Asti, Piemonte Efterårs-palio i Asti

 
Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Middelalderfestival

I vore dage er palio’ens afholdelse blevet gjort til en hel middelalderfestival. Selve væddeløbet afholdes den tredje søndag i oktober, og der er optakt allerede fra om fredagen med blandt andet væddeløb for de kommende stjerne-jockeyer, palio degli scudieri (væbnernes væddeløb).

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Imponerende optog

Søndag eftermiddag begynder det imponerende middelalder-optog med mere end 1200 udklædte deltagende, hvor gaderne fyldes med musik fra trommer, basuner, trompeter og jagthorn. Bagerst i optoget trækkes en stor kærre, Il Carroccio, hvorpå trofæet står, det er en stofdug med påmalet billede af byens våbenmærke og dens skytshelgen, San Secondo.

Festens clou

Optoget afslutter på torvepladsen Piazza Alfieri di Asti, hvor festens clou finder sted. Pladsen der i dagens anledning har fået anlagt en ridebane på størrelse med en fodboldbane. 21 jockeyer repræsenterer her 21 bykvarterer og omegnsbyer i selve dysten, som afvikles i tre heat med 7 deltagere i hver. Fra hvert heat går tre ryttere til finalen, og vinderen af finalen er, som det hedder i reglerne: den hest der kommer først over mål, med eller uden jockey.

 
search map