cappuccino og noget lækkert chokolade i en af de mange mondæne caféer som ligger langs med byens hovedstrøg Via Roma, der også byder på shopping, både i kendte mærkevarebutikker og mindre dyre butikker. Torino er desuden også berømt for traditionen med at nyde en apertif inden maden, hvilket nok til dels skyldes, at der var her produktionen af Vermouth tog sin begyndelse i midten af 1800-tallet.

Skjul teksten
 
 
search map