Ferieboliger og hoteller i Monti Sibillini Nationalpark

 
Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Denne naturskønne nationalpark ligger på grænsen mellem Marche og Umbrien, og er en del af bjergkæden Appeninerne. Monti Sibillini er, efter Gran Sasso og La Maiella, det trejdestørste bjergmassiv i Appeninerne, med 16 bjergtinder på mere end 2000 meter.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Imponerende natur

Naturen i parken er imponerende. Her findes smukke kalkstenskløfter, dybe slugter, store områder med højslette, bøgeskov og midt i denne vidunderlige natur findes også små, velbevarede middelalderbyer som f.eks Arquata del Tronto og Montemonaco.

Læs mere om Monti Sibillini Nationalpark

Nationalparken byder på mange forskelligartede naturoplevelser, heriblandt et besøg til Pilato–søen og Helvedeskløften.

Il Lago di Pilato

Søen ligger i en højde af 1941 m.o.h., og er eneste naturlige sø i Marche. Der er tale om en sø fra Istiden, opstået ved at gletschere omformerede allerede eksisterende dale. Søen ligger på Monte Vettore, et af de højeste bjerge i området. Grundet søens høje beliggenhed kan man ofte opleve sne helt indtil august måned. Søen er karakteriseret ved dens lysende, turkise farve og dens smukke og dramatiske naturomgivelser. I søen lever desuden en særlig endemisk dyreart, den såkaldte ’Chirocefalo del Marchesoni’; en rejelignende lille fyr, der kun lever i denne sø.

Et besøg til Il Lago di Pilato kræver en vis fysisk form, da vejen derop er stejl og lang. Der er markeret diverse ruter derop, afhængigt af hvorfra man starter sin vandring. Til gengæld vil man, ankommet til målet opleve, at anstrengelserne var det hele værd. Her er virkelig overvældende smukt.

NB: husk, selv hvis du tager turen til søen i de allervarmeste måneder, at medbringe en varm trøje. Temperaturen falder dramatisk når man kommer op i disse højder. Og husk naturligvis en stor vanddunk til turen.

Gola dell’Infernaccio:

Gola dell’Infernaccio eller ’Helvedeskløften’ er omgivet med megen mystik og myter. Kløften er ligger mellem Monte Sibilla og Monte Priora, og er skabt af floden Tenna.

Den smalle kløft er karakteriseret ved dens lodrette vægge, der næsten rør hinanden. I kløften er der en rig vegetation, der bl.a. omfatter mos, lav, svampe og højstammede trær. Man kommer til Gola dell’Infernaccio fra parkeringspladsen Piasciarelle, ved indkørslen til slugten.

Det tager cirka 3 timer at gå igennem kløften. Vejen igennem går for størstedelen lige ud, og varierer i bredte undervejs; ind i mellem er den meget smal.

Skjul teksten
 
 
search map