Formazza, Piemonte Toces Vandfald

 
Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

I området La Frua i Val Formazza finder man et af de smukkeste vandfald i Alperne.

Det næststørste i Europa

La Cascata del Toce er det næststørste vandfald i Europa med sine 143 meters højde og 60 meters brede. Vandet bruges til vandkraft og føres derfor ind i en kanal, hvor det frit bruser af sted med al sin kraft og skaber den kunstige sø Morasco, hvorfra der udvindes energi. Dette sker på bestemte dage og tider af året.

Fantastisk udsigt

På toppen finder man en platform hvorfra man har et fantastisk udsyn ned over vandfaldet. Her blev der i 1863 bygget et flot hotel i art deco stil, der i tidernes morgen har haft mange prominente gæster boende. Den sidste strækning, der fører én op til vandfaldet er især kendt af passionerede cyklister, da det netop var her at den italienske verdensberømte cyklist Marco Pantani kørte sidste gang i 19. etape af Giro d´Italia i 2003.

Besøgstider

Vandfaldet kan besøges i sommermånederne fra slutningen af Juni til september – hver lørdag og søndag. I løbet af sommeren er der også adgang til vandfaldet i løbet af ugen, men dette varierer fra år til år.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien
 
search map