Miljøzoner i Italien (ZTL)

 
Kun ophold
+Fly & ophold
Kun billeje
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0

Henter indhold

I Italien har mange byer indført restriktioner og indkørselsforbud i de historiske bykerner. Dette har man gjort for at mindske miljøbelastningen i tæt befolkede og bevaringsværdige områder, samt for at skabe bedre forhold for fodgængere.

Tiltaget betyder, at kun beboere og folk med særlig tilladelse må færdes i zonerne i bil. Skiltet er firkantet og hvidt med teksten ’Zona Traffico Limitato – ZTL’ og en rød cirkel. Indkørselsforbuddet er sat op ved zonens begyndelse og ved byens indfaldsveje, hvor afstanden til zonen er angivet. Forbuddet er som regel tidsbestemt og gælder ofte i tidsrummet fra 8:00 til 18:00, men kan variere fra by til by. Undgå at køre ind i miljøzonerne, da du kan risikere, at fotoceller affotograferer din nummerplade og efterfølgende sender dig en uventet bøde til din hjemmeadresse.

Hvis du har booket hotel inde i en by, er der sandsynlighed for, at det ligger i en miljøzone. Vi undersøger gerne dette på forhånd. I nogle tilfælde kan du nemlig ved ankomst til hotellet oplyse din nummerplade til receptionen og hotellet kan give besked videre til kommunen om, at I er gæster dér. En eventuel bøde for indkørsel i miljøzonen kan da blive annulleret. Registreringen af din nummerplade skal ske straks ved ankomst, da det ikke er muligt at få annulleret en eventuel bøde på et senere tidspunkt. Hvis du må køre ind til hotellet, betyder det dog ikke nødvendigvis, at du også kan parkere ved hotellet. Men de kan anvise nærmeste parkeringsplads eller –hus (oftest mod betaling), hvor du kan køre hen efter at have læsset bagagen af.

Læs mere om de italienske miljøzoner her: ztl-italia.blogspot.com/ (siden er på italiensk).

 
 

Populært i Toscana

La Colonica di Ghiacci Vecchi

Campiglia Marittima

Casale Mattei

Corneliano d'Alba

Hotel Leopold

Moneglia

search map