Ferieboliger og hoteller i Sepino

 
Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Sepino er en lille hyggelig by, der ligger i bjergene ved grænsen mellem Campania og Molise. Det hører under Italiens smukkeste byer (I Borghi più belli d'Italia.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Historisk Centrum

Byens historiske centrum viser dens middealderlige oprindelse. Det centrale torv er omgivet af en labyrint af smalle stier og gader, der fører rundt i hele byen. Byens 2.000 indbyggere vogter dog ingen stor skat og seværdighed - det der er værd og virkeligt unik at besøge ligger kort uden for byen og det er oltidensbyen Saepinum: et lille Pompei, hvor der endnu bor mennesker.

Læs mere om Sepino

Oldtidsbyen Saepinum - Den arkæologiske park

Saepinum er ligesom Pompei resterne af en hel romersk by, dog i en langt mere overskuelig størrelse. Saepinum er en temmelig overset lille perle, og hvis den ikke havde ligget her i det glemte Syditalien og så nær på Pompei og Herculaneum, havde den sikkert haft en fremtrædende plads i guidebøgerne. Byen blev forladt for 16-1700 år siden. Man ved ikke hvorfor, men den er bare forladt og har altså ikke som Pompei været udsat for en naturkatastrofe.

Udgravningen ligger meget afsides i landskabet syd for Molise-regionens hovedstad, Campobasso, tæt ved hovedvejen mellem Campobasso og Benevento. Skiltningen til stedet lader meget tilbage at ønske, men det er bestemt besværet værd at finde frem. Det er både en natur- og kulturoplevelse at være her, og det kan anbefales at tage brød og skinke med og lade en time gå med bare at lade tilværelsen passere forbi. Kommer man til at trænge til en kaffe, er her også en lille bar.

Der tages ikke entre, og man kan gå lige ind på den antikke bys gader, hvor man går på den oprindelige gadebelægning og møder resterne af en mølle, af markedspladsen og af beboelser og templer. Der er endog et lille teater med tilhørende museum. Det er en ekstra charme, at der også er nutidig beboelse herinde, som man ind i mellem kun kan kende fra den fortidige på grund af vasketøjet udenfor.

Bymuren står i det store og hele intakt. Man kan følge den med mark og eng på den anden side og cikadernes summen som baggrundskulisse, indtil man må stoppe op og beundre byporten, når man når så langt. En 1900 år gammel indskrift på porten fortæller, at kejseren forbyder byens embedsmænd at genere de hyrder, der passerer området.

Skjul teksten
 
 
search map