Monti Sibillini Nationalpark, Marche Vandring i Nationalparken Monti Sibillini

 
Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Nationalparken

Nationalparken Monti Sibillini ligger i den sydlige del af regionen Marche og er opkaldt efter legenden om Sibylla, der gemte sig i en grotte i bjerget Sibillini for at undvige romerne under deres erobringer. Her ligger desuden en sø ved navn Pilato - opkaldt efter Pontius Pilatus. Bjerget er omgivet af megen mystik og legender, og det er rigt på romerske kirker og små gemte grotter, som ligger spredt rundt i området. Nationalparkens højeste bjerg er Monte Vettore (2.476 meter over havets overflade) og er kendt for dets rige vækst og dyreliv samt skønne landskab.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Vandringsruter

Vi har udvalgt tre store vandringsruter i parken efter længde: En kortere vandring, en lidt længere og den sidste – og længste – tager en helt til Monte Vettore. Selv om bjerget er velbesøgt og ruterne velafmærkede, bør man altid medbringe kompas og kort for en sikkerheds skyld.

Casalicchio og Capovalle:

Dette er en cirkulær vandresti, som går gennem de længere dele af Monte Amendola, og herfra har man en spektakulær udsigt over landskabet. Turen begynder ved dets højeste punkt ved Rifugio (bjerghytte) Città di Amandola (1.185 m) og går østpå.

Turen varer ca. 3½ time. Ved bjerghytten Città di Amandola findes et picnicbord og en legeplads, og i højsæsonen kan man endda købe mad og drikke her.

Monte Sibilla fra bjerghytten Sibilla:

Denne tur går langs bjergryggen for at slutte ved Monte Sibilla på 2.173 meters højde. Langs stien er der rig mulighed for at opleve den skønne panoramiske udsigt mod dalene Tenna og Aso samt bjerggiganten Monte Vettore og over landskabet med havet i det fjerne. Denne tur er vældig populær og er velbesøgt om sommeren. I denne periode er bjerghytten Rifugio Sibilla åben, og her findes et godt udvalg af mad og forfriskninger.

Turen er sommetider ganske stejl, men stien for det meste ret simpel at følge. De, som ikke syntes om højder, kan finde noget af stien ret udfordrende, og man bør holde øjnene (og benene!) godt på stien på andre dele af turen. Ved et punkt, hvor to bjergarter møder hinanden, kræves det til og med, at man forsøger sig i lidt bjergklatring for at komme videre. Vælger man i stedet her at vende om og tage turen tilbage, så har man ikke mistet noget ved det, da det er en meget givende tur i sig selv. Hele turen tager omkring ca. 4½ time og er 11 km lang.

Monte Vettore:

I forbindelse med vandring på parkens højeste bjerg kan vi anbefale tre forskellige ruter.

- Den første starter fra Foce og stien er lang og ganske krævende, men man bliver belønnet med nogle af de mest fantastiske udsigter i Sibilli-området! Vi advarer om, at det kan være farligt at vandre her på grund af kraftige vinde og regn, da man befinder sig i meget høje højder. Man skal have en god kondition og være en garvet vandrer for at begive sig ud på denne 17 km lange tur, der tager ca. 8 timer. I bjerghytten Foce kan man købe forfriskninger.

- Den anden sti fører én fra Foce til den lille sø Pilato. Denne populære rute tager én direkte ind i hjertet af bjergkæden for til slut at komme til den sagnomspundne sø. Vejen hertil er god, men den kan være ganske stejl på visse passager, så man bør være meget forsigtig. Ruten er på 13 km og tager ca. 6 timer.

- Den tredje rute, vi vil omtale, er den mest populære af de tre for at nå Monte Vettore. Den begynder fra den sydlige side af bjerget, så nær man nu kan komme med bil ca. 500 meter over Foce. Turen tager ca. 5 timer og er 10 km lang.


Dette er blot nogle af flere ture, og vil man vide mere om vandreture i Nationalparken Monte Sibillia, så kan man læse mere herom her: www.sibillini-walks.com og mere om selve parken her: www.sibillini.net - begge sider er på engelsk.

 
search map