Ferieboliger og hoteller i Alba

Domkirken i Alba Udsigt over Alba Det livlige handelsstrøg Via Vittorio Emanuele (også kaldet Via Maestra) Domkirken i Alba Solmodne grønsager Det livlige handelsstrøg Via Vittorio Emanuele (også kaldet Via Maestra) Delikatesseforretning på det livlige handelsstrøg Via Vittorio Emanuele (også kaldet Via Maestra)
 
Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Alba er en skøn mindre by i den sydlige del af Piemonte med ca. 30.000 indbyggere. Den er et godt udgangspunkt for gastronomiske og vinøse oplevelser. Her findes flere små lokale markeder og den kulinariske stemning er dejlig. Det er blandt andet herfra den kendte chokolade Ferrero Rocher har én af sine store fabrikker.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Kulturelt centrum i vindistriktet Langhe

Alba ligger nede i en dal som det historiske og kulturelle centrum i vindistriktet Langhe. Byen har en karakteristisk profil med sine mange tårne og er en god base, hvis man ønsker at besøge Langhes maleriske landskab og samtidig have spisesteder og handelsmuligheder inden for kort rækkevidde.

Læs mere om Alba

Livlig handelsby

Her er der mange muligheder for gode indkøb i alskens butikker f.eks. i gågaden Via Vittorio Emanuele (vi gør opmærksom på, at de fleste butikker holder lukket mandag) samt gøre et besøg på én af byens gode restauranter. Vi kan blandt andet anbefale to gode restauranter: Trattoria Italiana "Aldente", der ligger på gaden Via Pertinace samt restauranten La Bottega del Vicoletto på den lille gade Via Bertero. Her kan man få et bredt udvalg at typiske piemontesiske retter, og må absolut ikke snyde sig selv for at smage deres trøfler, når sæsonen byder på det, i det sene efterår.

Markeder og madfestival

Lørdag er markedsdag i Albas gamle bydel - her finder man alt lige fra tøj og sko til traditionelle og regionale fødevarer på standene midt blandt middelaldertårne. Byen er meget kendt for den hvide trøffel, og ikke mindst sin trøffelfestival som finder sted i oktober måned, men Alba er også en by med meget historie, smukke bygninger og autentisk stemning.

Skjul teksten
 
 
search map