Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Mest populære byer og områder i Marche

Se alle byer og rejsemål i Marche

Noget for enhver

Marche er endnu ret ukendt blandt skandinavere, og regionen kalder sig selv "Italiens bedst holdte hemmelighed". Det er virkelig en skam, at ikke flere kender Marche, for her er næsten alt hvad hjertet kan begære: 180 km kyst, flere hundrede historiske, kulturelle og religiøse seværdigheder, hele 71 historiske teatre og en vidunderlig natur - regionen huser to nationalparker, fire regionalparker og fem naturreservater.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Mad og vin ... og lidt kultur

Et ophold i de såkaldte trøffeldale i den nordlige del af regionen (f.eks. byerne Apecchio, Acqualagna og Piobbico) er en storslået oplevelse som en hver gourmet eller naturelsker bør unde sig selv. Et ophold i trøffeldalene er også et godt udgangspunkt for at opleve nogle af Marches klassiske byer, f.eks. Urbino og Urbania, hvor især Urbino har meget at tilbyde kulturinteresserede. Man bør heller ikke glemme det fabelagtige køkken og de dejlige vine som de i regionen er meget stolte af, bl.a. Rosso Piceno og Rosso Conero og den verdenskendte hvide Verdicchio fra området omkring byen Jesi.

Læs mere om Marche

Natur for alle pengene

De mange naturområder bl.a. Conero Naturreservat, "Gola della Rossa e di Frasassi" og Monti Sibillini Nationalpark har masser at byde på. Førstnævnte tager udgangspunkt i kyststregningens eneste bjerg, Monte Conero. Bjerget er dækket af skov, og der findes en del stier og veje, der er egnede både til spadsereturer, trekking og mountainbike. Der er mange udsigtspunkter fra bjerget, hvorfra man kan nyde udsigten over Adriaterhavet.

"Gola della Rossa e di Frasassi" rummer et imponerende antal klipper samt de berømte drypstenshuler Frasassi Grotterne, der blev opdaget tilbage i 1971 og som varmt kan anbefales at besøge, da det venter en yderst imponerende oplevelse for den besøgende.

Monti Sibillini Nationalpark strækker sig over 70.000. hektar og omfatter 18 kommuner, både i Marche og i Umbrien. Der findes mange rigtig gode trekking-ruter, bl.a. én der ender i den fantastiske bjergsø 'Lago di Pilato' ca. 1500 meter over havets overflade. Der er ligeledes rigtig mange småbyer i Sibillini-bjergene, hver med deres karakteristika. På højsletten omkring den pittoreske by Montemonaco dyrkes der linser, som sælges både i og udenfor Italien. Der produceres desuden pølser, skinker, oste, honning m.v. i bjergene, som sælges fra små boder og forretninger i småbyerne.

Marche rummer en række interessante byer, store som små, med mange seværdigheder fra især Middelalderen og en god og autentisk stemning - netop fordi regionen ikke er indvaderet af turisme i samme grad som den omkringliggende og mere kendte naboregioner. Vi anbefaler at man besøger f.eks. Ascoli Piceno, Macerata, Recanati, San Severino Marche, Urbino og Urbania. Er man til trøfler, kan man med fordel tage til "trøffelbyen" Acqualagna eller bo midt i Trøffeldalene. .

Aktiv ferie

Mulighederne for en aktiv ferie i Marche er gode. Her findes storslået, bjergrig natur, der i høj grad indbyder til aktiv ferie. Conero-reservatet ved kysten byder på fine vandre- og cykelstier, og nationalparken Monti Sibillini er et oplagt mål for en aktiv ferie. En aktiv ferie kan med fordel tage udgangspunkt i indkvartering på en af regionens dejlige agriturismo’er.

Monti Sibillini er en del af bjergkæden Appeninerne, og har et hav af trekkingstier og cykelruter. Oppe i terrænet er der ligeledes mulighed for paragliding i smukke bjergrige omgivelser. Din aktive ferie i Marche kan nemt kombineres med dovne dage på stranden, trøffeljagt eller besøg i en af regionens talrige, smukke byer.

Det autentiske Italien findes også i Marche

Hører du til dem, der søger stemningsfulde smalle gader, elsker lidt historisk forfald og sætter pris på den hjertelige og familiære gæstfrihed – så er Marche oplagt, når ønskerne går i retning af det autentiske. Vi har nu i over 15 år stødt på adskillige mere eller mindre kendte småbyer, hvor vi har fornemmet en særdeles god og autentisk stemning. Marche er stadig for mange en uopdaget region, med masser af intakt autenticitet.

Det autentiske kan bestå i, at der måske ikke er svømmebassin eller aircondition og måske tales der heller ikke engelsk i receptionen og på byens eneste spisested. Til gengæld vil man opleve en autentisk, italiensk stemning. Samme autencitet finder man ikke i et stort feriecenter, men netop det autentiske kan være medvirkende til en mindeværdig ferieoplevelse. 

Villa i Marche

Har du et ønske om at have et svømmebassin til rådighed kun for dig og din familie? Vil du helst have din egen have, hvor du ikke skal overholde fælles regler for, hvornår man må sidde og nyde det gode selskab på terrassen? Vi kan tilbyde dig muligheden for at leje samtlige lejligheder på et mindre steder og således opnår man den samme selvstændighed, som hvis man lejer en privat villa (se foreksempel på La Maestade ved Smirra).

Ønsker du at holde din ferie i egen klassisk villa, anbefaler vi dig at se på andre regioner end Marche. I eksempelvis Toscana er der mange villaer, hvor nøgleordet for ferien er selvstændighed. Men ikke i Marche. Hvis du ønsker en selvstændig villa, anbefaler vi dig f.eks. at se på regionerne Toscana, Sicilien, Sardinien, Lazio eller Umbrien.

Læs mere om at leje en villa i Italien

Byer

Ancona er regionens hovedstad og er en gammel havneby med en del romerske seværdigheder fx ruinerne af amfiteatret og Trajans triumfbue. Havnen i Ancona er en af Italiens vigtigste og største havne. Når man ankommer til Ancona, er et af de første monumenter man får øje på, den smukke romanske domkirke San Ciriaco. Den troner højt over havet, og er virkelig et imponerende syn. Ancona er indefor de seneste år blomstret op idet man har brugt en masse ressourser på restaurering og 'opshining' af monumenter og pladser, så Ancona er idag bestemt et besøg værd.

Ascoli Piceno er regionens andenstørste by. Den ligger inde i landet på et højt plateau, omgivet af de to floder Castellano og Tronto. Byen blev grundlagt af picenerne, og beliggenheden blev valgt at stratetiske årsager. Byen er usædvanlig smukt og stemningsfuld, meget lys med mange skønne pladser. Den har desuden rigtig mange seværdigheder at byde på, bla. et arkæologisk museum, mange romanske kirker, middelalderkirker, bymuseum, kunstmuseum m.v..

Pesaro komponisten Rossini’s hjemby er kendt for sin årlige tilbagevendende Rossini festival men har også flere interessante monumenter - for ikke at glemme de glimrende sandstrande!

Byen Sirolo kaldes i Marche for Adriaterhavets Perle. Denne lille smukke badeby ligger 100 meter over havets overflade, og fra pladsen midt i byen har man en vidunderlig udsigt over Adriaterhavet. På klare dage kan man skimte Kroatiens kyst. Sirolo er igennem de seneste år blevet et stadig mere populært feriested, ikke mindst blandt italienere. Og ikke uden grund. Den lille hyggelige by er meget stemningsfuld og charmerende, med sine smalle, brostensbelagte gader, blomsterkasser, fortovscaféer og restauranter. Der findes nogle meget skønne strande ved Sirolo. Eftersom byen ligger højt, går eller kører man igennem pinjeskoven ned til stranden. Den mest besøgte er Spiaggia Urbani. Her findes der et godt udvalg af hyggelige restauranter og caféer med rimelige priser. Her findes både privat strand (hvor liggestol og/eller parasol er obligatorisk), samt et mindre stykke offentlig strand med bruser. Der er tale om en lille bugt, hvor vandet oftest er meget roligt. Derfor er Spiaggia Urbani velegnet til børnefamilier.

Den smukkeste, mindst turistede strand, er dog San Michele. Her finder man også parasoller, men den offentlige strand er større end tilfældet er på Urbani, og der er kun få barer, ligesom der ikke er så meget trængsel som der kan være på Urbani lørdag og søndag. Stranden er dog ikke så børnevenlig som Urbani, da der bliver hurtigere dybt, og stenene er større end på Urbani. Sirolo anbelafes til de der ønsker at tilføje deres badeferie en ekstra dimension af skøn, italiensk stemning og en smuk natur. Den nordlige kystlinie af regionen omkring Gabicce Mare og Pesaro har ganske fine og brede sandstrande, hvoraf sidstnævnte kun ligger ca. 45 minutters kørsel fra Urbino-området.

Numana er en lille badeby i meget idylliske omgivelser, og men udsyn til områdets største bjerg, Monte Conero. Numana Alta er den ældste del af byen og er mdget karakteristisk med sine smalle gader og hyggelige stemning. Stranden i Numana er meget dejlig og ganske bred. Langs strandvejen finder man et stort udbud af restauranter og barer. Vandet i Numana har en smuk, turkisblå farve.

Længere inde i landet finder man interessante byer som Cagli, der ligger smukt og har flere gamle palæer og kirker. Cantiano er en anden middelderby som har en dejlig beliggenhed og hvis gamle bygningsværker er velholdte. Også mange af de mindre, ikke så kendte middelalderbyer er et besøg værd; både i området omkring Ancona, Macerata og nede i den sydlige del omkring Ascoli Piceno.

Omkring Ancona kan nævnes byer som Offagna, Osimo samt Castelfidardo, der alle har deres egen charme. Man bør heller ikke snyde sig selv for byen Recanati (ca. 40 km fra Ancona) og dens livlige lørdagsmarked. Den rummer desuden en hel del seværdigheder og det var her en af Italiens mest kendte digtere - Giacomo Leopardi - blev født i 1798. Ej langt fra Recanati ligger Porto Recanati, der med sin hyggelige lille by ud til kysten og den herlige strandpromenade ved småstenstranden er ganske velbesøgt i sommermånederne.

Befinder man sig i området omkring Macerata, anbefaler vi at man besøger Tolentino og Caldarola. Begge er mindre, charmerende byer. Førstnævnte rummer en imponerende Basilica di San Nicola og i sidstnævnte har man mulighed for at besøge middelalderborgen Pallotta. Nær Tolentino ligger den lille hyggelige by San Severino Marche, der er en overset, men skøn lille by at vandre rundt i. Macerata er i sig selv en virkelig smuk, spændende og levende by. Her findes både universitet og arena.

Omkring Ascoli Piceno er byerne Ripatransone, Offida, Sant'Elpido a Mare, Montefiore samt Montecosaro anbefalelsesværdige. Selve byen Ascoli Piceno opfattes af mange som den allersmukkeste by i Marche.

Urbania nær universitetsbyen Urbino, er en hyggelig by med et livligt kulturelt centrum. Byen har flere monumenter men er også kendt for keramikfremstilling.

Urbino kan med rette kaldes en arkitektonisk perle. Her finder man flotte renæssancebygninger og byen er overvældende smuk oplevelse. Det var her den historisk betydningsfulde renæssancefyrste Federico da Montefeltro regerede, og hans 'Palazzo Ducale' er en af Marches helt store seværdigheder. I Urbino kan man ligeledes besøge den verdensberømte renæssancemaler Rafaels barndomshjem. Man bør også lægge vejen forbi Oratorio di San Giovanni, hvor smukke fresker malet af brødrene Lorenzo og Jacopo Salimbeni tilbage i starten af 1400-tallet pryder væggene.

Historie

Marche har flere romerske monumenter fx teatre og triumfbuer, der er velbevaret og som hermed vidner om regionens lange historie. Flere steder finder velbevarede monumenter fra middelalderen, slotte og paladser. Mange byer har også et umiskendeligt renæssancepræg.

Marche har været beboet siden bronzealderen, man ved dog ikke med sikkerhed af hvem der beboede den på dette tidlige tidspunkt. Regionen var efterfølgende beboet af Picenere, de var krigere, og talte et sprog der minder om indoeuropæisk. Picenerne har givet navn til Picenum, området syd for Ancona, og idag finder vi deres spor i bynavnet Ascoli Piceno, en af regionens største byer, beliggende 120 km syd for Ancona. Også etruskerne og grækerne har sat deres præg på regionen. I det 4. århundrede før Kristi lavede picenerne en sirakusisk koloni i Ancona, hvorved man intensificerede kontakten med den græske verden, mens man i den nordlige del af Marche mest var påvirket af gallerne. Derfor opstod der en stor forskel mellem nord og syd, ikke mindst hvad angik sproget, hvilket stadig idag er ganske tydeligt.

I 299 før Kristi, dannede befolkningen fra den picenske del af Marche alliance med Rom, og blandede sig med gallerne i nord og med andre italliske folk i centrum-syd, som f.eks. sabinerne (et folk fra Mellemitalien). Disse blandede folkefærd kalder man ‘picentes’. I 269 før Kristi fandt der et mislykket oprør mod Romerriget sted. En følge var at nogle af picentes-folkene flyttede til Salerno-bugten, hvor de blandede sig med lokalbefolkningen i de romerske kolinier som disse byer var. Sådan starter Marches tætte bånd til Rom.

Kristendommen kom først og fremmest til Marche via havnen i Ancona, og denne del af regionen (Rimini, Pesaro, Senigallia, Fano og Ancona) kom efter det 5. århundrede under byzantinsk indflydelse. Egnen blev siden hen overdraget til paven. I syd var det longobarderne, et germansk folkefærd, der dominerede. Indtil det 8. århundrede var tiden karakteriseret af begivenheder af lokal karakter. Dette fik afgørende betydning for regionens videre udvikling idet nogle dele af Marche blev betroet en regering der repræsenterede kejseren, mens andre kæmpede for kommunal uafhængighed.

I tiden fra det 14. til det 16. århundrede fik visse familier en enorm magt, og kom til at regere og undertrykke en betydelig del af Marche. I Rimini og Pesaro var det familien Malatesta, i Urbino var det Montefeltrofamilien, derefter familien della Rovere. Alessandro Sforza regerede Marca d'Ancona (en betydelig del af regionen, indbefattende Ancona by) ca. indtil år 1500 hvor paven fik herredømmet over Ancona.

Marche var omkring 1520 delt i 3 hoveddele:Fyrstedømmet Urbino, Fyrstedømmet Camerino samt Governo Generale della Marca. Den sidstnævnte regeredes direkte af paven, Camerino indirekte. I midten af 1500-tallet opstod der en ny administrativ form, der var centreret omkring Marca d'Ancona. Visse bystater, f.eks. Fano og Urbino, administreredes stadig af en lokal kardinal, men under kraftig indflydelse fra paven. Pavestaten i Marche var dog ret ustabil, og gav ikke grobund for en solid, homogen region. Marche forblev en splittet region med små økonomiske centre, og der var en tildens til at man brugte al energi på det lokale. Der dominerede en selvopfattelse der udelukkende tog udgangspunkt i det lokale, dvs den bystat hvortil man hørte.

Under Napoleon (1808-1815) blev der oprettet ‘dipartimenti’ (zoner) i henhold til hvad der var praktisk, og de små kommune-stater forsvandt. Man skulle nu vælge ved afstemning hvem der skulle regere, og derved kom kommunerne under streng central kontrol. Da Pavestaten igen tog magten over Marche i 1816, tog man Napoleons erfaringer til efterretning og Marche blev inddelt i 4 zoner: Ancona, Macerata (incl. Camerino, Urbino, Pesaro), Fermo og Ascoli Piceno.

Landbrugsformen i Marche har altid været Mezzadria, dvs små landsteder der ejedes af en familie, men hvor man ansatte folk til at dyrke jorden og forpagte gården for sig. Jordejeren boede ikke selv på gården. Mezzadria-systemet var endnu en medvirkende faktor til at befolkningen holdt sig til det lokale, dvs kommunen. Pavestaten var yderst fjendtlig overfor handel og industrivirksomhed, bl.a. fordi der ikke fandtes en passende lovgivning til at regulere en sådan, og Marche kom således til at lide under en meget begrænset infrastruktur. Der fandtes stort set ingen handel, derfor forblev det sociale, økonomiske og kulturelle liv i regionen lukket overfor omverdenen (vi befinder os nu i 17- og 1800-tallet). Man havde dog en form for kulturelt forhold til omverdenen; der kom bøger fra Venezia, men disse blev mest brugt som samlerobjekter, ikke ofte læst. I 1700-tallet åbnedes akkademier som introducerede de nye oplyste ideer, men disse gik aldrig rigtigt ind hos befolkningen i Marche. Trods regionens manglende kulturelle og litterære udvikling, brugte man i 1700-tallet betydelige økonomiske ressourser på bygningsværker, og den store, romantiske 1800-tals digter Giacomo Leopardi, er da også fra Marche (Recanati).

Måske er denne historisk betingede lukkethed overfor omverdenen medvirkende årsag til at Le Marche stadig idag er meget lidt kendt i udlandet.

Sol & Strand

Marche er et godt udgangspunkt for en ferie med sol og strand. Her findes lidt for en hver smag. Hvis man ønsker at bade fra klipper så er der mulighed for det og hvis man ønsker sig en god sandstrand at ligge og nyde livet på ja så kan Marche også opfylde dette ønske. Der findes mange dejlige strande, hvor man kan nyde sol og sommer. Regionens hyggeligste badebyer ligger omkring Conero Naturreservat.

Specielt strandene ved Numana, Marcelli og Porto Recanati er hyggelige og gode, men også strandene omkring den charmerende badeby Sirolo, er noget for sig. Sirolo ligger højt, et stykke oppe ad Monte Conero, og herfra findes der adskillige småstier og veje ned til vandet. Også Stranden ved Portonovo er dejlig, ikke mindst på grund af de virkelig smukke og fredfyldte naturomgivelser.

En sommerferie med sol og strand kan nemt kombineres med udflugter til det fascinerende og naturskønne bagland. Efter en formiddag i solen, er det oplagt at tage en tur ind i landet og besøge en af de mange dejlige byer som f.eks. Urbino eller Macerata. Aftensmåltidet kan nydes ved stranden, på en af de mange gode fiskerestauranter. Strandlivet præger hele Marches kyststrækning sommeren igennem.

Naturoplevelser

Cirka 37 % af regionen er dækket af bjerge som visse steder når højder omkring 1700 meter, 53 % af bløde bakker og de sidste 10 % af flade områder. I Marche er der mulighed for at begive sig ud på smukke naturoplevelser såvel i bjergene som i de bløde bakker der visse steder er kendt for at skjule værdifulde trøfler.

Der findes flere beskyttede naturparker i Marche hvor man kan opleve landskabet i al sin pragt med mindre søer og floder. I det storslåede naturreservat Parco del Conero, lige syd for Ancona, og meget tæt på Portonovo, Sirolo og Numana, er der mulighed for dejlige naturoplevelser. Parco del Conero tager udgangspunkt i kyststregningens eneste bjerg, det smukke Monte Conero. Bjerget er dækket af skov, og der findes en del stier og veje, der er egnede både til spadsereturer, tracking og mountainbike. Der er mange udsigtspunkter fra bjerget, hvorfra man kan nyde det smukke Adriaterhav.

Kysten er flere steder meget smuk og fascinerende med høje stejle klipper og flotte sandstrande. Portonovobugten, kun 10 km syd for Ancona, er et utrolig smukt udflugtsmål, ofte anvendt i reklamer, netop på grund af stedets skønhed. Fra Numana og Marcelli kan man sejle en tur langs kysten, mod Ancona, for på den måde virkelig at nyde den dejlige natur.

Også inde i landet finder man smuk og storslået natur. Fra de bløde, grønne bakker ikke langt fra kysten, til det maleriske, vilde naturreservat 'Parco Nazionale dei Monti Sibillini' inde i landet omkring Ascoli, og indbefattende en del af naboregionen Umbrien. Parken er på 70.000. hektar, og omfatter 18 kommuner, både i Marche og i Umbrien (Montemonaco, Amandola, Arquata del Tronto, Montefortino, Montegallo, Acquacanina, Bolognola, Castelsantangelo, Cessapalombo, Fiastra, Fiordimonte, Pievetorina, Pievebovigliana, San Ginesio, Ussita, Visso, Norcia og Preci). For at komme ordentligt rundt i parken, er det nødvendigt at have en bil. Der findes dog mange rigtig gode tracking-ruter, bl.a. én der ender i den fantastiske bjergsø 'Lago di Pilato' ca. 1500 meter over havets overflade. Der er ligeledes rigtig mange småbyer i Sibillini-bjergene, hver med deres karakteristika. På højsletten omkring den pittoreske by Montemonaco dyrkes der linser, som sælges både i og udenfor Italien. Der produceres desuden pølser, skinker, oste, honning m.v. i bjergene, som sælges fra små boder og forretninger i småbyerne.

Er man naturelsker, skal man helt sikkert også onde sig selv et besøg i drypstenshulerne ved Frasassi (se Frasassi Grotterne), nord for Ancona, i Genga, tæt på Fabriano. Disse smukke drypstenshuler blev ført opdaget i 1971, og farverne er således meget velbevarede, da de kun har været udsat for få års slid og lyspåvirkning. At træde ind i hulerne er som at træde ind i en ny, eventyrlig verden af farver, lyde og lys, man føler sig næsten hensat til et sceneri fra H.C. Andersens 'Snedronningen'. Der er guidede ture i hulerne hver halvanden time i dagtimerne året rundt.

Mad & vin

Marche er en spændende oplevelse at stifte bekendtskab med når vi taler om vin og gastronomi. Her findes noget for en hver smag fisk og skaldyr, kød og vildt og mange lækre pølser og skinker. Trøfler hører også ofte til blandt retterne fra Marche især i efteråret hvor de ledsager retter med andre svampe, vildt og andet godt. Vinene er gennem de sidste år blevet bedre og bedre og Marche markerer sig stadig kraftigere såvel i Italien som på det internationale marked.

Fisk & Skaldyr: I Marche har man ofte mulighed for at få en dejlig fiskesuppe med alt godt fra havet.

Kød, vildt & fjerkræ: I de centrale bjergrige egne og i de bløde bakker ses ofte på menukortet retter med vildt fx hare, vildsvin og duer. Som andre steder i Italien holder man desuden meget af svin og lam.

Pølser & Skinke: Omkring Ascoli Piceno fremstiller man den dejlige pølse af svinekød ”Ciauscolo”. En anden særlig berømt pølse der nærmere kan betragtes som en sylte er ”Coppa di Testa” som fremstilles af ører, tunge og andre kødstykker.
”Fegatino” er en populær pølse der fremstilles af svinelever. ”Lonza” fremstiller man overalt i Marche som er lufttørret og lavet af svinekød. ”Salame di Fabriano” er en anden værdsat pølse som går godt til et glas Rosso Piceno.
I Marche fremstiller man to gode lufttørrede skiner ”Prosciutto di Carpegna” fra de nordlige og centrale dele af regionen, ”Spalletta” som egentlig er boven af svin fremstilles stort set i hele Marche.

Ost: Marche er mest kendt for at fremstille den dejlige ”Pecorino dei Monti Sibillini” som findes i både en frisk og en vellagret udgave. Osten kan til tider dufte af skovsvampe og trøfler. Delikat.

Søde Sager: En særlig sød specialitet fra Marche er ”Lonzion di fico” som består af figner, mandler og hasselnødder. Den serveres ofte med druemost men kan også ledsage en mellemlagret ost.

Vin & Vingårde: Marche har i lang tid været kendt for hvidvinen Verdicchio dei Castelli di Jesi som både findes i gode og mindre eksemplarer. Også hvidvinen Verdicchio di Matelica er en dejlig vin.
I Marche finder man to til tider fremragende rødvine som hedder henholdsvis Rosso Piceno og Rosso Conero. Rosso Piceno laves af 60% sangiovenese-drue og 40 % moltepulciano-drue. Rosso Piceno laves den i sydlige del af Marche, og fås i forskeligge prislejer. Rosso Conero laves, som navnet røber, i området omkring Monte Conero ved Ancona. Monte Conero er beplantet hovedsageligt med Montepulciano-druer, og i mindre grad med Sangiovenese-druer.
Op til 15% Sangiovenese-druer er tilladt i Rosso Conero, men mange fremstiller den af ren Montepulciano-drue, der giver en mørkere vin end Rosso Piceno.
Endnu en dejlig rødvin fra Marche, er den der hedder Lacrime di Morro d’Alba. Den fremstilles nord for Ancona, af en drue der hedder Lacrima. Tideligere var denne vin ikke særlig interessant, men den har, velfortjent, fået et comback de seneste år. Der er tale om en kraftig, krydret, frugtig vin, der godt kan måle sig med Rosso Piceno og Rosso Conero.

Herunder nævnes en række gode vingårde fra Marche: Maurizio Marchetti, Moroder, Azienda Santa Barbara, Colonnara, Terre Cortesi Moncaro, Le Terrazze, Umani Ronchi.

Skjul teksten
 
 
search map