Mondovì, Piemonte Grotta di Bossea

 
Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

I byen Frabosa Soprana syd for Mondovì ligger Grotta di Bossea i dalen Val di Corsaglia. Grotten blev dannet for ca. 4 millioner år siden, opdaget af nogle lokale i 1850 og åbnet for offentligheden d. 2. august 1974.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Noget helt specielt

Grotten anses for at være en af de smukkeste og vigtigste i Italien. Grunden til dette er, at grotten i sin variation af stendannelser, flodvand og de underjordiske søer samt vandfald er noget helt specielt. Indgangen til grotten sker gennem en 110 meter lang passage, hvor floden her løber ca. 20 meter nede. Når man kommer ud af passagen bliver grotten bredere.

Rester af en hulebjørn

På turen gennem grotten går man langs floden og møder på sin vej de underjordiske søer og flere grottehuler. En af de huler man kommer igennem er Salone dell’Orso (bjørnehulen), hvor det er muligt at se skelettet af en hulebjørn. I forhold til den brune bjørn, som bruger grotter til at gå i hi i brugte hulebjørnene dem også til at bo i om vinteren, føde deres unger og de døde også i grotterne, hvilket gør det muligt at se skelettet.

Åbent hele året

Den største hule i Grotta di Bossea er Sala Garelli, som er 150 meter lang, 60 meter bred og mellem 50 og 80 meter høj. Grotten er åben alle årets dage undtagen 25. december og 1. januar. Den guidede tur man kan købe billet til er på italiensk, men der udleveres en forklarende tekst på engelsk og tysk.

 
search map