Alba, Piemonte Æselvæddeløb i Alba

 
Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Historien

I året 1275 var der krig mellem Alba og den nærliggende by Asti. Alba var belejret, og belejrerne fra Asti afholdt uden for murene et hestevæddeløb for at vise hvor sikre de følte sig på sejren. Albas indbyggeres svar var at afholde et æselvæddeløb i byen, en form for parodi på belejrernes væddeløb, der skulle vise de belejredes foragt for belejrerne.

Historien mindes

En bydel i Alba kaldes borgo, og der er ni af dem. Den første søndag i oktober mødes de 9 borghi for at mindes historien fra 1275 med optog og en afsluttende dyst på æsler. Den første begivenhed er tildelingen af æsler, der foregår kl. 10 på en af byens pladser. Her får en jockey fra hver borgo tildelt et æsel, som han så skal forsøge at gøre sig gode venner med inden løbet.

Optogene starter

Kl. 14.30 starter middelalderoptogene. Det er et imponerende skue. Der hænger faner og standarder ud fra balkoner og vinduer langs gaderne, og optogene drager gennem byen, et for hver bydel. Det er med trompeter, trommer og faner, og der er alt i alt over 1000 deltagere. Når optogene kommer frem til pladsen, hvor æselløbet skal foregå, opfører hver bydel et middelalderstykke. Det kan være et slag, en belejring eller et bryllup.

Så kommer væddeløbet i gang

Endelig starter væddeløbet kl. 16.30. Der er to heat og en finale, og nu er det, jockeyerne skal vise, om de er kommet til forståelse med deres æsel. Det er de ikke altid, og det er til stor underholdning for publikum ikke altid, at æslet vil samme vej som jockeyen. Når vinderen er fundet, tilfalder trofæet hans borgo, og der er samtidig en præmie til den bydel, der er mødt op i den bedste udklædning.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien
 
search map