Agriturismo i Agnone i Molise

Masseria Santa Lucia

Udsigt til Molises indtagende bjerglandskab Fællesterrasse Det kyndige og dedikerede værtspar Grøntsagershave på Masseria Santa Lucia Indgangen til Valentina Indgangen til Celeste, Viola og Verde Indgangen til Alessandra Et af de pæne og velindrettede værelser
 
Masseria Santa Lucia er ikke tilgængelig i øjeblikket
Masseria Santa Lucia er ikke en del af programmet hos In-Italia i øjeblikket. Men frygt ej, der er masser af andet godt at kigge på.

Vi har derfor fundet disse ferieboliger i samme område til dig:

>> Se flere udvalgte alternativer og priser her

>> Læs mere om ferie til Agnone og se priser samt aktuelle tilbud på alle ferieboliger
Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Mellem mark-, skov- og buskklædte bakker finder man Masseria Santa Lucia, dybt inde i det autentiske og ukendte Molise 400 m.o.h. Med usigt til fire omgivende bjergtindinger og byerne Agnone, Poggio San Nita, Pietra Abbondante og Caprecotto, ligger Santa Lucia på en blød bjergskråning en anelse over dalens bund og soler sig mellem deres 10 hektar bevokset af oliven- og valnøddetræer.

Autentisk og familiær syditaliensk gård

Der er tale om et mindre, rustikt og autentisk landsted, konstrueret omkring flere mindre bebyggelser. Bygningerne er forenet af præcise, nyanlagte stisystemer med i hjertet et indbydende svømmebassin, en smuk fællesterrasse udført i træ og en Taverna, hvor man mødes til fællesspisning ved langbordet under pergolaen. Fra grunden er der en vidunderlig udsigt til den omgivende natur, ligegyldig hvor blikket vælger at vandre.

Læs mere om Masseria Santa Lucia

Fællesområderne

Fællesområderne er indrettet med en blanding af moderne udemøbler og parasoller samt nogle levn fra den flaskegrønne plastikæra. På den store fællesterrasse er der desuden bordtennisbord og til højre derfor findes en lille legeplads til de mindste. Poolen, der måler 5 x 10 meter (med en dybde der går fra 130-280) er udstyret med en vippe, og ved poolkanten finder man liggestole under parasoller. Her er desuden udendørsbad. Hele poolområdet er indhegnet, hvilket gør stedet velegnet også for småbørnsfamilier.

Køkkenhaven

Nedenfor bebyggelserne ligger familiens egen køkkenhave, som mere eller mindre gør dem selvforsynende, og som gæst på gården er man velkommen til bare at tage for sig af alle de lækre afgrøder under sit besøg, ligesom man er mere end velkommen til at deltage i høsten af valnødderne (oktober måned) og oliventræerne (november måned), såfremt det har interesse.

Modtagelsen

Men én ting er de fine faciliteter på stedet, en anden er den varme og familiære modtagelse, som man får her. Familien Galasso’s overhoveder bor selv i en mindre lejlighed på ejendommen og sørger for at fremtrylle de måltider, som tilbydes som fællesspisning ved langbord (mod betaling). Skinner solen foregår spisningen ude foran Taverna’en og ellers inden døre. Faderen bearbejder jorden og moderen forarbejder afgrøderne. Det er således muligt at kigge husmoderen over skulderen, da hun med tiden har forstået hvor interessant udefrakommende finder hendes hjemmelavede pastaproduktion, likørproduktion, brødbagning, mm. Den middag, som tilbydes på gården, vil altid variere og altid være baseret på årstidens muligheder samt deres egen olie og vin.

Som gæst på Masseria Santa Lucia skal man bare spørge, og så vil værtsfamilien gøre alt, hvad der står i deres magt for at imødekomme henvendelserne med et svar eller en løsning. Der er udarbejdet et unikt materiale omkring vandreture og udflugtsmål i området, ligesom gården har en informationsrig velkomstmappe liggende i Taverna’en til alles fri afbenyttelse. Det italiensktalende værtspar er vant til engelsktalende gæster fra hele verden - og ellers mestrer deres voksne børn både engelsk og fransk.

Her er naturligvis parkeringsplads til fælle afbenyttelse med plads til alle gårdens gæster. Endvidere er der et par mountainbikes til gæsternes rådighed, samt internet ved Taverna’en.

Indlogeringen

Det er muligt at bo i værelser eller lejligheder på gården, som alle er indrettede med respekt for den oprindelige byggestil og den landlige kultur samt gjort personlige via nogle få men gennemførte detaljer i konstruktion som indretning. Eksempelvis er der udført sengegavle af gamle antikke døre, gamle jernredskaber er bukket om til bøjeanordninger og antikke blonder er lavet til kunstværker på væggene. Endelig er der taget højde for at badeforhæng er en pest, så alle brusenicherne er udført i hård kabine.

Værelserne ligger i to forskellige bygninger, der dog har det til fælles, at de ligger nærmest poolen. Lejlighederne ligger ligeledes spredt over flere bygninger.

Lejlighederne på Masseria Santa Lucia

Værelse Viola

Værelset er beliggende ved siden af Verde i gavlen af bygningen og adskiller sig ved, at der kun er 20 m² og derfor ikke er plads til ekstra opredninger.

Værelse Verde

Værelset er beliggende i en lav bygning øverst på ejendommen ud til en lille lukket vej. Med sine 25 m² er værelset smukt indrettet med dobbeltseng, fjernsyn, skabsplads og badeværelse med toilet, bruseniche og hårtørrer. Det er muligt med en til to ekstra opredninger i værelset.

Værelse Valentina

Værelset er beliggende neden for poolen, men på samme niveau som poolen. Det er egentlig to soveværelser, der er adskilt af en lille gang, hvor man også finder fælles badeværelse med toilet, bruseniche og hårtørrer og råder over ca. 30 m² i alt. Det ene værelse har gode køjesenge i fuld størrelse og udsigt til Agnone, mens det andet værelset har dobbeltseng og fjernsyn. Det særlige ved disse værelser er, at de desuden kan forbindes til lejligheden Alessandra via en intern dør, hvorved man får en lejlighed med tre soveværelser og to badeværelser.

Toværelseslejlighed Celeste med 2/4 sovepladser

Denne lejlighed er beliggende modsat værelset Viola og nabo til værelset Verde i den øverste af gårdens bygninger ud mod den lille lukkede vej oven for poolen. Det er en handikapvenlig lejlighed på ca. 35 m², der er indrettet med køkken-alrum med komfur med 4 blus, spiseplads, dobbeltsovesofa og fjernsyn. Desuden har lejligheden soveværelse med separat indgang og badeværelse med toilet, bruseniche og hårtørrer.

Toværelseslejlighed Nicola med 2/4 sovepladser

Denne lejlighed er beliggende ud mod den store fællesterrasse og har således mulighed for at sidde ude lige ved døren. Man kommer ind i et rummeligt flisebelagt køkken-alrum på ca. 30 m² med stort, veludstyret køkken, der er adskilt fra opholdsrummet af en bar med barstole. I køkkenet er der godt komfur med ovn samt opvaskemaskine. Her er desuden spiseplads, lcd-tv og dobbeltsovesofa. Der er et soveværelse med dobbeltseng samt badeværelse med toilet, bruseniche og hårtørrer.

Toværelseslejlighed Alessandra med 2/4 sovepladser

Denne lejlighed er beliggende ved siden af Nicola ved siden af den store fællesterrasse. Foran døren er der overdækket terrasse med mulighed for at spise ude. Entreen og opholdsrummet er i åben forbindelse med køkkenet, dog adskilt af nogle få trins etageforskel. Opholdsrummet er indrettet omkring en åben pejs med dobbeltsovesofa og sofahjørne samt fjernsyn og er på ca. 28 m². Herfra kommer man ind i køkkendelen, som gemmer sig bag en stor skabslåge, således at man kan lukke af til opvasken. Køkkenet har kun to kogeblus. I samme plan finder man badeværelse med toilet, bruseniche og hårtørrer. Via en trappe, der leder op til 1. sal finder man lejlighedens soveværelse, der er indrette med dobbeltseng. Det er fra dette niveau at man kan åbne en intern dør og således få adgang til værelserne Valentina.

Skjul teksten
 
 

Gæstebedømmelser af Masseria Santa Lucia

Læs personlige anmeldelser af Masseria Santa Lucia som ligger i Molise. Bedømmelserne af agriturismoen er skrevet af gæster der har rejst med In-Italia. Samtlige anmeldelser er naturligvis ucensureret så du får en ærlig beskrivelse og bedømmelse af Masseria Santa Lucia. Foruden vurdering af selve agriturismoen kan du også læse gode tips fra vores gæster om emner som udflugter, restauranter, seværdigheder, strande, lokal transport og meget mere.

Se alle 5 anmeldelser fra Masseria Santa Lucia

Roligt og fredfyldt med en herlig pool.

Rent og pænt da vi kom, fik til og med opgraderet værelset, men desværre blev det ikke rengjort i løbet af de fire nætter som vi boede der. Al mad var lokalt produceret men ganske sparsomt og pasta med hvide bønner som hovedret til middagen var ikke super populært. Værtinden var venlig men ikke interesseret i at tilbyde et alternativ da vi spurget.

Læs mere

Fantastisk indkvartering med en drømmeagtig beliggenhed

Det rigtige sted for dem, som søger afslapning på en strand uden forstyrrelser men også vil være tæt ved en forfriskende swimmingpool. Dertil kommer desuden de gratis goder i form af omgivelserne med udsigter til grønne landskabet og deri liggende landsbyer, der lokker dig til besøg. Freden og roen på ejendommen er også gratis. Ønsker du at opleve det regionale køkken, skal du blot give hobbykokken Emma besked, så hun vil give deres menu fra en god hukommelse, husets vin er desuden inkluderet i prisen.

Læs mere

Varmt værtsskab og smukke omgivelser.

Vi var i de bedste hænder hos signora Emma og hendes datter, Valentina. Især var Emmas aftensmad yderst vellavet, isen glemmer vi aldrig, så vi fik lov at få opskriften! Det føltes ligesom at være på besøg hos sin mormor. Gården ligger smukt mellem to bjergbyer, som kan skimtes nede fra gården.

Læs mere

Ro og fred

Dejligt og roligt feriested. Rigtig god service. Sød og venlig værtinde. Spiser godt på stedet.
Lejlighed lys, ren og god plads. Mangler et tørrestativ

Læs mere

Virkelig langt ude på landet i fred og ro og smuk udsigt så langt øjet rækker

Dette er et sted for dem der foretrækker, at der absolut ikke er andre danske turister i mange mange hundrede kilometers omkreds ;-)

Her er fred og ro, mulighed for indkøb i lokale slagtere, bagere, grønthandlere og et par mindre supermarkeder ca. 15-20 minutters kørsel op af bjerget til den lokale by Agnone, hvor der også er få restauranter/cafeer og så ellers intet andet end smukke smukke bjerge og natur.

Vi boede her i 12 dage og mødte ingen danskere overhovedet, hverken på stedet eller på nogle af vores ture i området. Nogle få ikke-italienere, men ellers udelukkende lokale beboere eller italienere på besøg på landet fra f.eks. Rom.

Selve faciliteterne på stedet i vores lejlighed Nicola var over den skrabede standard der ellers ofte er på de italienske gårde, vi har stiftet bekendtskab med. Men stadig selvfølgelig noget primitivt og ikke de nyeste remedier og hårde hvidevarer (opvaskemaskinen virkede ikke - men vi valgte at leve med det og vaske op i hånden, er dog sikker på, at hvis vi havde nævnt det, så havde værterne nok prøvet at fikse den). God plads i lejligheden og nogenlunde veludstyret køkken (dog som altid selvfølgelig uden skarpe knive, spækbræt og gode store vinglas - men det ved man jo).

Der var en KÆMPE terrasse foran lejligheden med flere sidde-arrangementer. Den var fælles, men det var kun os der benyttede den i samtlige 12 dage. Poolen var rigtig dejlig og ren og der var altid plads i liggestole, som oftest havde vi også poolen helt for os selv.

Værtinden Emma var utrolig gæstfri og meget meget sød. Hun taler en lille smule engelsk, men forstår ikke helt så meget engelsk - men det lykkedes os da at kommunikere nogenlunde. Kan se der står i en anden anmeldelse, at der mangler et tørrestativ - det bad vi om - og fik det med det samme.

Kan se på andre anmeldelser her og på andre sider, at maden på gården roses meget. Det kan vi desværre ikke helt tilslutte os. Vi har rejst noget i Toscana og på gårde med helt fantastisk mad. Det var vores første tur til Molise-egnen og vi havde håbet på samme gode mad-oplevelse her (selvfølgelig med lokale forskelle) men der blev vi altså lidt skuffede. Når man bestiller mad på gården (som man kan gøre fra dag til dag) deltager man i aftenens måltid beståede af 4 retter (som man også gør de steder vi har besøgt i Toscana) og drikkevarer (vin, sodavand, vand). Men vi må så konstatere, at vi bare bedre kan lide Toscansk mad end Molise'sk mad. Der blev ikke kræset så meget for den god smag og lækkerhed, efter vores vurdering. Selvom værtinden jo stadig var utrolig sød, venlig og ville gøre alt for, at man havde det godt.

Alt efter ens temperament skal man vurdere om man er vild med fælles spisning med de andre gæster (hvor ingen i løbet af vores ophold og 4 middage) kunne tale engelsk. Når man bestiller middag, spiser man ved et stort bord i spisestuen sammen med de andre gæster, så der har man chancen for at øve sit italienske et par timer imens det står på ... eller være temmelig stille, som de andre italienske gæster ... Som sagt et temperament-spørgsmål om man synes det er et plus eller et minus ved stedet.

Vi valgte stedet fordi vi har haft gode oplevelser i bjergene i Toscana med gård og lækker mad og ro og "bare sidde at kigge ud på et bjerg". Men vi må indrømme, at vi denne gang nok var kommet lige lovligt langt væk fra al ting. Her var jo fred og ro og bjerge som vi drømte om - men 12 dage var nok i overkanten. Molise er ubeskriveligt smukt, nemt at køre rundt i bjergene og meget meget uturistet. Man kan nå kysten på ca. 1 time fra Agnone og der er dejlig strand - men jo lidt langt at køre mere end et par gange.

En anbefaling til andre vil være, at vi absolut kan anbefale både Masseria Santa Lucia og Agnone-området - men helt klart i en kortere periode - 1 uge vil være fint evt i kombi med 1 uge ude ved kysten (Termoli), hvor der er dejlig strand og skønt varmt vand.

En anbefaling til Masseria Santa Lucia vil være at afskaffe fællesspisning ved samme bord. Det er en akavet situation af sætte folk i, og det afslappende og hyggelige ved aftensmåltidet forsvinder lidt, desværre. Der er plads nok til at lave et par mindre borde, så man spiser samtidig, men ved hvert sit bord - det tror vi vil gøre det væsentligt hyggeligere for alle parter.

Men alt i alt en dejlig meget afslappende ferie - og den gode mad må vi så finde andre steder i Italien ;-)

Vi giver kun 3 stjerner i alt - og det er pga vores ikke indfriede forventninger til maden. Men det kan jo helt individuelt om man kan lide maden eller ej - så hvis det det var en vurdering uden mad ville vi give 4.

Læs mere

Elna med familie fra Helsingborg i Sverige boede på Masseria Santa Lucia i Agnone fra 7. til 11. juli 2012. Inden da boede de på Villa Geco i Vieste.

Vi har haft en vidunderlig tur til Italien. vi har rejst med dig i mange år og altid været lige så tilfredse. Vi sluttede af med fire dage hos Emma på Masseria Santa Lucia. Hvilken superkvinde. Hun gør det hele selv. Morgener og aftener dækkes der op på det lange bord, hvor alle gæster sidder og spiser hendes vidunderlige mad. Det var anderledes og meget hyggeligt. Så samlet set er vi meget tilfredse :)

Læs mere
 
search map