Opskrift: Havtaske med ærtecreme

 

Henter indhold

Havtasken er en udsøgt spisefisk med sit faste, hvide og smagfulde kød og i kombination med de søde og sprøde grønne ærter, de spæde små salatblade og de milde skalotteløg staver denne ret næsten forår.

God fornøjelse.

Tilberedning: ca. 20 minutter
Antal personer: 4

Ingredienser

  • 600 g rengjort havtaske
  • 1 skalotteløg
  • 125 g nye grønne ærter
  • 4 spsk. olivenolie
  • Salt
  • Peber
  • 1 dl piskefløde
  • 100 g smør
  • 1 pakke friske spæde salatblade (mangold, spinat, mm).

Tilberedningen

Del fisken i fire lige store stykker. Krydr med salt og peber og brun den på en pande i lidt smør. Steg den færdig i ovn (ca. 100 ºC) til en kernetemperatur på 40 grader – det tager ca. 5-7 minutter.

Hak skalotteløget fint. Bland 2 spsk. friskbælgede ærter med halvdelen af løget, olivenolie, salt og peber og stil blandingen til side.

Kog fløden op og tilsæt resten af løget og resten af ærterne og lade det koge i ca. 2 minutter. Hæld dernæst fløde-opkog med ærter og løg på en blender og tilsæt smør. Blend det hele sammen til en lind creme. Smag cremen til med salt og peber. Skyl salatbladene i en skål og kom dem i en salatslynge eller et viskestykke og sving klædet rundt (helst udenfor) til bladene er rimelig fri for vand igen.

Servering

Fordel cremen på fire tallerkener, anret fisken derpå, pynt med den rå ærte/løg-blanding og afslut med spæde salatblade og et stænk olivenolie.

Servér med et godt glas hvidvin til.

Buon appetito!


 

Populært i Ligurien

search map