Varenna, Lombardiet Historisk stemning i Varenna

 
Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Anledningen

Varenna ligger nogenlunde midt på Comosøens østlige bred. Området var i tidlig middelalder genstand for mange krigshandlinger i tidens tysk-italienske konflikter. I 1169 gik det galt for Varennas naboby på den nærliggende ø Comacina. Byen blev jævnet med jorden af den tyske kejser Frederik Barbarossas styrker. Det lykkedes nogle af beboerne at flygte til Varenna, hvor de blev godt modtaget af de lokale indbyggere, der selv havde været udsat for det samme 40 år tidligere. Sammen opbyggede man nu en ny blomstrende by.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Fejring af begivenheden

Det er denne begivenhed, en af de mere opløftende fra middelalderens krige, der hvert år gennemspilles i Varenna. Det er en aften fyldt med stemning. Familierne spiser ude om aftenen og samles bagefter ved søbredden, der er oplyst af fakler og lysene fra restaurationerne. Ved 10-tiden ankommer så ”flygtningene” fra Comacina i pramme og små både, udklædt i middelalderlige dragter, mens tilskuerne følger dem fra den menneskefyldte søbred. De modtages hjerteligt, som de gjorde dengang i 1169, og man fejrer ”genforeningen” med fyrværkeri.

 
search map