Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Urbino er en af de største arkitektoniske perler i Italien. I 1400-tallet var den hjemsted for et af Europas mest overdådige hoffer, Montefeltro.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Marches hovedgalleri

Her samledes de største malere, poeter og tænkere. Det er en udpræget renæssanceby, entydigt manifesteret af det berømte fyrstepalads Palazzo Ducale, et overvældende eksempel på fuldendt og harmonisk humanistisk arkitektur, opført af den progressive renæssancefyrste og humanist Federico da Montefeltro, i sidste halvdel af 1400-tallet. Idag er det regionen Marches hovedgalleri, med vigtige værker af Piero della Francesca og Raffaello. Den øverste etage rummer en stor samling af keramikker.

Læs mere om Urbino

Levende universitetsby

Byen er i øvrigt arkitekten og renæssancemaleren Raffaels fødeby, og man kan da også besøge hans barndomshjem, der i dag er indrettet som museum. Den huser et af Italiens ældste universiteter (1506), og er i dag en levende universitetsby, med et rigt udbud af cafeer og butikker. På Piazza della Repubblica er der mulighed for at nyde et stille glas under de typiske renæssancebuer.

Et besøg værd

Byen ligger smukt med udsigt over det karakteristiske, bakkede landskab, og er eventyrlig og overvældende i al sin velbevarede pragt. Den bør ofres et besøg hvis man overhovedet har mulighed for det. Et godt udgangspunkt for at besøge Urbino er vores lejligheder i Trøffeldalene.

Skjul teksten
 
 
search map